Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bästa RO-vattenrenare att köpa i Indien (2023)

Ämne: Bästa RO-vattenrenare att köpa i Indien (2022)

Med ökande föroreningar blir allt olämpligt för konsumtion. Oavsett om det är luft att andas, land för att leva eller vatten att dricka. Vattenrenare har blivit tidens behov eftersom direkt kranvatten har många föroreningar som gör det olämpligt att dricka. Särskilt på somrarna när det är nödvändigt att hålla sig hydrerad för att hålla sig frisk, man behöver en bra mängd vatten för att hålla hela dagen. I Indien blir kranvatten förorenat av avfall från människor, djur, växter och industrier, vilket är anledningen till att nästan alla hem har en vattenrenare idag. Med en vattenrenare kan du vara säker på att få säkert och drickbart vatten som hjälper dig att hålla dig frisk.

Vattenrenare kommer med en kombination av UV-, RO- och UF-filter och det finns ett brett utbud av val. Det finns ett antal märken som är kända för att sälja bra vattenrenare i Indien. Dessa vattenrenare skiljer sig i egenskaper, kapacitet och priser så du måste vara medveten om vilken typ av renare du vill ha och vad din budget är. Faktorer som måste tänkas på när du väljer en vattenrenare är-

  • Vattenkvalitet det ger. TDS-nivåerna måste vara under 500 ppm.
  • Rening beror på vilken typ av vatten du får.
  • Vattenlagringskapacitet du behöver.
  • En vattenrenare måste ha en solid konstruktion så att den håller i åratal.
  • Ytterligare säkerhet och andra funktioner är tillgängliga.
  • Eftermarknadsservice av varumärket.

Här har vi listat de 7 bästa vattenrenarna som du kan köpa i Indien 2022. Läs vidare:

1. Livepure LIV-PEP-PRO-PLUS+

Livepure är ett välkänt varumärke i kategorin och produkten arbetar med en reningsprocess i sex steg. Bland de olika filtren som används för uppgiften är det första filtrets uppgift att ta bort fina och grova partiklar och leda vatten till det andra filtret för att absorbera bekämpningsmedel och luktframkallande organiska föreningar. Skickar vidare till det tredje, fjärde, femte och sjätte filtret som förebygger skalning, tar bort små mikrober, desinficerar med UR-strålning och förbättrar vattnets klarhet samtidigt.

TDS-nivån för Livpure vattenrenare är 2000 ppm och filtreringskapaciteten är 12 liter per timme. Den levereras med den nödvändiga bekvämlighetsfunktionen för enklare användning. Livpure LIV-PEP-PRO-PLUS+ kostar 9 499 Rs i Indien.

Köplänk: Flipkart

2. Kent Supreme Plus

När du pratar om RO Water Purifier är Kent ett av de första namnen som du tänker på. Kent Supreme Plus 2020 kommer med en unik Zero Water Wastage-teknologi som minskar vattensvinnet genom att recirkulera det avvisade vattnet för alternativa ändamål som tvättredskap, bevattningsväxter, etc.

RO kommer med omvänd osmos, UV-lampa för att döda bakterier och mikroorganismer, ultrafilter och TDS-kontroll. Det renade vattnet smakar gott och vattnet är lämpligt för konsumenter som bor i enskilda hus. RO har en 8L lagringstank och kan rena 20 liter vatten per timme. Tanken tar 25 minuter att fylla på och auto-shut-funktionen ser till att RO stänger av vattenrening efter en full tank. Det är prissatt till Rs. 14 999.

Köplänk: Amazon

3. AO Smith Z9 Grön

AO Smith Z9 Green vattenrenare ger dig rent, luktfritt och dricksvatten av bättre kvalitet. Den har ett TDS-intervall på 2000 ppm och väger 10,8 kg. Renaren har en LED-display och kan lagra upp till 0,8 liter vatten. Den förbrukar 60W ström och kommer med 12 månaders garanti.

Funktionerna hos AO Smith Z9 Green inkluderar dispensering med en knapptryckning, varmvatten med en knapptryckning, förvarningsteknik, natthjälp och mer. Det är på den dyrare sidan eftersom det är prissatt till Rs. 23 599.

Köplänk: Amazon | Flipkart

4. Mi Smart vattenrenare

Mi Smart Water Purifier kommer med RO+UV-teknik och har ett TDS-intervall på mer än 2000mg. Den har en lagringskapacitet på 7 liter och kan väggmonteras. Den förbrukar 42W ström och kommer med PP bomull och aktivt kolfilter.

Vattenrenaren är app-aktiverad. Den kommer med funktioner som UV-sterilisering i tanken, byte av DIY-filter, TDS-övervakning i realtid och en automatisk vattennivådetektor. Den kommer med Penta Purification-processen och har en minimalistisk design. Mi Smart Water Purifier kostar Rs. 10 999.

Köplänk: Amazon | Flipkart

5. Eureka Forbes AquaSure

Eureka Forbes AquaSure RO ger en jämn tillförsel av färskt vatten och är säker och enkel att använda. Den har en lagringskapacitet på 7L och pumpar 250ml vatten per minut. Den har en TDS-nivå på upp till 2000ppm och kan rena 6000 liter vatten.

AquaSure RO kommer med ett energisparläge, LED-indikatorer och flerstegsrening med RO+UV+MTDS-teknik. Den förbrukar 40W ström och väger cirka 6 kg. Den har en 5-stegs reningsprocess och har ett sedimentfilter, kemikalieblock, RO-membran, UV-desinfektionskammare och mer. Det är prissatt till Rs. 8 499.

Köplänk: Amazon | Flipkart

6. Blue Star Aristo Vattenrenare

Blue Star Aristo RO+UV vattenrenare ger tillgång till rent dricksvatten och förhöjer vattnets smak genom att ta bort orenheter från det. Den har ett TDS-område på 2000 ppm och en vattenflödeshastighet på 135L/min. Den kan lagra upp till 7 liter vatten och förbrukar 36W effekt.

Filter inkluderar sediment, RO-membran och postkol med ATB och UF. Den kan väggmonteras eller stå på bänkskivan. Den väger cirka 8 kg och finns i färgerna svart och silver. Vattenrenaren kostar Rs. 9 990 i Indien.

Köplänk: Amazon | Flipkart

7. Pureit by HUL Advanced Max Vattenrenare

Pureit by HUL Advanced Max Water Purifier kommer med 6 liters lagringskapacitet och ger dig rent, hälsosamt och luktfritt vatten att dricka. Det är en RO+UV+MF+MP vattenrenare och har ett TDS-intervall på 2000 ppm. Den har ett vattenflöde på 0,33 l/min och väger cirka 7,3 kg.

Den förbrukar 55W ström och lagringstanken är gjord av livsmedelssäkert och giftfritt material. Den har Pre-sedimentfilter, Pre RO Carbon, Post RO Carbon, Minifilter, RO-membran, mikrofilter och UV-filter. RO kan väggmonteras eller stå på en bordsskiva och finns i vita och blå färger. Priset är Rs. 9 499.

Köplänk: Flipkart

8. Kent Maxx

Kent Maxx är en väggmonterbar UV-vattenrenare med en transparent löstagbar lagringstank som renar vatten genom en dubbel reningsprocess av UV+UF. Den har ett aktivt kol förfilter och kan lagra 7 liter vatten. Den renar 60l/timme och förbrukar 24W effekt.

RO kan rena 60 liter vatten och har en filterbytesindikator. Den väger 7,1 kg och är vit/blå till färgen. Den kan väggmonteras eller stå på bordsskivan. Det är prissatt till Rs. 8,466.

Köplänk: Amazon | Flipkart

Så här är vår lista över några bästa vattenrenare som finns på marknaden för tillfället. Känner du till någon annan modell? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.