Beko Bean To Cup kaffemaskin med ångstav CEG5311 Review: Kompakt och snyggt

0 Shares

Ångstaven kan visa sig lite fiffig att använda, men med tanke på det övergripande priset och kvaliteten är Beko Bean To Cup kaffemaskin med Steam Wand CEG5311 en bra budget bean-to-cup-maskin som låter dig göra en mängd olika drycker.

Efter att ha blivit imponerad av den enkla Beko CEG5301 för att göra espresso har jag nu Beko Bean To Cup kaffemaskin med Steam Wand CEG5311 på granskning. Effektivt samma maskin, den här lägger till en ångstav i mixen för att skumma mjölk.

Kvalitetsdrycker och espresso blandat med en liten kropp och lågt pris gör detta till ett utmärkt budgetval.

 • Kompakt
 • Mycket enkel att använda
 • Alternativ för varmvatten och ånga

Medan de flesta bönor-till-kopp-maskiner tenderar att vara ganska stora håller Beko Bean To Cup-kaffemaskinen med Steam Wand CEG5311 sin storlek nere på 380 x 236 x 436 mm. Det liknar en stor kapselmaskin, till exempel Nespresso Vertuo Next. Imponerande är att den här maskinen inte är större än sin expresso-bara stallkamrat, Beko CEG5301.

Huvudskillnaden mellan de två är att den här modellen har en ångstav på framsidan som du kan använda för att skumma mjölk. Att åka på en ångstång, snarare än ett automatiskt system, är mycket meningsfullt för en kaffemaskin, eftersom det är mer sannolikt att du får anständiga resultat.

Beko Bean To Cup kaffemaskin med Steam Wand CEG5311 pip och trollstav

Vad som gör att Beko Bean To Cup kaffemaskin med Steam Wand CEG5311 sticker ut från tävlingen är dock hur lätt det är att använda. Det finns en enkel bönbehållare på toppen som rymmer 125 g bönor (hälften av en normal påse), plus en justeringsratt för att ändra finheten i malningen.

Beko Bean To Cup kaffemaskin med Steam Wand CEG5311 bönbehållare

Runt baksidan finns en 1,5 liters behållare som lyfts ut för enkel påfyllning. Det är en bra storlek, särskilt med tanke på kaffemaskinens totala storlek.

Beko Bean To Cup kaffemaskin med Steam Wand CEG5311 vattentank

När du har startat maskinen ser du att pekreglagen lyser. För vanligt kaffe är den här maskinen lika lätt att använda som en pod-maskin, som Nespresso CitiZ. Det finns knappar för stark espresso (en vanlig skott) och mild espresso (en dubbel skott när det gäller volym, även om samma mängd kaffe används). Det finns också en knapp för att fylla på varmt vatten.

Alla tre knapparna är programmerade för att leverera en viss mängd vätska, men du kan åsidosätta standardvärdena genom att trycka och hålla ned en knapp och släppa den när du har önskad volym. När du väl är programmerad för dina koppar, gör det volymer som gör det enkelt att göra saker som att göra en Americano, vilket är ett skott av espresso tillsatt till varmt vatten.

Beko Bean To Cup kaffemaskin med Steam Wand CEG5311-kontroller

Tuten på framsidan glider upp och ner för att möjliggöra muggar upp till 12,7 cm långa, vilket lätt täcker större muggar.

På den här maskinen får du också en knapp för att sätta på ångan. Knacka en gång och Beko Bean To Cup kaffebryggare med ångstav CEG5311 värms upp till ångtemperatur och avfyrar sedan ångstaven för att mata ut vatten. När du är redo lägger du din mjölkkanna under trollstaven och trycker sedan på knappen igen för att leverera ånga och knackar på den igen för att stoppa när du har fått din färdiga dryck.

 • Lätt skummande crema
 • Anständig smak
 • Bra temperatur

För första gången måste du ta ett skott kaffe och slänga det; den första var lite vattnig. När kvarnen är grundad med bönor är det andra skottet bra, även om jag tyckte att jag behövde sätta kvarnen på sin finaste inställning för att uppnå bästa kaffe.

Beko Bean To Cup kaffemaskin med Steam Wand CEG5311 kan hälla ett mycket bra skott av espresso. Crema är lite skummande; den bästa espresson har en mer fet konsistens. Med tanke på maskinens pris är resultaten dock imponerande.

Beko Bean To Cup kaffemaskin med Steam Wand CEG5311 hälla espresso

Jag mätte temperaturen vid 66,7 ºC, vilket är i en varmare ände av en idé en espresso, men ändå helt bra. Det är tillräckligt varmt för att extrahera kaffebönornas smak under bryggningen, men tillräckligt svalt för att dricka snabbt.

Det finns en god rikedom i espresson, med den uttalade surheten hos mina testbönor som kommer igenom. Skottet är kanske en bit mer bitter än från de bästa kaffemaskinerna, men det finns egentligen inget att klaga på.

 • Staven är lätt att använda
 • Bra resultat är möjliga med övning

Mjölkskumning tar övning, men en av nycklarna för att få det rätt är att kunna placera mjölkkanna korrekt under trollstaven. Här är det lite knepigt, eftersom Beko Bean To Cup CEG5311 har en trollstav som bara svänger sida vid sida; det lyfter inte upp. Att försöka få en kanna under med trollspöet precis under mjölkytan är lite svårt och kräver lite övning. Det tog mig några gånger för att komma rätt.

Beko Bean To Cup kaffemaskin med ångstav CEG5311 skummande mjölk

När du gör det är det möjligt att få ett fint skum på mjölken och värma upp det – även om det är svårt att få en virvlande virvel. När jag var klar var jag tvungen att knacka på kannan för att bli av med större bubblor och gav den en bra virvel att blanda.

Beko Bean To Cup kaffemaskin med ångstav CEG5311 platt vit

Häll ut den sista drinken, kan du se på bilden ovan att mjölken fortfarande innehåller några större bubblor. Sammantaget hade den dock en fin struktur med massor av mikrobubblor. Återigen kan du göra bättre om du uppgraderar till en dyrare maskin, till exempel den manuella WPM KD-270S.

 • Sköljs automatiskt
 • Rengöringslösning i lådan
 • Lätt att städa

När du slår på och av Beko Bean To Cup-kaffemaskinen med Steam Wand CEG5311, sköljer den automatiskt. Jag rekommenderar att du torkar ner ångstaven med en våt trasa efter användning och sedan slår på ångläget igen: detta matar ut all mjölk som fastnat i staven.

Förutom det är den här kaffemaskinen till stor del lätt att underhålla. Användt kaffesump faller i soptunnan som du drar ut med droppbrickan. Eftersom grunderna kan vara ganska våta är det värt att tvätta ut den här soptunnan regelbundet.

Beko Bean To Cup kaffemaskin med Steam Wand CEG5311 begagnat kaffe

När du rensar ut soptunnan, bör du också dra ut bryggenheten från sidan för sköljning.

Beko Bean To Cup kaffemaskin med Steam Wand CEG5311 brygga enhet

Slutligen kommer en varningslampa att lysa på maskinen när det är dags att rengöra kaffemaskinen Beko Bean To Cup med Steam Wand CEG5311 med det medföljande pulvret. Detta kommer att vara en gång i månaden och tre påsar rengöringspulver ingår i förpackningen.

Till skillnad från andra webbplatser testar vi varje kaffemaskin vi granskar noggrant under en längre tid. Vi använder branschstandardtest för att jämföra funktioner korrekt. Vi kommer alltid att avslöja vad vi hittar. Vi tar aldrig emot pengar för att granska en produkt.

Ta reda på mer om hur vi testar i vår etikpolicy.

Används som vår huvudsakliga kaffemaskin under granskningsperioden

Testat i minst en vecka

Vi stekar våra egna bönor till vanliga kaffemaskiner, så vi kan jämföra varje maskin; pod-maskiner testas med en mängd kompatibla kapslar

Beroende på kapacitet testar vi varje maskins förmåga att göra espresso och cappuccino

Specifikationer

UK RRP

USA RRP

EU RRP

CA RRP

AUD RRP

Tillverkare

Storlek (mått)

Vikt

Utgivningsdatum

Första recenserade datum

Modellnummer

Typ av kaffemaskin

Integrerad kvarn

Maximal mugghöjd

Pumptryck

Antal pannor

Mjölkskumning

Vattenkapacitet

Beko Bean To Cup kaffemaskin med ångstav CEG5311

£ 329

Inte tillgänglig

Inte tillgänglig

Inte tillgänglig

Inte tillgänglig

Beko

236 x 434 x 380 MM

7,5 KG

2021

15/07/2021

Beko Bean To Cup kaffemaskin med ångstav CEG5311

Böna-till-kopp

Ja

12,7 cm

19 bar

1

Ja (ångspö)

1,5 liter

0 Shares