Bästa programmen för att redigera videor och ladda upp dem direkt till YouTube

0 Shares

Det är därför, om vi vill få professionella resultat från våra skapelser för YouTube, måste vi satsa på en redigerare som kan svara på alla våra behov. I allmänhet bör alla videoredigerare använda oss för våra videokompositioner, men det kommer redan att bero på vår förmåga att få ut det mesta av det, såväl som kvaliteten och ambitionen som vi vill ge till vårt projekt.

Bästa programmen för att redigera videor och ladda upp dem direkt till YouTube

YouTube har ett eget videoredigeringsverktyg

YouTube har ett eget videoredigeringsverktyg, kallat YouTube Studio , tidigare känd som Creator Studio. Med den kan vi redigera videorna som vi laddar upp direkt till plattformen innan vi fortsätter till publiceringen. Det är inte på något sätt en professionell programvara, eftersom dess uppdrag är att tillåta oss att utföra några grundläggande uppgifter. Den har en första rad med bild, en annan för ljud, en sista skärm, samt ett oskärpa verktyg.

Med den kan vi göra klipp från våra klipp, infoga musik och ljud, samt göra ansikten suddiga eller anpassade oskärpa. Om vi ​​inte vill komplicera livet mycket kan det vara användbart. Men i händelse av att vi vill få bästa resultat kommer det alltid att vara bättre att välja externa redigeringsprogram. I många av dessa fall erbjuder de oss möjligheten att ladda upp det slutliga resultatet till plattformen när det har redigerats snabbt och direkt.

Gå till en YouTube Studio

För att komma åt YouTube Studio, klicka bara på den här länken eller genom att logga in med vår kanal. Uppe till höger väljer vi bilden på vår profil och här väljer vi YouTube Studio. Överst på skärmen kan vi söka efter videor och gå direkt till deras informationssida. Eller så kan vi direkt ladda upp en video eller en livesändning som vi har gjort. Klicka på videon när den har laddats upp och vi har möjlighet att “Redigera”, där vi kan utföra alla ändringar att detta program tillåter oss. Vi måste vara tydliga med att YouTube Studio inte tillåter oss att spela in video, vi kan bara göra vissa ändringar som vi har angett. Till skillnad från andra typer av program som till exempel kan spela in skärmen, redigera och sedan ladda upp dem direkt till plattformen.

Dessutom, i händelse av att vi arbetar tillsammans med andra användare, erbjuder YouTube Studio oss möjligheten att ger åtkomst till flera användare . Detta kan hjälpa oss att arbeta med videon innan den publiceras. I händelse av att vi inte vill publicera en video omedelbart kommer det att vara möjligt att schemalägga den och ange vilken tid vi vill att den ska publiceras. Om det missar kan vi använda ett av programmen som vi kommer att se nedan.

Program för att redigera videor och ladda upp dem till YouTube

Därefter ska vi se vilka som är de bästa programmen med vilka vi kan redigera våra videor och senare ladda upp dem direkt till YouTube, vilket underlättar processen och sparar tid.

Camtasia, spela in och redigera din PC-skärm och ladda upp den till YouTube

Det är möjligen en av de mest populära videoredigerarna. Med den kan vi spela in allt som händer på vår datorskärm, redigera videon för att senare ladda upp den till YouTube eller andra sociala nätverk från samma program. Även om det är ett idealiskt program för alla typer av inspelningar, är dess specialitet att skapa videohandledningar, spela in arbetsmöten, etc.

Camtasia - 2

Detta program låter oss göra ljud- och videoinspelningar , vilket gör att vi kan anpassa våra videor med musik, att kunna lägga till övergångar när det finns klipp i videorna. Det ställer också till vårt förfogande ett stort antal redigeringsverktyg för att lägga till effekter, zooma, animera element, lägga till textrutor, anteckningar och textbubblor, bland annat.

Camtasia är ett professionellt redigeringsprogram, vars stora nackdel för många användare är dess kostnad. Dess pris uppgår till en engångsbetalning på 269,05 euro , vilket ger oss tillgång till en version. Om vi ​​vill uppdatera den kommer det att behövas betala 107 euro. Om vi ​​vill testa den med innan vi bestämmer oss för ditt köp kan vi ladda ner en 30-dagars testversion från denna länk .


Adobe Premiere Pro, ett riktmärke inom videoredigering

Vi pratar om ett program som har blivit ett riktmärke inom videoredigeringsprogram. Det har varit utvecklad speciellt för proffs inom den audiovisuella sektorn. Likaså används det ofta av hemanvändare, som kan göra läxor, vilket gör att det slutliga resultatet kan exporteras till YouTube från själva programmet. Den utmärker sig för sitt kompletta gränssnitt, som vi kan organisera på olika sätt för att anpassa det till olika arbetsytor.

Adobe Premiere - tutorial importerar klipp ett projekt - 12

Denna kraftfulla programvara har lika viktiga funktioner som redigering, effekter, montering eller grafik, genom vilka vi kommer att kunna göra alla varianter av våra klipp. Den har ett “fönster”-alternativ där man kan konfigurera de sektioner som vi vill ha synliga när vi arbetar. Dessutom har den kompatibilitet med alla typer av videoformat, såväl som RAW-formatet.

Detta är dock inte ett perfekt program, eftersom för att få ut det mesta av det vi behöver en kraftfull dator, och det rekommenderas att den har 32 GB RAM och en avancerad processor. Om vi ​​har en mellanklass- eller lågprisdator kommer programmet att fungera, även om arbetsprocessen kan bli irriterande. Dessutom, för att använda den måste vi betala en abonnemang på 24,19 euro per månad. Den har också en 7-dagars testversion, som vi kan ladda ner från dess webbplats.


Wondershare Filmora, enkel redigerare för alla målgrupper

Vi pratar nu om Wonderhare Filmora, speciellt framtagen för att erbjuda hemanvändare utan större kunskap, en enkelt program för att redigera videor innan de kan laddas upp till YouTube. Med den kommer vi att ha en serie redigeringsverktyg som möjligheten att rotera, klippa, dela, slå samman alla videoklipp i bara några få steg.

Filmora

Denna applikation kommer också att tillåta oss att lägga till texter till våra videor, tillämpa alla typer av filter, effekter och övergångar, samt tillgång till dess breda och kompletta musikbibliotek. Den har också väldigt intressanta och användbara funktioner som t.ex Chroma Key , vilket gör att vi kan ändra bakgrunden och använda specialeffekter. Dessutom kommer vi att ha en ljudmixer, möjlighet att applicera pan- och zoomeffekter, göra färgjusteringar på videon, utjämna ljudet och göra 3D-justeringar .

Wondershare Filmora kan användas på både Windows- och macOS-datorer, och den har en free version som vi kan ladda ner från dess webbplats där vi kan njuta av alla dess funktioner. Istället kommer alla videor att ha en vattenstämpel som vi bara kan ta bort om vi betalar för licensen. Detta har ett pris på 59,99 euro för en evig licens eller köp ett årsabonnemang för 39,99 euro per år.


Pinnacle Studio, redigera och exportera videor till YouTube i HD och 4K

Det är ett professionellt program med vilket vi kan producera och redigera klipp, vilket gör att vi, när de är klara, kan ladda upp dem direkt till YouTube, såväl som andra plattformar som Facebook och Vimeo. Den har alla typer av verktyg för att fånga, redigera och exportera videor, med stöd för HD- och 3D-innehåll . Med den kan vi göra montage och lägga till alla typer av övergångar och förhandsgranska resultaten innan vi laddar upp dem.

Huvudmeny Pinnacle Studio

Denna editor har ett enkelt och intuitivt gränssnitt, vilket gör att vi inte kan vara experter på området för att få bra resultat. Med den kan vi redigera projekt i båda HD och 4K , utför hela fångst-, inspelnings- och redigeringsprocessen i enkla steg. Dra och släpp innehåll på skärmen eller infoga intuitivt klipp för att få jobbet gjort. Markera också dess breda bibliotek med övergångar, videor och effekter i realtid, vilket kommer att hjälpa oss att få ett mycket professionellt jobb.

Pinnlace Studio har ett utgångspris på 54,95 euro. För att hjälpa oss att använda dem innan du bestämmer dig för ditt köp har du en 30-dagars provversion som vi kan ladda ner här .


Magix VEGAS Pro, med filstöd upp till 8K

Tidigare känd som Sony Vegas, är det en icke-linjär video- och ljudredigering programvara, som riktar sig till både proffs och hemanvändare. Med den kan vi hantera en mängd olika video- och ljudkällor. Det fungerar med applikationer och streamingtjänster som YouTube, Slack eller Twitch, vilket gör att vi kan redigera inspelningarna innan vi laddar upp och delar dem. Den har förmågan att importera media från olika enheter och använda mer än 300 olika filter.

Huvudmeny Magix Vegas Pro

Bland dess funktioner bör det noteras att den har stöd för filer upp till 8 K , GPU-accelererad avkodare för AVC- och HEVC-format. Den har också en kraftfull bildstabilisator med rörelsespårning, att kunna utföra 360 graders arbete . Vi har också stöd för plan rörelsespårning, Warp Flow-streaming, slow motion och Hi DPI full scaling. Dess största nackdel är att det, med tanke på dess stora antal verktyg, gör det svårt för användare med lite redigeringskunnande.

Dessutom är priset på Magix VEGAS Pro inte direkt billigt. Ditt köp börjar på 299 euro, når 349 euro i sin Suite-version, vilket gör den särskilt tillgänglig för proffs. Om vi ​​vill testa det och se om det passar våra behov kan vi ladda ner en 30-dagars testversion från dess webbplats .


Davinci Resolve, en professionell redaktör med en växande närvaro på marknaden

Davinci Resolve är ett program utvecklat av Blackmagic design. Med tiden har det tagit marknadsandelar inom den semiprofessionella och professionella videoredigeringsvärlden. Den har kapaciteten för en färgkorrigerare, ljudmixer och kompositör för specialeffekter, och kan exportera videor direkt till plattformar som YouTube och Vimeo. Den sticker ut för funktioner som möjligheten att lägga till visuella effekter och animationer. Dessutom tillåter det oss att skapa scener med sitt exklusiva verktyg för att klippa video och för att kunna rulla igenom dess två tidslinjer för att förbättra vår produktivitet.

panelfärg DaVinci Resolve

Dess arbetsgränssnitt är mycket likt det för andra liknande program. Detta är uppdelat i flikar så att vi kan ha dess olika funktioner uppdelade och organiserade, att kunna infoga vilket digitalt medium som helst som vi ska arbeta med, antingen ljud eller video med bara dra och släpp längst ner.

Davinci Resolve har både en free version riktad till hemanvändare, och en betalversion för proffs som är prissatt till $299 . Vi kan ladda ner den från denna länk.


Icecream Screen Recorder, spela in och redigera dina projekt på ett enkelt sätt

Det är ett program utformat för att spela in vilken del av vår skärm som helst, oavsett om det är för att spela in ljud och video av applikationer, spel, tutorials, livesändningar, etc., för att kunna redigera dem senare och ladda upp dem till plattformar som YouTube. Med den kan vi skära i onödiga delar både i början och i slutet av videon, samt göra andra typer av justeringar. Det kommer till exempel att vara möjligt att inaktivera skärmsläckaren, dölja skrivbordsikoner eller ta bort muspekaren.

Icecream Screen Recorder, huvudmeny

Denna applikation låter oss också snabba upp eller sakta ner inspelningarna och konvertera formatet på videorna efter att de har spelats in. Den har också olika typer av inspelningsuppgifter, ställer in olika typer av uppgifter med en timer och lägger till animationer under inspelning. Dessutom kan vi använda den för att göra anpassningsbara fångar, rita på den, göra anteckningar och markeringar i realtid.

Icecream Screen Recorder, är tillgänglig för Windows och macOS. Freemium licens har, så har en grati s version som kan laddas ner från dess webbplats kan vi spela in högst 5 minuter och ställa in en vattenstämpel. För att dra nytta av alla dess funktioner utan gränser är det nödvändigt att köpa dess betalda version, som har en kostnad på 29,95 euro .


ChrisPC Screen Recorder, perfekt för att spela in spel eller göra självstudier

Vi står inför annan programvara som gör att vi kan spela in vår datorskärm i tysthet. Med det här verktyget kan vi spara hela videor som videosekvenser, redigera dem och senare ladda upp dem till YouTube. Vi kan göra inspelningarna i helskärm, genom programfönster eller genom att välja ett område på skärmen. När inspelningen är skapad kan vi redigera och klippa delar antingen i början eller i slutet av klippet.

ChrisPC Screen Recorder Editor för videor

Det är utan tvekan en applikation som syftar till att skapa våra egna videor eller tutorials för att ladda upp senare till vår YouTube-kanal eller spela in oss själva medan vi spelar våra favoritspel. Den har också olika sätt att koda om en videofil, optimera dess kvalitet, välja ramar, ljud-codecs, lägga till texter och anpassade vattenstämplar för att ge vårt klipp en professionell touch.

ChrisPC Screen Recorder har en free version som vi kan ladda ner från denna länk . Med den kan vi spela in videor upp till max 10 minuter, med en liten vattenstämpel. För att kunna använda den utan begränsningar kommer det att behövas betala för dess licens, vilket har en kostnad på 24,99 euro.


0 Shares