Bästa PlayStation [PS] Emulatorer för Android 2022

Bästa PlayStation [PS] Emulatorer för Android 2022

PlayStation och dess modeller har en ikonisk plats i spelbranschen. En emulator är en enkel programvara som du installerar på din dator eller annan enhet för att återskapa fysisk hårdvara i en mjukvarumiljö. En spelemulator hjälper dig att producera en spelkonsol som gör att du kan spela spelen utan konsolen. Det innebär att om du har en PS-emulator på Android kan du spela PlayStation-spel på Android utan spelkonsolen. Det finns massor av PlayStation-emulatorer tillgängliga för Android-enheter. Här har vi listat några av dem.

Bästa PlayStation-emulatorer för Android

Mest populärAndra emulatorer
1. Klassisk pojke
2. EmuBox
3. ePSXe
4. FPse
5. RetroArch
1. Matsu PSX Emulator
2. Xebra
3. SPELA
4. PRO PLAYSTATION
5. PPSSTWO
6. DAMONPS2 och Pro
7. PPSSPP

Bästa PlayStation-emulatorer för Android – mest använda

1. ClassicBoy – Toppen på listan över bästa PS-emulator för Android

Classic Boy anses vara en av de bästa PS-emulatorerna för dina Android-enheter. Det är en allt-i-allo-emulator som stöder olika konsoler som GameBoy Systems, PlayStation, Nintendo 64, SEGA, NeoGeo och SNES. Den stöder hårdvarukontroller, ljudinställningar och anpassningsbara pekskärmskontroller. Dessutom kan du spara och ladda data som du brukar. Dessutom kan du spara ditt spelläge. Den stöder också gester och sensorkontroller, kontrollerprofiler. Det är en av de bästa PS1-emulatorerna med vilken du kan njuta av alla dina favoritspel från Sony.

2. EmuBox – Andra på listan över bästa PS-emulator för Android

EmuBox är ett av de senaste tilläggen till PS-emulatorerna. Precis som ClassicBoy är det också en allt-i-ett-emulator. Den stöder spel från SNES, Nintendo DS, NES, PlayStation. Den är mycket stabil och ger pålitlig prestanda. Den har stöd för fuskkod. Dessutom kan du använda extra hårdvarukontroller för att styra spelet. Den kommer med snabbspolningsläge, sparar och laddar tillstånd, etc. Det kanske inte är riktigt konfigurerbart som de andra emulatorerna, men det ger ganska bra prestanda, och funktionerna är helt och hållet free med annonser.

3. ePSXe

Om du letar efter en mycket stabil emulator med ett lättanvänt intuitivt gränssnitt, kommer ePSX att vara ditt alternativ. Den erbjuder massor av funktioner och funktioner jämfört med andra emulatorer. Till exempel stöder den delat skärmläge, sparar och laddar tillstånd. Dessutom kan du få stöd för hårdvarukontroller och förbättrad OpenGL-grafik. Du kan också lägga till olika plugins som tillägg för ytterligare stöd. Det fungerar precis ur lådan. Men det kommer inte att finnas något demoläge. Och dessutom ser deras användargränssnitt så gammalt och föråldrat ut. Men ändå kan du enkelt förstå med korrekta instruktioner eftersom det fick ett enkelt gränssnitt.

4. FPse

Du kan välja FPse om du letar efter en emulator som är mycket anpassningsbar och konfigurerbar med olika enheter och kontroller. Den har alla viktiga funktioner som spara och ladda tillstånd, anpassningsbar kontroll och stöd för hårdvarukontroller. Dessutom är denna emulator mycket kompatibel med olika spel och enheter. Du kan lägga till olika ytterligare funktioner och funktioner med en rad avancerade plugins som hjälper dig att spela spelen utan några brister. Baserat på enheten kommer grafiken och spelet att ställas in därefter. Det enda felet är att det kommer att ta tid att lära sig hur man använder det eftersom det har avancerade funktioner och olika alternativ.

5. RetroArch

Det är ännu en populär PlayStation Emulator tillgänglig för Android. RetroArch tillhandahåller till och med stöd för flera plattformar som stöder alla enheter som du kan namnge. Du kan installera varje system individuellt som en plugin. Användargränssnittet och användningen är mycket mer komplex jämfört med andra PlayStation-emulatorer för Android. Det fungerar bra för PlayStation-spel. Prestandan är relativt stabil. Det är en öppen källkodsapplikation som är helt free och kan laddas ner från Play Butik. Den har över 80+ program, erbjuder stöd för flera spelare, kraftfullt gränssnitt, fuskkoder, stöd för ommappning, stöd för flera språk, skärmdumpar, etc.

Relaterad – Bästa terminalemulatorn för Android

Andra bästa PlayStation-emulatorer för Android

1. Matsu PSX Emulator

Det är en PS-emulator med flera plattformar gjord för PSX- och PSOne-emulering på Android. Appen är helt free men inte lika kraftfulla som tidigare. Men ändå är den pålitlig och ger en anständig emuleringsprestanda, och erbjuder olika emulatorfunktioner som vilken vanlig app som helst. Även om appen är helt fylld med annonser kan du få ut den med köpet i appen. Det är en ganska stabil och ganska välpresterande emulator.

2. Xebra

Det är ytterligare en på listan över bästa PS-emulatorer för Android. Xebra ger den bästa grafiken som finns. Den har en kontrolllayout som är väldigt responsiv. Tyvärr är användargränssnittet inte så enkelt och lite förvirrande utan några ordentliga instruktioner. Men sedan har utvecklarna gett utmärkta användningsvideor med korrekta instruktioner. Ibland kan appen vara långsam, men den fungerar med alla Android-enheter. Den har utmärkt noggrannhet och fungerar korrekt på enheter med Android 4.1 och senare.

3. SPELA

PLAY är en av PS-emulatorerna för Android som stöder de flesta 128-bitarsspel. Du kan behöva installera det från de officiella källorna. Denna emulator låter dig njuta av spel som Shadow of Colossus, Grand Auto Theft Auto San Andreas, Mortal Combat, God of War, Final Fantasy, etc. Det är en plattformsoberoende app och lätt att konfigurera med Android-enheter, även med stöd för . bin och iOS filformat.

4. PRO PLAYSTATION

Det är ännu en bästa PS-emulator för Android-enheter. Denna app är kompatibel med äldre och även nyare Android-enheter. Den erbjuder förbättrade renderingsmöjligheter och förstklassig prestanda. Dessutom ger den stöd för nätverksspel och en kontroller på skärmen. Dessutom kan den till och med stödja olika hårdvarukontroller och har ett lättanvänt gränssnitt. Andra funktioner inkluderar 100 % hastighetsemulering även på äldre enheter. Men då blir det inga spel med i den.

5. DAMONPS2

Det är en av de snabbaste och bäst presterande PS-emulatorerna för Android. Du kan använda detta för att spela videospel på PS2 smidigt. Den erbjuder båda free och betalversioner. De free versionen ger samma prestanda men kommer med begränsade grafikalternativ och massor av annonser. Det kommer inte att tillåta dig att spara eller ladda spelstatus från minnet. Den betalda versionen har inga annonser, stöder en gamepad och stöder spel i HD- och 1080p-kvalitet.

6. PPSSPP

PPSSPP-appen är en av de bästa PS2-emulatorerna som är designad för att uppleva en höggrafisk och högpresterande spelupplevelse på din Android-enhet. Det stöder inte bara PS2 och även olika PSP-spel. PPSSPP har ett lättanvänt, stabilt, smidigt användargränssnitt. Nästan alla spel är tillgängliga att spela i hög hastighet och ger hög prestanda. Den erbjuder effektiv kontrollmappning som optimerar appen för att använda skärmutrymme. Men den enda nackdelen är ibland att spelen kan släpa efter.

7. PPSSTWO

PPSSTWO är sist på listan över bästa PS-emulatorer för Android-smarttelefoner. Den har olika PS2-spel med en stabil FPS. Appen är helt free att använda. Men appen kommer att fungera korrekt om och bara om du har rotat din Android-enhet. Användarna har rapporterat många problem med laddning och omdirigering.

Relaterad – Bästa Android-emulatorer för Windows PC

Vanliga frågor

Kan jag spela PS2-spel på Android? Om så är fallet, hur?

Ja, Android-enheter kan enkelt köra PS2-spel med hjälp av en emulator. Först måste du ha PS2 ROM redo på din enhet och sedan ladda ner någon av PlayStation-emuleringsapparna. Montera sedan ISO eller ROM på din emulator, och PS2-spelet är klart att starta på din Android-smartphone eller -surfplatta.

Finns det PS Vita Emulator för Android?

Ja, Vita3K av Vita3K Team är världens första funktionella PS Vien emulator som skulle låta dig emulera PS Vita-spel enkelt på Android-enheter.

Relaterade Artiklar

Back to top button