Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bästa spel för barn på PC och konsol

I den här listan över bästa spel för barn hittar du de roligaste att spela med hela familjen!

Att hitta roliga spel riktade till barn har blivit en allt svårare uppgift de senaste åren. Det finns en mängd spel som verkar ofarliga, men som i slutändan innehåller många skadliga användare, så det är viktigt att veta vilka spel som är bäst för barn.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

En lista över de bästa spelen för barn är en riktig utmaning när man sätter ihop, eftersom varje förälder tror att vissa saker kan vara tolererbara, men inte alla tycker det. Det bästa med var och en av spellistorna för barn är att presentera spel som är helt pedagogiska eller erbjuder en lättare fördjupning.

Följande lista kommer att presentera de bästa spelen för barn som kan spelas av alla åhörare, och som inte involverar någon typ av våld eller kontakt med människor med dåliga avsikter.

 1. Minecraft

  Från och med vår lista över bästa spel för barn hittar vi Minecraft, det mest populära bland barn i alla åldrar. I spelet kastas du in i en helt fyrkantig värld med en rad möjligheter och utmaningar att möta under din tid i spelet.

  Till att börja med måste du skapa användbara verktyg för din överlevnad i världen, för i skymningen vill inte särskilt vänliga varelser krama dig tills de krossar dina hjärtan. Om du tror att “survivor”-läget kan vara för aggressivt för din lilla, inga problem, spelet erbjuder det kreativa läget för att bara bygga och experimentera med spelets mekanik.

  I spelet finns möjligheten att ansluta till andra spelare runt om i världen, men det är möjligt att bara spela offline och, beroende på plattform, spela ett lokalt flerspelarläge med fler kontroller kopplade till konsolen.

  Tillgänglig för: datorer, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox 360, Xbox One, Xbox series S|X, Nintendo Switch, macOS, AndroidiOS.

 2. Super Mario Saga

  Det råder ingen tvekan om att Nintendo vet hur man gör spel för hela familjen och roligt för alla målgrupper. Vår rekommendation här är inte begränsad till ett specifikt spel, men om du föredrar något nyare från den mustaschbeklädda killen i overaller rekommenderar vi att du köper Super Mario Odyssey så att din lilla kan utforska spelets alla världar.

  I spelet måste Mario utforska de mest olika världarna i jakten på att sätta stopp för alla Bowsers “onda handlingar”, en återkommande fiende i franchisens spel, för att sätta stopp för alla äventyr och förvirring som skapats i spelet . Spelet erbjuder ett samarbetsläge för hela familjen att ha kul.

  Super Mario finns på alla konsoler som släpps av Nintendo, men Super Mario Odyssey kan bara spelas på Nintendo Switch.

 3. Överkokt! Allt du kan äta

  Om du letar efter ett spel som du kan spela med hela familjen kanske du vill prova Overcooked! Allt du kan äta. Det här spelet finns på vår lista över bästa spel för barn just på grund av dess co-op-kul, där spelare måste gå samman för att övervinna utmaningarna med att vara kock!

  Spelet kanske inte rekommenderas för mycket små barn som inte har så mycket motorisk koordination, just på grund av komplexiteten i vissa uppgifter som spelet föreslår.

  Spelet är tillgängligt för PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox-serien S|X, Nintendo Switch och dator.

 4. LEGO Saga

  När vi var barn var vårt största roliga att skapa vår egen värld med byggbara pjäser, men ibland trampade våra föräldrar på några pjäser utspridda runt huset och, ja, vi skulle inte avsluta vår lek särskilt lycklig. Men ditt barn kan nu leka med de berömda LEGO-klossarna utan att behöva några bitar.

  Sedan några år tillbaka har LEGO engagerat sig i att lansera spel som riktar sig till hela familjen. Bland dessa mest kända spel finns filmserier som var en del av den internationella filmens historia.

  LEGO-spel kan hittas på många plattformar, såsom: PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series S|X, Nintendo Switch, Android och datorer.

 5. Pokémon Saga

  Ett annat barnspel som kom till videospel är den berömda Pokémon, ett Nintendo-konsolspel där spelare kan fånga “monster” och “insekter” i spelvärlden. Franchisen har länge varit känd för att släppa två samtidiga versioner av spelet med olika Pokémon för dig att fånga, och på grund av dess popularitet kunde det inte lämnas utanför listan över bästa spel för barn.

  Varje generation av Nintendos bärbara konsoler har sin egen version av Pokémon. Spelet Pokémon Legends: Arceus, som är det senaste, släpptes dock exklusivt för Nintendo Switch.

Och så kommer vi till slutet av vår lista över de bästa spelen för barn. Som du kan se förekommer Nintendo oftare i listan över spel ovan, på grund av företagets policy att bygga spel för alla målgrupper. Kanske, när du väljer en konsol, bör du välja ett Nintendo-videospel för ditt unga barn.