Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Behöver jag ha spelat Assassin’s Creed för att njuta av Valhalla?

Assassin’s Creed Valhalla är den tolfte huvudposten i franchisen sedan debuten för över ett decennium sedan. Att fundera på att spela 11 spel för att få ut det mesta av det senaste låter inte så kul, men som tur är innehåller de flesta Assassin’s Creed-spelen fristående berättelser. Om du är orolig för att vara för förvirrad och vilse när du spelar Valhalla, var det inte. Så länge du kan lite grundläggande terminologi och den allmänna premissen för serien, kommer du att klara dig.

Du skulle inte veta det bara genom att titta på trailers, men Assassin’s Creed-spel är alltid uppdelade i två huvudperioder: historiska avsnitt som du ser mest i deras marknadsföring, och modern historia som utspelar sig under nutid. Ubisoft förklarar detta trick med en enhet i spelet som heter Animus som låter spelaren se minnen från sina förfäder. I Valhalla kommer den moderna karaktären Layla Hassan att återuppleva minnena av en sen 900-talsviking under medeltiden.

Allt vi vet om Assassin’s Creed Valhalla

Hur fortsätter berättelsen?

När det gäller den historiska berättelsen som utspelar sig i 800-talets England, fortsätter ingen tidigare berättelse. Vad Ubisoft än förbereder för våra Vikingvänner har ingenting att göra med tidigare Assassin’s Creed-spel, förutom att vara en del av samma universum. Som sådan kan du höra referenser till äldre Assassins eller händelser som vi redan har sett, men du bör inte behöva förkunskaper om dem för att förstå vad som händer.

Jag har jämfört Assassin’s Creed-serien med Marvel Cinematic Universe tidigare. Du behöver inte träffa Ant-Man för att förstå Captain America. Detsamma kan sägas om Assassin’s Creed-spelen. Du behöver inte spela Black Flag för att spela Valhalla. Förutom några direkta uppföljare till serien (Brotherhood, Revelations), är deras berättelser fristående.

Men om du är nyfiken på att veta hela historien har vi den perfekta guiden för dig.

Assassin’s Creed: A History Series For Dummies

Historisk

Assassin’s Creed Valhalla utspelar sig i slutet av 800-talet. De exakta datumen är okända, men huvudförfattaren Darby McDevitt har sagt att huvudhistorien börjar år 873 e.Kr. På grund av oändliga strider och brist, lämnar vikingaklanerna sitt hem i Norge till Englands stränder. Vid denna tidpunkt består England av fyra huvudsakliga kungadömen: Wessex, Northumbria, East Anglia och Mercia. Kung Alfred den store av Wessex ser vikingar och hänsynslösa inkräktare snarare än nybyggare som söker ett nytt hem och tar till vapen mot dem för att driva bort dem från landet. Även om vi fortfarande inte vet hur Valhalla kommer att utspela sig, kommer kung Alfred att agera som en antagonistisk figur, och enligt historiska uppgifter förblir han den ende engelske kungen som framgångsrikt avvärjat vikingainvasionen.

Eftersom det utspelar sig före händelserna i den första Assassin’s Creed (det tredje korståget 1191), är Assassin Brotherhood och Tempelherrarna inte kända under dessa namn. Istället fungerar de som The Hidden Ones och The Ancients Order, respektive. Vid något tillfälle kommer vår huvudkaraktär, Eivor, i kontakt med Assassins, vilket startar den långvariga konflikten i serien.

De enda huvudspelen i serien som utspelar sig före Valhallas tid är Origins (49-47 f.Kr.) och Odyssey (431-404 f.Kr.). Valhalla kan referera till händelser som inträffade i dessa spel, men det borde inte finnas någon direkt koppling.

modern tid

Även om modern bara utgör en bråkdel av innehållet är det fortfarande livsviktigt för serien. Det här är berättelsen du vill ha lite förkunskaper om.

Tempelherrarna av idag, under täckmantel av ett multinationellt företag känt som Abstergo, arbetar för att fortsätta Templarordens ideal så att de kan kontrollera mänskligheten och effektivt skapa en utopi. Assassins syftar också till att skapa en bättre värld, men de värdesätter den fria viljan över allt annat och ser Tempelherrarna som en organisation som vill förslava mänskligheten till varje pris.

För att förslava mänskligheten och skapa sin perfekta utopi, letar tempelriddarerna efter kraftfulla artefakter kända som Pieces of Eden, som skapades av gudomliga varelser kända som den första civilisationen (även känd som Isu, Prekursorer och de som kom före). Tusentals år före någon modern historia som vi känner den, använde Isu dessa Edenbitar för att underkuva mänskligheten. Efter en katastrofal händelse var den första civilisationen nästan fullständigt utplånad och bitarna av Eden var utspridda över hela världen.

Abstergo and the Assassins tävlar nu för att hitta Pieces of Eden.

Abstergo och det som finns kvar av Assassin Brotherhood jobbar nu i hemlighet mot varandra i en kapplöpning för att samla ihop Edens stycken och hindra andra från att använda dem. Båda organisationerna ser sig själva som de goda killarna här. Assassins värdesätter den fria viljan och tempelriddaren skulle istället regera genom dominans.

Serien har haft några olika moderna huvudpersoner under hela sin upplaga, särskilt Desmond Miles, men nu kliver vi in ​​i skorna på en kvinna som heter Layla Hassan, en före detta Abstergo-anställd som blev Assassin-affiliat.

När vi senast lämnade Layla, hade hon upptäckt den dolda staden Atlantis och blev väktare av Staff of Hermes, ett mäktigt stycke Eden. Som väktare av personalen sägs det att hon kommer att bringa balans mellan Assassins och Tempelriddaren.

Och dess gameplay?

Origins förnyade seriens spelmekanik fullständigt, och det ser ut som att Valhalla kommer att förändra dem ännu mer. Du behöver inte oroa dig för att känna till några ärvda kontroller för att göra saker lite enklare. Och det kommer förmodligen att finnas tutorials för att underlätta för dig i Valhallas kontrollschema ändå.

Vad vi har fått höra är striden avsedd att vara skarp, brutal och visceral, till och med gå så långt att den tillåter spelare att halshugga fiender. Det kommer också att finnas minispel som att dricka och fiske.

Sammanfattning: Nya fans borde hitta det tillgängligt.

Det skulle vara galet att tvinga dig att spela 11 andra spel för att njuta av det senaste, så Ubisoft gör det så tillgängligt som möjligt med varje ny version av Assassin’s Creed. Det kommer att hjälpa att känna till lite grundläggande terminologi, som vad Pieces of Eden är och vilka Isu var, men för det mesta borde du inte ha alltför stora problem med att följa berättelsen.

Återkommande fans ska inte oroa sig för att det avviker från vad Assassin’s Creed gör, ja, Assassin’s Creed heller. Det kommer säkerligen att finnas gott om referenser för långvariga fans, och det kreativa teamet bakom Valhalla är angelägna om att se till att det bygger på lore på ett meningsfullt sätt.