Bästa metoder för e-postmall: Varför det enkla är bättre

email_marketing_templates

E-postmallar är huset för ditt e-postinnehåll. De dikterar e-postens stil, sidhuvud, sidfot och layout.

När dina leads går vidare genom köparens resa kommer e-postmeddelanden med största sannolikhet att spela en roll i din vårdstrategi. Dina e-postmeddelanden och e-postmallar påverkar alltså om en potentiell kund fortsätter att utvärdera att bli kund hos ditt företag.

Om du skapar en dålig e-postupplevelse kan det förstöra en prospekts uppfattning om dig.

  • E-postmeddelanden som innehåller för mycket kod och designelement kan markeras som skräppost och kommer aldrig in i mottagarens inkorg
  • För många bilder kan få din e-post att framstå som alltför reklam
  • Trasig styling kan hindra människor från att klicka på knappar eller till och med se meddelanden
  • Inkompatibel formatering kan leda till att läsaren ser din rå HTML och CSS

När den här typen av saker händer och framtidsutsikter tappar intresset för ditt företag, förlorar du möjligheten att vårda dem längre ner i tratten.

Fördelarna med enkla e-postmallar

De fungerar bättre i alla e-postklienter

a_tool_to_test_different_email_clients

Det finns en hel uppsjö av e-postklienter som renderar dina e-postmeddelanden annorlunda. Till och med samma e-postklient kommer att visa ditt innehåll på olika sätt beroende på om det används på mobilen eller en stationär dator och vilken webbläsare den är öppen i. Till exempel kan samma e-postmeddelande visas på olika sätt i Gmail för Google Chrome, Gmail för Safari, Gmail för Firefox , Gmail för Utforskaren och Gmail för mobilen.

Alla dessa olika kombinationer kan göra det svårt att säkerställa att ett designtungt e-postmeddelande alltid visas korrekt. Den bästa lösningen är att hålla dina e-postmeddelanden enkla.

De är snabbare att producera

Du bör e-posta din databas regelbundet. Ju mer kreativitet och designkomplexitet du lägger till ett e-postmeddelande, desto mer tid tar det att skapa det e-postmeddelandet. En större resursinvestering garanterar dock inte bättre öppna priser och klickfrekvenser.

Om den ökade tidsinvesteringen inte leder till förbättrade resultat, slösar du på resurser som skulle kunna användas bättre någon annanstans. Att spendera mer tid på varje e-postmeddelande begränsar dessutom hur många e-postmeddelanden du kan skicka till din databas. Å andra sidan kan en enkel e-postmall faktiskt öka effektiviteten i din e-postproduktion.

De är beprövade och sanna

Ett textbaserat e-postmeddelande som har minimala designelement kommer inte att förändras drastiskt i hur det fungerar från e-post till e-post. Om du skickar ett e-postmall med framgång kan du därför förmodligen fortsätta att återanvända den mallen med mindre ändringar av länken till CTA-knappen eller den utvalda bilden varje gång.

En e-postmall med flera designelement som ändras avsevärt från e-post till e-post måste dock testas om varje gång. Dessutom, ju fler element du har som behöver uppdateras för varje e-post, desto mer sannolikt är det att en nödvändig uppdatering förbises.

De kräver inte hjälp från utvecklare eller designers

Ju mer komplex en e-postmall är, desto mer teknisk expertis krävs för att arbeta med den på rätt sätt. Ändringar som ska vara enkla kan kräva mer tid och gruppmedlemmar när textändringar påverkar layouten. Medan en e-postmall med en vanlig texttext lätt kan användas av en marknadsförare utan kunskap om HTML eller CSS.

Enkelt betyder inte singel

Att använda enhetliga mallar i all din kommunikation, oavsett om de kommer från marknadsföring, försäljning eller ditt produkt- eller tjänsteteam, är avgörande för att upprätthålla varumärkeskonsistens. Det betyder dock inte att ditt företag bara behöver ha en mall. Du kan ha ett par varianter av e-postmallar som har olika antal kolumner och underavdelningar.

all_purpose_email_template_examplenyhetsbrev_mall_exempel

E-postmall för alla ändamål kontra nyhetsbrevmall

Takeaway

Det kan vara lätt att övertänka e-postskapandet. I ett försök att framstå som moderna och banbrytande har företag en tendens att överdesigna och överkomplicera sina e-postmallar. Om ditt budskap kan förmedlas i en enda skriven mening behöver det inte kommuniceras genom en minutlång video. Om din skrivna kopia är begravd bland en uppsjö av grafik, kommunicerar du förmodligen inte vad du vill till läsaren.

Men ett enkelt e-postmeddelande med vanlig text är inte slutändan med e-postmallar. Utmärkelsen för det här inlägget är inte att du inte ska inkludera några bilder eller styling i dina e-postmeddelanden. Det finns en tid och plats för kreativitet, men det är inte nödvändigt för varje mejl du skickar ut.

Att skicka en kombination av både vanliga e-postmeddelanden och kreativt utformade e-postmeddelanden kan hjälpa de innovativa e-postmeddelandena att sticka ut mer.

Relaterade Artiklar

Back to top button