Bästa Movie Maker-alternativ för Windows

Windows-filmtillverkare är ett av de mest spännande, nybörjarvänliga videoredigeringsverktygen som finns. Att göra fantastiska videor med ett intuitivt gränssnitt och en samling coola effekter är inte det mest intressanta? Det finns bokstavligen hundratals alternativ till filmskapare. Låt oss lätta på din oro eftersom vi har listat ut de bästa alternativen för Movie Maker i den här artikeln.

De 10 bästa alternativen för filmskapare

Här är de bästa Movie Maker-alternativen som du kan prova:

 1. Microsoft Photos
 2. Animotica
 3. Videoproc
 4. Avidemux
 5. Ezvid
 6. VidePad Video Editor
 7. Shotcut
 8. Virtuell Dub
 9. VideoLan
 10. AVS Video Editor

Microsoft Photos

Microsoft-bilder är en modern bildorganisator, grafikredigerare och videoredigerare. Det är en applikation med en enda instans som kan organisera digital fotosamling i sitt galleri i album. Medan Windows Movie Maker inte längre är tillgängligt kan Windows 10-användare fortfarande göra enkla videor på sina datorer. Tack vare videoredigeraren, som kommer inbäddad med Microsoft-foton. För att komma åt detta måste användarna bara “Video Editor” på sin dator eller öppna Microsoft Photos och välja “Video Project” för att komma igång när som helst.

Funktioner

 • Videoredigerare tillåter användare att hantera grundläggande redigeringsuppgifter som trimning, hastighet, rörelse, text, filter, bakgrundsmusik och till och med 3D-effekter.
 • Denna videoredigerare är väldigt snabb, vilket inte tar mycket tid att utföra åtgärder.
 • Microsofts foton är ett mycket enkelt, beröringsvänligt gränssnitt.
 • Den levereras med en fantastisk bildsökning och sökfunktion.
 • Mycket viktigt, det har coola videoeffekter.

Pris

Fri

Animotica

Animotica är ett snyggt videoredigeringsprogram för Windows 10-användare. Den packar även komplexa videoredigeringsverktyg i lättanvänd programvara. Och du vet vad, det här är perfekt för amatörvideoredigerare, sociala medier som påverkar, markörer och innehållsskapare. Om du letar efter balans mellan kvalitet och användbarhet är Animotica din go-videoredigerare. Viktigast är den här fantastiska videoredigeraren tillgänglig gratis. Premiumverktyg och funktioner är tillgängliga för användare som använder en livstidslicens gratis.

Funktioner

 • Animotica har enkla kommandon och verktyg som gör att användare enkelt kan redigera sina videor.
 • Det låter användare slå samman, klippa, klippa ut, suddiga och blekna videor på ett problemfritt sätt.
 • Detta är väldigt enkelt att använda eftersom alla verktyg och kommandon är direkta och inte förvirrande för användarna.
 • Det har också ett rent och elegant gränssnitt som gör det enkelt att utforska alla verktyg och funktioner.
 • Att publicera innehåll via den här redigeraren är enkelt eftersom det integreras med användarens sociala mediekonto.

Pris

Det är ett av de bästa Movie Maker-alternativen som finns gratis.

Videoproc

Videoproc är en annan programvara som är det liknande och bästa alternativet till Movie Maker. Om du är en person som letar efter en 4K-videokonverterare eller en 4K-videoredigerare, är VideoProc den ultimata lösningen. Det är en kraftfull och mångsidig programvara för videobearbetning som enkelt och snabbt fungerar på videor. Det är också en omfattande videoredigeringsprogramvara där användarna enkelt och snabbt kan redigera videorna. Och den här redigeraren låter användare justera video- / ljudkodek, bildhastigheter, grupp av bilder, ändra format och komprimera stora videor.

Funktioner

 • Denna redaktör har full GPU-acceleration / nivå 3 hårdvaruacceleration för att tillhandahålla höghastighetsvideobearbetning.
 • Den har också en komplett videoverktygslåda med alla grundläggande och avancerade redigeringsfunktioner.
 • Videoproc är verkligen en expert på att bearbeta stora / 4K / HD-videor som tagits från kameror, iPhones, Android, DJI eller andra enheter.
 • Den har ett inbyggt inspelningsverktyg för att spela in iOS / skrivbordsskärm som kommer med inspelningslägen, verktyg och en grön skärmfunktion.

Pris

Detta ger en gratis 30-dagars provperiod följt av $ 59,90 / år för en dator. Och tar 78,90 $ livstid för 1 PC eller 119,90 $ Lifetime för 5 PCs.

Avidemux

Avidemux är en gratis programvara med öppen källkod för icke-linjär videoredigering och omkodning av multimediafiler. Det är också ett enkelt verktyg för enkla videobearbetningsuppgifter och låter användarna göra elementära saker på ett mycket enkelt sätt. Denna videoredigerare är speciellt utvecklad för Linux, macOS och Windows. Nyckelstyrkan för detta är dess förmåga att rymma flera filtyper som AVI, MP4, ASF.

Funktioner

 • Avidemux tillåter användare att enkelt konvertera en video som de vill publicera på Internet.
 • Kodningsfunktionen i Avidemux används också för arkivering av videor för personlig insamling eller affärsbruk.
 • Detta låter användare tillämpa filter på videorna.
 • Filtrering innebär att du ändrar storlek, skärper bilden på en video, lägger till undertexter och färgprofiler, deinterlacing och ökar eller minskar ljudets totala volym.
 • Detta använder också anpassade skript som gör det möjligt för användare att enkelt lagra och tillämpa inställningar och konfiguration.

Pris

Fri

Ezvid

Ezvid är en fullfjädrad videoredigerare och skärminspelare som används för att skapa miljontals videor för YouTube. Samtidigt som Ezvid är ett lämpligt alternativ till Movie Maker, tar videoredigering ett steg högre. Detta är endast tillgängligt för Windows. Det har uppgraderats med häftiga funktioner som Facecam, hastighetskontroll, skärmritning och röstsyntes. Bara med ett klick kan användare spela in skärmen med Ezvid och fånga allt som visas på deras datorskärm. Dessutom kan användare redigera video, spara och direkt ladda upp på YouTube.

Funktioner

 • Denna redaktör kan spela in vad som helst på användarens datorskärm.
 • Ezvid erbjuder en inbyggd redigerare.
 • Detta har ett mycket tydligt och lättanvänt gränssnitt.
 • Det spelar in och redigerar videor utan vattenstämplar.
 • Den har också en fantastisk funktion Tal syntes som gör fantastisk datorberättelse för din video.
 • Detta gör det också möjligt för användarna att enkelt ladda upp videor till YouTube med en upplösning på 1280 × 720 med optimerad kristallklar skärm.

Pris

Det är tillgängligt gratis

VidePad Video Editor

VideoPad använder ett Vintage-gränssnitt som gör att videon känns bitter old school. Det är ett av de bästa alternativen för Movie Maker. Den har intuitiv, snabb redigering och har hyllats av vissa för sin snabba videoströmbearbetning. Denna videoredigerare stöder också alla videoformat med över 50 övergångseffekter för professionell redigering. Detta är en gratis videoredigerare som är en perfekt ersättning för den nedlagda Windows Movie Maker.

Funktioner

 • Det låter användarna helt enkelt ladda videoklipp, bilder och ljudfiler som du vill inkludera i projektet.
 • Det finns också ett utmärkt urval av övergångseffekter för att flytta mellan klipp och bilder.
 • Användare kan också förhandsgranska de olika filtren med ett enda klick och kombinera dem för att få en anpassad effekt.
 • Det finns också manuella inställningar för att förfina ljusstyrka, mättnad och färg perfekt för ett konsekvent utseende.

Pris

Fri

Shotcut

Shotcut anses vara ett avancerat alternativ till Windows Movie Maker. Det kommer med ett snyggt gränssnitt som tar lite tid att behärska. Denna applikation verkar ganska enkel, men döljer ändå ett komplext utbud av funktioner. Alla kommandon visas på skärmen med olika menyer överst och verktyg ovanför tidslinjen. De olika panelerna kan flyttas om eller göras som flytande fönster. Den här Shotcut-videoredigeraren innehåller ljudmätare och videobild för att övervaka aspekter av klipp.

Funktioner

 • Shotcut-videoredigerare stöder de senaste ljud- och videoformaten.
 • Den har inbyggd tidslinjeredigering och ingen import av bilder krävs.
 • Crossfade ljud och video löser övergångar enkelt genom att överlappa bilder på samma spår av tidslinjen.
 • Denna videoredigerare har också ett pipettverktyg för att välja neutrala färger för vitbalansering.
 • Det ger också tre sätt (skuggor, mitten, höjdpunkter) för färghjul för färgkorrigering och klassificering.

Pris

Planen kostar $ 9,79

Virtuell Dub

Virtual Dub är perfekt för små videoredigeringsuppgifter. Den designades som ett kompakt verktyg för effektiv, snabb och linjär videoredigering. Detta erbjuder också en liten samling filter för finjustering av videor och det bästa alternativet för filmskapare. Faktiskt är virtuell dub en öppen källkod där du kan lägga till ytterligare funktioner från tredje part via ett plugin-gränssnitt. Det är viktigt att notera att videorna som redigeras på Virtual Dub bara kan lagras i .avi-format. Plattformen bearbetar inte kraften hos avancerade videoredigerare som Adobe Premiere men hanterar all linjär drift imponerande.

Funktioner

 • Redigering av video med användargränssnittet för Virtual dub gör redigering enklare.
 • Alla funktioner finns på den lättillgängliga menyn.
 • Detta program gör det möjligt att utföra grundläggande funktioner som konvertera och komprimera video- och ljudfiler.
 • Videoredigeringsmenyn stöder funktioner som klipp, kopiera, klistra in och ta bort funktioner.
 • Det har också avancerade funktioner för att ta bort eller ersätta ljudspår utan att påverka videokvaliteten.

Pris

Fri

VideoLan

VideoLan Movie Creator producerades av VideoLan samma företag som skapade den berömda VLC Media Player. Det är det bästa Movie Maker-alternativet. Dess naturliga gränssnitt gör det också till ett val för nybörjare. Även om det är ganska enkelt är det betydligt snabbare och kraftfullare. Det tillåter också användare att anbuda videoklippen i olika upplösningar och kvalitetsnivåer. Det är öppen källkod vilket betyder att hela utvecklarsamhället kommer att lägga till nya funktioner till det då och då.

Funktioner

 • Den har verktyg som låter användare beskära videon uppifrån, ner, vänster eller höger.
 • Denna redaktör gör det också möjligt för användarna att klippa video genom att spela in ett visst antal klipp.
 • VideoLan fungerar utmärkt för att justera nyans, ljusstyrka, kontrast, mättnad och gamma.
 • Det skärper också och tar bort banding och filmkorn på videorna.
 • Detta har också några avancerade funktioner som antiflimmer, rörelseoskärpa, rumsoskärpa, klon och denoiser.

Pris

Det kostar en avgift på $ 69 för årligt abonnemang och en gång på $ 199.

AVS Video Editor

AVS är ett liknande gränssnitt som Movie Maker och stöder ett brett utbud av ljud- och videoformat som både ingång och utgång. AVS producerar en rad video- och ljudprogramvaror med sin flaggskeppsprodukt som AVS Video Editor. Användare kan använda detta program för att klippa, klippa, dela, slå ihop och mixa videor. Denna videoredigerare stöder alla viktiga videoformat. Användare kan redigera och spara videofiler i AVI, VOB, MP4 och många fler format. Gränssnitten, funktionerna och kontrollerna täcker alla grunderna. AVS hjälper till att redigera videor i ett mycket traditionellt arbetsflöde.

Funktioner

 • AVS tillåter användare att öppna och redigera videor Blu-ray som tillämpar olika effekter.
 • Användare kan också lägga till menyer, ljud, video och bilder till projektet.
 • Multimediafiler kan spelas in från datorskärmen och skapa videoguider, presentationer eller demos.
 • Det låter användare tillåta öppna och redigera sina videor Blu ray använder olika effekter och lägga till menyer, ljud, video.

Pris

Det kostar cirka $ 69 / år och $ 199 för obegränsad plan.

Relaterat: Bästa videoredigeraren för Windows

Avslutar

Ovanstående är de bästa alternativen till Windows Movie Maker. Vi har listat ut både gratis och betalda applikationer som kan vara användbara för dig. Du kan ladda ner den här applikationen och börja skapa videor efter eget val. Missade vi ditt favoritalternativ? Dela med oss ​​i kommentarsektionen nedan.

Håll kontakten med oss ​​på Twitter och Facebook för mer.

Relaterade Artiklar

Back to top button