Bästa Wi-Fi 5 Mesh-system: Fortfarande utmärkta alternativ 2021

0 Shares

Sedan det första Wi-Fi-systemet för konsumentklass – det ursprungliga Eero – debuterade i början av 2015, har det funnits så många andra på marknaden, vilket ger dem som bor i stora hus massor av alternativ.

Nedan är listan över vad jag anser vara de bästa Wi-Fi 5 mesh-systemen. Bland annat måste de alla ha ett totalbetyg på 7/10 eller högre.

Förresten, konceptet med ett mesh Wi-Fi-system, där flera hårdvaruenheter arbetar tillsammans för att leverera ett enhetligt trådlöst nätverk för ett stort område, är förmodligen det viktigaste arvet från Wi-Fi 5 (802.11ac)-standarden.

När världen går över till Wi-Fi 6 är det faktiskt en bra tid att investera i en fullt mogen Wi-Fi-standard. Åtminstone kommer du att se varför du inte ska lämna dina Wi-Fi 5-enheter ännu, inte på flera år.

Dongs anteckning:

Ett par Asus RT-AC86U-routrar är ett av de bästa Wi-Fi 5 Mesh-systemen

Bästa Wi-Fi 5 Mesh-system: Listan

Den här listan inkluderar mesh Wi-Fi-system som jag har granskat på den här webbplatsen som jag skulle använda för mig själv – och jag har använt åtminstone några. Jag lade dessa i den ordning jag utvärderade dem med det senaste överst. Numret framför deras namn är bara numeriskt och avsett att vara rankningen.

Scrolla ner till botten för att se alla system prestanda i siffror. Dessutom, om du tror att en fristående router räcker för din situation, kolla in den här listan över de bästa Wi-Fi 5-routrarna istället.


10. UniFi BeaconHD (plus UDM): Ett flexibelt hemnät för smarta användare

UniFi UDM Mesh

UniFi BeaconHD är inte ett eget mesh-system. Istället är det en tilläggsenhet som förvandlar UniFi Dream Machine (UMD) till en mängd robusta mesh-system.

Genom att kombinera de två får du ett kraftfullt UniFi mesh-system som både är enkelt att använda via en mobilapp och superomfattande via webbanvändargränssnittet.


9. Asus RT-AX92U: En Wi-Fi 5 mesh av två Wi-Fi 6-routrar

Asus RT AX92U-portar

Nej, jag har inte fel. Asus RT-AX92U är ett udda fall. Som en fristående lösning är det en Wi-Fi 6-router. Men om du köper ett 2-pack fungerar det som en Wi-Fi 5-lösning. Det beror på att i det här fallet kommer dess enda Wi-Fi 6-band (5GHz-2) att fungera som backhaul – som standard är det inte tillgängligt för klienter.

Som sagt, om du vill ha ett Wi-Fi 5-system som har en superstark trådlös länk mellan hårdvaruenheten, är RT-AX92U ett utmärkt val.


8. Asus ZenWiFi AC CT8: Det officiella AiMesh-systemet som gungar

Asus ZenWiFi XT8

Sedan början av 2018 har AiMesh varit den mest populära funktionen från Asus som förvandlar två eller flera routrar som stöds till ett mesh-system. ZenWiFi AC CT8 är Asus första konserverade Wi-Fi-system byggt kring denna funktion.

Om du har hållit på med ett mesh-system är det här det du ska skaffa. Den har utmärkt Wi-Fi-täckning och en uppsättning funktioner som slår alla dess jämnåriga. Alternativt kan du också överväga andra Asus-routrar och använda dem i en AiMesh-installation.


7. Netgear Orbi RBK13: A Mesh för budgetsinnade

Orbi RBK13 Port

Den nyligen släppta Orbi RBK13 är den första Netgear Orbi som kommer i en uppsättning av tre enheter (istället för två.) Det är ett lågeffekts dubbelbandssystem med blygsamma Wi-Fi-specifikationer. Men det är pålitligt och kommer att fungera bra för dem med en genomsnittlig bredbandsanslutning.


6. Ubiquiti Labs AmpliFI HD: Det helt coola nätet

AmpliFI HD BOX

AmpliFi HD introducerades första gången 2017, men jag fick inte en chans att recensera den förrän i slutet av 2019. Och det visade sig vara en ganska nyhet — tänk hur mer det var vid lanseringen! Nätets routerenhet har en användbar display som ger dig massor av information på ett ögonkast. Det är också pålitligt och lätt att använda. I gengäld finns det inte mycket du kan göra med den när det gäller inställningar och funktioner.


5. Synology Mesh: Ett anpassat professionellt mesh som du alltid kan lita på

RT2600ac och MR2200ac (baksidan) är gjorda för varandra.

Synology introducerade en mesh-tilläggsfunktion via en firmwareuppdatering och introduktionen av MR2200ac-routern. Det är en liknande funktion som Asus AiMesh.

Synology Mesh är inte lika mångsidigt som AiMesh – det inkluderar bara två routermodeller – men är därför mer pålitligt. Den har också ett mer professionellt gränssnitt.


4. Asus Lyra Trio: Ett idealiskt nätsystem för ett fast hem

Asus Lyra Trio kommer i tre identiska enheter.

Så vitt jag vet är Asus Lyra Trio det enda mesh-systemet på marknaden som använder tre 3×3-routrar. Av denna anledning är det ett perfekt nät för ett hem som redan är anslutet med nätverkskablar.

Via trådbunden backhaul kommer Lyra Trio att leverera de snabbaste Wi-Fi 5-hastigheterna bland konserverade mesh-system, även om den också fungerar bra i en trådlös installation.


3. Netgear Orbi Voice: Hur ditt Wi-Fi kan sjunga också

Orbi Voice 2

Även om Orbi Voice är tillgängligt som ett system med namnet RBV50, är ​​den bara en satellitenhet i Netgears Orbi-ekosystem – den fungerar med vilken Orbi-router som helst. Försäljningsargumentet är att det också är en Alexa-aktiverad smart högtalare med anständig ljudkvalitet. Det faktum att Netgear nyligen har uppgraderat sin firmware för att få den att fungera med vilken router som helst betyder att det är ett alldeles utmärkt köp för dem som behöver både Wi-Fi och en smart högtalare.


2. Netgear Orbi CBK40: Ett enkelt nät för kabelanvändare

Orbi CBK40 delar samma design men skiljer sig totalt från alla andra Orbi-set.

Orbi CBK40 är Netgears enda Orbi mesh-system för kabelanvändare. Routerenheten i sig är en kabel-gateway. Systemet fungerar mycket bra för kabelkunder, så länge de inte också använder kabelinternet som sin fasta telefontjänst.

1. Linksys Velop Dual-Band: Ett prisvärt, pålitligt mesh

Linksys Velop Dual Band 8

Linksys Velop Dual-Band är en nedgradering till den ursprungliga Velop genom att använda dual-band-routrar istället för tri-band. I gengäld är det mycket billigare. Alternativt kan du också överväga Linksys Velop Plug-In.

Bästa Wi-Fi 5 Mesh-system: Prestandan

Jag testade prestandan för dessa system vid granskningstillfället med den senaste firmwareversionen som var tillgänglig då. Diagrammen nedan är sorterade i granskad ordning – senast överst.

Bästa Wi Fi 5 Mesh Router Perf Chart

Jag utvärderar alla mesh-systems genomströmningsprestanda genom att testa deras router och sedan deras satellit, placerad cirka 40 fot (12 m) från routern. För de officiella poängen använder jag alltid hårdvaruenheterna i stjärntopologin, där varje satellitenhet har en direkt trådlös länk till routern.

Bästa Wi Fi 5 Mesh Satellite Perf Chart

För genomströmningstestning placerar jag Wi-Fi-klienten på cirka 10 fot (3 m) och cirka 40 fot (12 m) från sändaren (router/satellit) för nära respektive långdistansresultat.

0 Shares