Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Battlefield 2 GPU prestandaanalys

UPPDATERING: Efter att ha hört feedback på artikeln gick vi tillbaka och körde tester på GeForce 6800 GT och Radeon X800 XL för att fylla ett prisgap i övre mellanklassen. Observera att det inte finns några tester för X800 XL på 2048×1536 på grund av svårigheter att få kortet att fungera ordentligt vid denna upplösning (det skulle bara återge den övre vänstra 1600×1200 på skärmen). Även om vi har hänvisat till det tidigare, vill vi notera att medan vi har haft det noll problem med att köra NVIDIA-kort med mycket höga upplösningar, har det varit en ständig kamp att få ATI-kort att korrekt återge upplösningar över 1600×1200 på analoga bildskärmar.

När det gäller prestandan för den här uppdateringen är X800 XL något efter 6800 GT utan AA aktiverat, men presterar mycket bättre efter att alla alternativ har vridits upp.

Introduktion

Battlefield-serien har hittills varit en dundersuccé när det gäller popularitet. Bland de allra första av den till synes oändliga strömmen av WWII-baserade krigsspel, slog Battlefield 1942 en mycket eftertraktad mark. Digital Illusions CE (DICE) har gjort det igen med det vackert utformade Battlefield 2.

Detta moderna stridsspel ställer amerikanska trupper mot föreställda kinesiska styrkor och styrkor från Mellanöstern. Med kartor för 16, 32 och 64 spelare kan spelare fördjupa sig i allt från småskaliga spel till ett krig fullt av totalt blodbad. Målet är att gripa och försvara flera kontrollpunkter från fienden, och även om det här konceptet kan verka tillräckligt enkelt, är spelet som följer snabbt och intensivt.

Möjligheten att styra en hel strid och tajt organisera små grupper av spelare lägger till en hel mängd taktik och strategi till striderna. Spelare kan fortfarande göra det ensamma i prickskyttar- eller specialoperationsroller, men i alla fall är tydlig grafik en viktig fördel. Även vid lägre upplösningar är spelet ursnyggt, men för att dra full nytta av terrängen, hålla koll på framryckande krafter eller snipa från extrema avstånd måste grafikdetaljer och upplösning ställas in så högt som möjligt.

DICE har återigen utvecklat sin egen motor för att kunna dra full nytta av modern hårdvara på det sätt som de tycker passar. Stridens skönhet i det här spelet är inget mindre än fantastisk, och spelare kommer att vilja slå på alla klockor och visselpipor. Vilken typ av hårdvara krävs för att köra det här spelet med enorma upplösningar och blixtrande bildhastigheter? Det är vad vi är här för att ta reda på.

Detta test av flera grafikkort i en demo spelas in och spelas upp med den inbyggda demoinspelnings- och uppspelningsfunktionen för att bestämma prestandaegenskaper över upplösningar från 800×600 hela vägen till 2048×1536 med och utan 4xAA/AF. För att säkerställa att varje kort testades korrekt tog vi bort shader-cachen efter att ha installerat varje kort. En av de stora försäljningsargumenten med dagens budgetkort är deras förmåga att köra moderna spel med blygsamma upplösningar utan att offra effekter och funktioner. Av denna anledning testades alla kort med kvalitetsinställningar på hög (förutom AA och texturfiltrering där så anges). Inställningar för hög texturfiltrering resulterar i 4xAF och Medium ger 2xAF, och vi använde inte kontrollpanelens AA/AF-nivåer eftersom både ATI och NVIDIA rekommenderar användning i spelinställningar. Vi använde ett FX-55-baserat system med 1 GB 2:2:2:8 RAM för våra tester med de senaste offentliga WHQL-drivrutinerna (Catalyst 5.6 och ForceWare 77.72).