Bästa USB C-hubbar med integrerad SSD-lagringsenhet

0 Shares

Koncentrera flera möjligheter

Vid något tillfälle har vi berättat om USB C HUB , ett tillbehör som har gått från att vara ett nödvändigt irritationsmoment till ett väsentligt som alltmer värderas i vardagen för många användare.

Och det är att dessa koncentratorer inte bara erbjuder en större variation av anslutningar och förbättringar i de olika standarder som de stödjer, men också nyheter som gör dem till något mycket mer användbart. Så mycket att när du börjar se de nya förslagen som dyker upp på marknaden känner du dig mycket mer attraherad av dem.

De senaste modellerna, som du kanske har märkt om du läser oss regelbundet, börjar införliva portar som inte bara tillåter höghastighetsdataöverföring, utan också kraften att ladda olika enheter med högre strömbehov än genomsnittet och enheter av SSD-lagring .

Det senare är möjligen det mest intressanta, för nu kan du börja få fördelar genom att ha olika anslutningar i samma produkt och dessutom en enhet som hjälper dig att utöka kapaciteten på din bärbara dator och som du kan arbeta på utan att bli uttömd . prestanda. Det senare för dem som är dedikerade till videofrågor är mycket viktigt.

Här är några av dessa mer intressanta USB C vitamin HUB vi har stött på, men listan blir bara större och större.

Gadgehub, en GaN-laddare med nav och SSD

En av de första enheterna vi har testat som följer denna idé att erbjuda något mer än en enkel USB C HUB är denna modell från Gadgehub . Ett förslag som, ja, har en något större storlek. Sådana dimensioner är motiverade eftersom den innehåller en GaN laddare inuti.

Detta förslag är, som vi säger, det enda du skulle behöva ta med din bärbara dator eller surfplatta med USB C när du lämnade hemmet och du skulle inte behöva någon annan typ av hubb eller laddare för dina enheter. Och dessutom innehåller den också en kortplats att installera M.2 NVMe SSD:er .

Alla anslutningar den erbjuder är:

 • 2,5 Gbps Ethernet-anslutning
 • SD UHS II kortläsare
 • Fyra 5 Gbps USB 3.1-anslutningar (1 x USB A och 3 x USB C)
 • En DP 1.4-anslutning för anslutning av skärmar med 4K-upplösning vid 60Hz
 • M.2 NVMe och NGFF SSD Slot
 • Inbyggd GaN-laddare med upp till 100W uteffekt

Som en lösning som kombinerar i en enda produkt är allt du behöver för att arbeta med mobilitet väldigt intressant. Det enda man bör tänka på är att de tre USB C-portarna erbjuder olika uteffekt. Det vill säga, med utgångspunkt från USB A med sina 7,5W når den första USB C:n 80W, den andra 20W och den tredje 5W.

ACASIS: SSD och HUB 10 i 1

Acasis-enheten är möjligen en av våra favoriter, en produkt av ganska kompakta mått och med en uppsättning mer än intressanta anslutningar. Allt detta i en aluminiumkropp som inte bara ger den större motstånd över tid, utan även bättre kylning när den används intensivt, vilket är dess främsta attraktion: möjligheten att lägga till M.2 SSD:er.

Således erbjuder uppsättningen alla dessa anslutningar:

 • SD- och microSD-kortläsare
 • 3,5 mm ljudutgång som fungerar som mikrofoningång
 • USB C 3.1-anslutning
 • Två USB A 3.1 Gen2- och 3.0-kontakter
 • USB C-anslutning till dator eller bord
 • USB C Power Delivery-anslutning med upp till 100W effekt
 • HDMI 4K @ 60Hz utgång
 • Gigabit RJ45 Ethernet-anslutning

Allt detta i en storlek som är lite större än ett kreditkort och med finish av hög kvalitet. Dessutom kan M.2 SSD:erna som den stöder vara av olika storlekar och använda både NVMe och SATA-gränssnitt.

MINIX Neo, Hub och 240GB SSD

Ett annat alternativ, den här gången något mer blygsamt på grund av den typ av SSD den integrerar, är MINIX Neo Storage. Denna USB C Hub innehåller också en redan inkluderat 240 GB flashminne kör. Det är sant att det kan vara otillräcklig kapacitet för beroende på vilken typ av användning, men för enstaka säkerhetskopieringar, tillfällig datalagring och för användning av användare som inte ägnar fotografering och video kan det vara attraktivt.

När det gäller anslutningarna är detta vad det innehåller:

 • USB C-anslutning endast för laddning (överföringar inte data)
 • HDMI-utgång vid 4K och 30Hz
 • Två USB A 3.0

Som du kan se finns det fler modeller än de tidigare, men om behoven är lägre och du är intresserad av att slippa köpa SSD-enheten separat kan det vara ett bra alternativ. Och det kan köpas på Amazon.

Satechi hub plus SSD för Mac mini

Slutligen är detta den senaste modellen av allt vi har sett, en Satechi USB C Hub som utökar anslutningarna för den lilla Apple-datorn, som passar perfekt designmässigt när den är staplad som en docka och inkluderar en plats för SSD-enheter för att utöka det tillgängliga lagringsutrymmet.

Anslutningar:

 • SD och micro SD läsare
 • 3,5 mm ljudutgång
 • USB C-anslutning för dataöverföring
 • Tre USB A-kontakter
 • M.2 SATA SSD-kortplats

Detta är inte en lösning för mobilitet som de tidigare, men det är den mest estetiska för användare av Mac mini Apple 2018 eller de nya med en M1-processor och med ett pris som kommer att ligga runt 99 euro.

Utvecklingen av nav

Det råder ingen tvekan om att USB C-hubbar eller -hubbar utvecklas på ett sätt som vi inte såg i början när de började dyka upp, men det är mycket uppskattat just nu. För det är uppenbart att bland mobiltelefoner, surfplattor och ultraböcker med denna typ av USB C-anslutning alltmer etablerad (äntligen) att ha en så mångsidig lösning förbättrar upplevelsen avsevärt.

Det mest positiva är dock att de underlättar och förbättrar komforten för inom irritationen att bära med sig fler prylar är det bättre att göra det med en mer komplett som dessa för att bära olika “mijititas” som slutar mätta ryggsäcken eller väskan som vi bära. dagligen till den grad att den ser ut som May Poppins väska.

0 Shares