Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Behöver jag spela originalet Psychonauts före Psychonauts 2?

Psychonauts 2 lämnar ingen sten ovänd

Psychonauts 2 fortsätter där det ursprungliga spelet slutade 2005, och kombinerar de bästa aspekterna av Double Fine Productions till ett udda och charmiga 3D-plattformsspel. Naturligtvis är spellandskapet väldigt annorlunda än det var för 16 år sedan, så tusentals spelare som aldrig upplevt de ursprungliga Psychonauts kanske nu tvekar innan de bestämmer sig för att spela Psychonauts 2. Lyckligtvis tänkte Double Fine på allt. och designade lika bra som möjlig. tillgängligt och inkluderande spel ännu.

Även om du aldrig har hört talas om Psychonauts-serien är det lätt att dyka rakt in i Psychonauts 2 och inte komma bort förvirrad eller vilse. Double Fines speldesign är byggd för att vara inkluderande från början, och det innebär en perfekt sammanfattning av händelserna innan spelets start; Grundliga och diskreta tutorials och uppdelningar av spelfunktioner och samlarföremål, karaktärer, spelmekanik och mer; och subtil exponering genom konversationer, världshistoria och gameplay.

Vår Psychonauts 2-förhandsvisning taggar spelet som en riktig utmanare av årets spel, och det är sant även om du inte har någon tidigare erfarenhet av franchisen. Om du är intresserad av ett komplett 3D-plattformsspel som får dig att tänka och skratta i lika delar, kan du börja spela Psychonauts 2 direkt när den lanseras på Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PC PS5, PS4, Xbox Game Pass och Xbox Cloud Gaming den 25 augusti 2021.

Originalet är fortfarande värt att spela

Vi har redan konstaterat att du inte behöver spela originalet Psychonauts för att till fullo njuta av allt som Psychonauts 2 har att erbjuda som ett av de bästa Xbox-spelen, men det betyder inte att originalet inte har något värde som spel . Double Fines klassiska plattformsspel från 2005 håller fortfarande mer än det gör idag, och det är därför de ursprungliga Psychonauts definitivt är värda att spela 2021. Oavsett om du hoppar in i Psychonauts 2 direkt eller vill uppleva deras ursprung först, är The original Psychonauts fortfarande fantastisk. plattformsspel med underbart skrivande och design på världsnivå.

Den äldre speldesignen gör de ursprungliga Psychonauts mindre tillgängliga än dess efterföljare, så tänk på det om du letar efter en avslappnad plattformsupplevelse. Ändå visar det faktum att originalet Psychonauts fortfarande är värt ett spel 2021, trots de enorma förbättringar som Psychonauts 2 har gjort och hur det säkerställer att du inte behöver originalet för att förstå spelet, hur speciell Double Fines 2005-kult klassisk är verkligen.

Psychonauts 2 är ett utmärkt spel som kombinerar modern speldesign och tillgänglighet med allt som gjorde originalet speciellt, men originalet Psychonauts erbjuder fortfarande en unik spelupplevelse som helt enkelt inte går att replikera, även 16 år senare.

Detsamma gäller, om än i mindre utsträckning, för Psychonauts in the Rhombus of Ruin. Det här är en mindre upplevelse som, återigen, inte är nödvändig på något sätt för att spela Psychonauts 2 till fullo, men det är fortfarande ett fantastiskt spel värt att spela. Naturligtvis är Psychonauts in the Rhombus of Ruin ett endast VR-spel, vilket drastiskt minskar enkelheten att spela. Men om du har ett kompatibelt VR-headset, se till att kolla in det här spelet.