Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Behringer förhandsgranskar SDS-3 Eurorack trumsynth – en välkommen explosion från det förflutna?

Fans av vintage synthar kanske gläds åt Behringers senaste tillkännagivande… eller så kanske de inte.

Behringer har släppt en förhandsvisning av en SDS-3 analog trumsynthen kopia av den ikoniska Simmons SDS-3 trumsynth från 1978. Medan den ursprungliga enheten hade en kubisk form och en skrivbordsstorlek, är Behringers klon av trumsynthen byggd för Eurorack.

Behringer SDS-3

Behringers SDS-3 replika erbjuder fyra trumkanaler identiska i design utöver en LFO-kanal för specialeffekter som vintageenheten. Dessutom har var och en av trumkanalerna en mikrofoningång och -utgång samt en kanalutgång.

Medan den ursprungliga Simmons SDS-3 har samma portar som de fanns på baksidan av den stationära enheten, men Behringers val att placera dem på framsidan av deras replika är praktiskt eftersom det är designat för en Eurorack-installation.

Varje kanal har sju parametrar: effektklick (min/max), tonhöjd (låg/hög), avklingningstid (kort/lång), brus/ton, böjnivå (av/max), effektomfång (av/max) och kanalnivåreglage. Samtidigt har baksidan av Behringers SDS-3 anslutningar för mixen, en pitchpedalingång, decay kill, MIDI-anslutning (out/thru) och ett USB-uttag.

Medan Behringer SDS-3 är byggd för Eurorack, finns det ingen CV-anslutning.

Medan en del synthentusiaster är exalterade över klonen, har vissa som Gearspace-användaren ’01rsa’ tagit till onlineforumet för att dela sina funderingar och skrivit: “Sällan har jag sett en sådan entusiasm för ett nytt syntprojekt. Seriöst, jag har lyssnat på demos av originalet och det är ganska skrämmande. Efter återutgivningen av alla dessa legendariska monos, är det ingen mening att släppa den här leksaken när det är så uppenbart att syntespotentialen här är nästan obefintlig jämförelsevis”.

Samtidigt skriver användaren ‘Ni ge l’ i ett SoundonSound-forum, “SDS ser lite grundläggande ut för 2000-talet.” Ärligt talat måste jag hålla med. Jag kan se att bringer SDS-3 är något av ett samlarobjekt mer än en trumsynth för dagligt bruk, särskilt bland yngre producenter.