Bästa plattformsspel för iPhone och iPad

0 Shares

Super Mario och andra liknande spel

Super mario löpning

Detta är utan tvekan en av de största klassikerna i historien när det kommer till plattformsspel. Nintendo har markerat ett före och efter i denna mening i hela branschen och finns nu tillgängligt på själva iPhonen för att kunna spela utan att behöva en konsol. Denna Mario är designad så att du kan spela med en hand där du måste avancera genom att utföra spektakulära manövrar, hoppa från vägg till vägg och samla mynt tills du når det slutliga målet.

Som i all saga är målet du har att besegra Bowser som har kidnappat prinsessan Peach. Du måste slutföra totalt 6 världar med 24 nivåer för att nå den sista nivån, som är Bowsers slott. Dessutom kan du också ha tillgång till olika karaktärer allt eftersom nivåerna som finns är klara.

Sonic the Hedgehog

Detta är spelet med vilket hela Sonic-sagan började i hans väsen. En klassisk plattform som är just nu för free i App Store för nedladdning. Tävla med Sonic i rasande hastigheter i sju zoner som är klassiska för att få guldringar som du hittar hela vägen. Du måste övervinna alla hinder som du hittar på vägen för att nå slutet av nivån för att kunna gå vidare till nästa.

Den är optimerad för att iPhone ska kunna spela i 60 fps även om det är sant att kvaliteten på grafiken kan vara tveksam. Detta är helt logiskt eftersom vi pratar om ett spel som redan har legat bakom i många år och som inte har genomgått några remasteringar.


Leps värld 2

Om du spelade den första versionen av Lep’s World kommer denna andra version säkerligen att glädja dig. Har fler nivåer, fler föremål och fler fiender i en förbättrad animation. Den har en mekanik och en estetik som är väldigt lik Mario-sagan. Berättelsen poserar en trollkarl som stjäl guldet från alverna och som du måste besegra genom att resa runt i världen som du har omkring dig.

Under hela nivåerna måste du hoppa för att undvika alla hinder du hittar och ta tag i mynten och föremålen som du har framför dig. Uppenbarligen måste du vara försiktig eftersom du kommer att ha begränsade liv.

Leps värld 3

Och om du har velat ha mer av denna nyfikna irländska Mario så finns det även en tredje version som också är värd att testa. Vid detta tillfälle har den mer än 200 mycket spännande nivåer med ganska lovande resultat. Den här gången är fienden flera troll som stjäl guldet och som du måste återhämta dig genom de 5 världarna som presenteras.

Precis som i föregående fall är mekaniken väldigt lik Marios. En plattform där du måste övervinna olika hinder och få alla föremål och mynt som du kommer att ha längs vägen men utan att dö på ditt äventyr.

Plattformar och spänning i dessa spel

Helixhopp

Ett spel som utan tvekan kommer att få dig att spendera lediga timmar framför din mobil tack vare en mekaniker som, även om den är enkel, verkligen är intressant att prova. Du kommer att befinna dig i en labyrint av propellertorn som du måste gå upp genom de olika studsarna som det ger.

Men det är inte något så lätt som att hoppa, eftersom svårigheten ökar när du går upp. I var och en av ringarna som du kommer att ha ovanpå bollen finns det några hål genom vilka du kan passera med den studs som uppstår. Men dessa hål blir mindre och mindre och returhastigheten är högre för att öka svårigheten och vara en riktig utmaning för dig.

Rolando: Royal Edition

Rolando är ett klassiskt iPhone-spel som med denna version kommer helt remastrad med totalt ombyggd grafik. Rullande bollar är bokstavligen bollar som du måste flytta genom olika mekaniker genom att lyfta dem i hissar, skjuta upp dem med bomber för att öppna vägen och använda katapulter för att korsa klippor för att uppnå en extra svårighetsgrad.

Den innehåller olika utmanande och invecklade pussel och plattformar som är fulla av action. Allt detta är utvecklat med en charmig flora och fauna genom de olika världarna som du kommer att passera genom hela ditt äventyr med dessa otroliga karaktärer.

Rayman äventyr

Ännu en klassiker inom plattformsspel som har följt många sedan barndomen. Rayman blandar båda plattformarna med äventyr för att få en unik upplevelse inom denna genre. Ditt uppdrag kommer att vara att gå igenom olika mpaas med de två karaktärerna som presenteras som gör olika minipussel för att avancera hela vägen som är helt linjär och lateral utan att ha en tredje dimension.

Den sticker ut framför allt för den grafiska miljön som utan tvekan är ganska välskött på alla sätt och vis och musiken den har. Detta ger en riktigt underhållande tid när du spelar med Rayman och alla hans kollegor för att uppnå det slutliga målet som du har blivit kallad för.

BADLAND

Hyllad och iögonfallande action-äventyrsplattformsspel som utspelar sig i en skog full av träd. Den innehåller en enspelarkampanj med mer än 100 unika nivåer, även om du också kan spela med dina vänner i flerspelarläge i mer än 30 nivåer som gradvis utökas.

Mekaniken är väldigt lik de som har höjts genom alla spel av den här typen, att behöva utföra hopp för att korsa alla hinder som du själv hittar. Den har en ganska framgångsrik grafisk stil som är ganska lik andra spel av samma genre som kan flyttas perfekt på en dator.

LIMBO

Limbo är ett pusselliknande plattformsspel från skaparna av INSIDE och är tillgängligt på konsoler och datorer. Med en ganska säregen stil och inte alls färgstark sätter du dig själv i rollen som en pojke som inte känner till sin systers öde och bokstavligen går in i ett limbo.

Det är sant att det inte är ett särskilt aktivt spel som sådant, men utan tvekan är det en plattform som i slutändan borde testas på en iPhone på grund av upplevelsen som kan ge dig en bakgrundshistoria som i slutändan blir berättad.

0 Shares