Bästa rattarna som är kompatibla med PS5 och Xbox Series S/X

0 Shares

Viktig information innan du köper en ratt

Som ofta är fallet med den mesta tekniska utrustningen är det inte så enkelt att köpa en av dessa rattar till vår konsol som att gå in på Amazon och välja den vi gillar mest eller den som vi tycker är snyggast. Och det finns ett antal detaljer på teknisk nivå som kommer att göra skillnad i vår erfarenhet.

De viktigaste aspekterna att ta hänsyn till innan du köper en ratt för vår Xbox eller PlayStation är:

  • Kompatibilitet : Den här parametern är kanske den viktigaste av allt och det kan vara så att nämna det är det mest absurda att nämna. Innan du köper en specifik modell, var uppmärksam på att lådan reflekterar exakt om den är kompatibel med PS5 eller Xbox Series X/S. Dessutom, att en lägre modell av ett märke är kompatibel med en av dessa konsoler betyder inte att den övre delen måste vara.
  • Realism i bilkörning : en annan mycket relevant aspekt, om du vill ha den bästa upplevelsen när du använder den, är att rörelserna och körförmågan med denna ratt är realistiska. Detta återspeglas normalt i det faktum att denna enhet utövar motstånd mot rotation som det händer i en riktig bil. Parametern som kommer att berätta för oss om ratten har denna detalj är “Tvinga feedback” . Det vanliga värdet är runt 900º och ju högre värde desto större motstånd och desto fler varv kan vi ge.
  • Knapppanel : å andra sidan rekommenderar vi att modellen du väljer har åtminstone alla knappar som fjärrkontrollen till din spelkonsol skulle ha. Detta är helt enkelt för att du inte behöver använda kontrollern för vissa saker som att navigera i spelgränssnittet.
  • Fysisk realism : Slutligen, designen på ratten ger också poäng för att förbättra användarupplevelsen. Det kommer också att vara mycket viktigt om den här enheten har en uppsättning pedaler och hur många pedaler (2 eller 3) den har. Det blir inte samma sak, om vi gillar ett F1-spel, att köra med en “normal” ratt än att göra det med en som liknar den estetik som förarna av denna sport bär.

Bästa rattarna för PlayStation och Xbox

Efter att ha sagt allt ovan, och nu när du känner till alla relevanta aspekter som du bör känna till innan du köper en av dessa enheter, är det dags att välja den perfekta ratten för din spelkonsol.

För att göra denna uppgift lite lättare för dig, eftersom det finns så många alternativ på marknaden, har vi valt ut några av de bästa rattarna du kan köpa.

Officiell PlayStation-ratt

Den första modellen vi vill visa dig är officiella PlayStation-hjulet för din egen konsol. Specifikt är det den mest förnyade modellen som har kompatibilitet med PS4 och licensen för PS5 . Det är en ratt med all knapppanel som vi har på kontrollen av denna konsol, den har TouchSense-teknik och har alla knappar för kontrollen av denna konsol. Dessutom tar paketet med sig en varelse med två pedaler för att njuta av våra racingspel på bästa sätt.

Officiell Xbox-flyer

Å andra sidan, och som det hände med den tidigare modellen men för Microsoft konsol, vi har den officiella ratten för Xbox. Detta är kompatibel för Xbox One och dessutom har den den officiella licensen för den nya Xbox Series X och Series S. Denna har en indragningskapacitet på 270º och en uppsättning med 2 pedaler i köppaketet. Den har alla knappar på Xbox-kontrollern på kroppen.

Thrustmaster T-GT II

I det här fallet Thrustmaster T-GT II är en mycket mer realistisk ratt än de tidigare, men ja, dess pris är också mycket högre. Det är ett hjul kompatibel med PS5, PS4 och PC , som innehåller en uppsättning av 3 pedaler i inköpspaketet i metall. Den har 25 åtgärdsknappar, 1 knapp och 4 väljare som vi kan programmera efter våra behov av titeln vi spelar. Naturligtvis innehåller den Force Feedback-teknik för en bättre upplevelse, förutom en rad förbättringar som kommer att öka dess hållbarhet vid användning.

Logitech G923

Tillverkaren Logitech har i sin katalog flera intressanta rattar som är kompatibla med dessa konsoler. Bland dem är detta Logitech G923 för Xbox Series X och Series S. En ratt med upp till 1000Hz Force Feedback, som kommer med en anpassningsbar trippelpedaluppsättning. Den har en bra uppsättning knappar för att anpassa den till våra behov och, naturligtvis, finishen är ganska premium för att förbättra användarupplevelsen när du kör.

Och om du vill växla som om du kör en riktig racerbil kan du lägga till en sådan här Logitech-växel på det här hjulet. Den innehåller 6 hastigheter och är gjord av stål och läder.

Denna ratt har också sin analog version men för Sony plattform. Och naturligtvis är den lika kompatibel med växlingen som vi nämnde.

Det här är några av de bästa rattarna du kan köpa till din nästa generations PlayStation eller Xbox. Tack vare dem, deras teknik och resten av komponenterna som de inkluderar, såsom pedalerna, kan du njuta av en riktig professionell upplevelse hemma. Vet du några andra intressanta modeller som du skulle vilja rekommendera oss? Lämna det för kommentarerna i så fall så att vi alla kan ta reda på det.

0 Shares