Bästa tillvägagångssätt för inkommande call-to-action (CTA).

0 Shares

uppmaningar

Call-to-action (CTA) är en viktig del av alla framgångsrika inbound marketing-strategier. En uppmaning är en visualisering som är avsedd att tvinga en användare att vidta en önskad åtgärd. En CTA kan effektivt användas i alla marknadsföringskanaler för att driva konvertering.

Innan du skapar din CTA är det viktigt att du bestämmer ditt konverteringsmål. Sättet du strukturerar din CTA och dess respektive innehåll bör fungera för att övertyga potentiella kunder att vidta denna åtgärd. Vill du att de ska ladda ner ett premiuminnehållserbjudande? Registrera dig för ett webinar? Visa ett blogginlägg? Vad det än är, se till att du har begränsat det innan du börjar skapa din CTA.

Genom att följa följande bästa praxis för CTA kan du driva din strategi för att generera potentiella kunder över marknadsföringskanalerna och i sin tur driva tillväxt för ditt företag.

Handlingsbart språk

Handlingsbar

När du skapar din CTA är det viktigt att införliva ett övertygande språk. När allt kommer omkring är hela poängen med din CTA att kalla en användare att vidta en åtgärd. Använd handlingsbara verb i din CTA-kopia för att driva konvertering.

Till exempel, CTA:n “Get a Free Bedömning” använder det informella verbet “få” snarare än standardfrasen “begäran”. Även om denna förändring verkar trivial, använder man en fras med mer personlighet som “Få den Free Bedömning” kan vara mer övertygande än standarden ”Begär bedömning”. Dessutom använder man ordet “free” ökar värdet på ditt erbjudande. Denna enkla nyans kan potentiellt göra stor skillnad för en prospekt som bestämmer sig för att konvertera på ditt erbjudande eller inte.

Tänk på typsnitt, färg och stil

Stil

Som med alla visuella tillgångar på din webbplats är det viktigt att se till att dina CTA:er inte bara överensstämmer med ditt varumärke och din stil, utan också är visuellt engagerande. Användarupplevelsen spelar en avgörande roll för din omvandlingsfrekvens, så se till att skapa dina CTA:er med designens psykologi i åtanke. En CTA som använder ett engagerande typsnitt och ett handlingskraftigt språk i kombination med rätt designelement kan göra stor skillnad för en avgörande prospekt.

Effektiv placering

Skärmdump

När det kommer till CTA:er handlar det inte bara om utseende. Placering är en avgörande faktor som potentiellt kan göra eller bryta en prospekts beslut att konvertera. Placera dina uppmaningar där de är synliga och i ett relevant sammanhang för att främja klickningar.

I exemplet ovan är två CTA:er synliga ovanför mitten av New Breeds hemsida, båda placerade i relevanta sammanhang.

Din webbplatss navigeringsfält är en optimal plats för en Bottom-of-Funnel (BOFU) CTA, särskilt om din navigering är “klibbig”. Genom att placera en BOFU-konverteringspunkt i navigeringen ger du användarna en omedelbar möjlighet att konvertera när som helst på din webbplats.

Dessutom kan du placera en CTA var som helst som beskriver en produkt eller tjänst som kan kopplas till en relevant CTA. Till exempel ger modulen som beskriver vad New Breed gör för sina kunder en CTA märkt “Bygg din tillväxtplan”, som uppmanar användare att lära sig mer. Genom att ge användarna en möjlighet att dyka djupare in i din ursprungliga beskrivning kan du främja konvertering och generera potentiella kunder.

Kortfattad kommunikation

Koncis

När det kommer till CTA:er, ju mer explicit desto bättre. Ge inte användarna möjlighet att gissa värdet av ditt erbjudande genom att vara tydlig och direkt med din CTA.

Till exempel kan en knapp som säger “Ladda ner nu” vara otydlig för en prospekt utan rätt sammanhang. Omvänt är en CTA märkt “Ladda ner vitboken” självförklarande och kräver nästan inget annat sammanhang, förutom ämnet. Dina potentiella kunder är upptagna människor, så ju mindre gissningar de behöver göra, desto mer sannolikt är det att de konverterar på ditt erbjudande.

Smart innehåll

Skärmdump 2018-05-01 kl 15.59.13

Om du är en HubSpot-användare rekommenderar vi starkt att utnyttja värdet av Smart CTA. Med HubSpots Smart CTA-funktion kan du ge en användare en specifik CTA baserat på något av följande kriterier: listamedlemskap, enhetstyp, referenskälla, livscykelstadium, land och föredraget språk. Denna funktion gör det möjligt för marknadsförare att enkelt visa personligt, relevant innehåll med bara några klick, vilket eliminerar behovet av att skapa flera varianter av samma marknadsföringsinnehåll. Det är ingen hemlighet att personligt innehåll kan göra underverk för dina omvandlingsfrekvenser, så försök att införliva smarta uppmaningar där det är möjligt.

Skapa din CTA-strategi med dessa bästa praxis i åtanke för att driva konverteringar och växa ditt företag. Ladda ner vår free e-bok “10 steg för att omdesigna din webbplats” för att lära dig mer om effektiv inkommande webbstrategi.

0 Shares