Bästa metoder för företagsbloggning

0 Shares

saas-bästa-practices-business-bloggingTänk inte på att blogga som föråldrat eller gammaldags, för så är det inte – speciellt för SaaS-företag. Uppriktigt sagt är affärsbloggning mer relevant än någonsin. Inbound tillsammans med innehållsmarknadsföring har visat sig vara avgörande för att öka försäljningen för företag i olika branscher.

Det finns en anledning till att HubSpot, som leder gruppen inom innehållsmarknadsföring för SaaS-företag, säger att inkommande marknadsföring börjar med bloggande: “Det är det enskilt bästa sättet att locka nya besökare till din webbplats och konvertera potentiella kunder.”

Låt oss granska SaaS bästa praxis för företagsbloggning.

Hur du strukturerar din blogg när du säljer programvara som en tjänst

Inbound marketing är en långsiktig process fokuserad på att konvertera leads längs en specifik väg. Alla potentiella potentiella kunder är dock inte lika och därför bör inte alla potentiella kunder behandlas på samma sätt. Det är här att blogga för flera köparpersoner kommer in.

Nyckeln till att tilltala varje persona är att känna igen vanliga utmaningar eller smärtpunkter de möter som du kan lösa. Med andra ord, gör varje blogg om dina kunder från första meningen; visa att du förstår vad de kämpar med och fokusera på hur du kan tillföra värde till deras verksamhet, snarare än att försöka sälja din produkt. När allt kommer omkring bryr sig chefer inte om vad du säljer så mycket som de bryr sig om hur det kommer att påverka deras företag, tillväxt och intäkter.

Så oavsett vilken person du skriver för, kom snabbt till saken och vädja till kundens behov för att väcka intresse och få dem att läsa. Detta är särskilt viktigt för SaaS-företag eftersom produkten du säljer är fundamentalt annorlunda än ett fysiskt erbjudande. Du vill inte slösa tid på att fokusera på kunder som bara kommer att prenumerera på ditt erbjudande under några månader; du vill ha kunder som kommer att dra nytta av din programvara på lång sikt.

SaaS-bloggprocessen

Eftersom inkommande marknadsföring tar tid, behöver du inte förhastade dina blogginsatser. Behandla varje inlägg med omsorg för att säkerställa att det riktar in sig på en person. Det finns tre grundläggande steg i bloggprocessen:

  • Utformning
  • Korrektur
  • Offentliggörande

Den inledande beredningsprocessen bör bara ta ett par dagar (om så är fallet) beroende på inläggets längd och djup. Därifrån, ge dig själv och ditt team samma tid för korrektur. Optimalt sett bör korrektur göras av flera parter eftersom ett par nya ögon är mer benägna att upptäcka fel än författaren till inlägget. Om större revisioner krävs, vänta ytterligare ett par dagar för ytterligare utarbetande och korrektur.

När inlägget är städat och på meddelandet är det redo för publicering.

SaaS bästa praxis för företagsbloggning

Med grunderna ur vägen, här är några tips för att förbättra dina blogginsatser ytterligare:

  • Inkludera en relevant uppmaning längst ned i inlägget för att få fler konverteringar
  • Länka till andra sidor på din webbplats i ditt inlägg för att skapa ytterligare intresse
  • Dra in kunder med en lockande rubrik
  • Undvik förväxling med en tydlig, koncis och rak metabeskrivning
  • Följ de bästa SEO-metoderna som att använda sökord och naturliga varianter

Att blogga bör vara en viktig del av alla SaaS-företags marknadsföringsinsatser eftersom både SaaS och bloggande handlar om att utveckla en långsiktig relation. Genom att ha detta i åtanke, samt tipsen som beskrivs i det här inlägget, kommer du att kunna skapa en effektiv blogg för ditt företag som genererar intresse, ökar försäljningen och får kunderna att komma tillbaka för mer.

Har du några tips om att blogga som du vill dela med dig av? Kommentera nedan!

0 Shares