Bedrägerier med textnätfiske har ökat “exponentiellt”

Bedrägerier med textnätfiske har ökat “exponentiellt”

Hur du skyddar dig från nätfiskebedrägerier

Dessa smishing bedrägerier kan vara ganska oroande, särskilt när det kommer från en bedragare som låtsas vara IRS. När allt kommer omkring, om det inte är en bluff, kan du hamna i fängelse, vilket gör det så mycket mer alarmerande. Så hur kan du skydda dig från dessa bedrägerier med IRS-tema?

“Särskilt i dessa fall är det bästa anfall ett bra försvar. Skattebetalare och skatteproffs måste vara ständigt vaksamma med misstänkta IRS-relaterade e-postmeddelanden och textmeddelanden. Och om du får en, kan det hjälpa oss att störa bedrägerierna och skydda andra om du skickar viktiga uppgifter till IRS från texten.” – IRS-kommissionär Chuck Rettig

Förutom att vara vaksam har IRS skapat en specifik e-postadress ([email protected]) för skattebetalare att skicka misstänkta bedrägerier till för att minska det potentiella hotet.

Om du verkligen vill ta din onlinesäkerhet på allvar, kommer vaksamhet inte att minska den, särskilt om du är ett företag som har underinvesterat i cybersäkerhet.

Generellt sett bör du investera i en komplett IT-avdelning för att utvärdera dina behov av cybersäkerhet. Ändå, om du vill hålla kostnaderna låga, verktyg som lösenordshanterare och Antivirus mjukvara kommer att hjälpa till att stärka ditt företags säkerhet och hjälpa dig att avvärja skadlig programvara och brute force-attacker på ditt nätverk och dina referenser.

Relaterade Artiklar

Back to top button