Bästa kvartalsintäkter någonsin för LG; 53 % vinstökning på årsbasis för Samsung

De koreanska jättarna Samsung och LG har rapporterat vinstguidning för andra kvartalet 2021. Båda bolagen har rapporterat en ökning av vinsten för kvartalet. LG:s preliminära resultat för föregående kvartal avslöjar de högsta kvartalsintäkterna i företagets historia, vilket slog resultatet för första kvartalet.

LG har rapporterat preliminära konsoliderade intäkter på 17,1 biljoner KRW, en ökning med 48,4 år jämfört med andra kvartalet 2021 med ett rörelseresultat på 1,1 biljoner KRW, en ökning med 65,5 % på årsbasis. Bolagets hemunderhållningsenhet förväntas rapportera solida resultat med den ökade försäljningen av OLED-TV.

LG:s mobilkommunikationsenhet kommer att rapporteras som avvecklad verksamhet i företagets resultaträkning för andra kvartalet efter att företaget bekräftat att det kommer att lämna sin smartphoneverksamhet i slutet av juli. LG sa också att resultatet för första kvartalet 2021 också kommer att justeras för att återspegla denna förändring.

Samsungs vinstguide för andra kvartalet 2021

Samsung förväntar sig 63 biljoner won intäkt, en ökning med 18,9% år och 12,5 biljoner koreanska won rörelsevinst, en ökning med 53,37% från ett år sedan. Dess minneschipverksamhet sägs vara orsaken till vinstökningen, mitt i coronavirus-pandemin mer än kompenserade för den fallande smartphoneförsäljningen.

Dessa företag tillkännagav inte resultatet för varje affärsdivision. Vi bör veta det exakta vinstbeloppet och divisionsmässiga resultat när dessa publicerar fullständiga resultatresultat senare denna månad.

Källa 1, 2

Relaterade Artiklar

Back to top button