Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bästa kvalitet/pris TV Sound Bars: Hur man väljer och modeller

Vad är en soundbar till för?

Bästa kvalitet/pris TV Sound Bars
Kanske om vi pratar om hemmabio utrustning som blev populär för många år sedan, du är väldigt tydlig med dess användning och funktion. Tja en soundbar gör exakt samma sak, men ja, allt ingår i en enda bar, eller åtminstone nästan allt. Därför, tack vare dessa enheter kan vi njuta av en kraftfullare ljud, av högre kvalitet och , också, mer omslutande än vad vi hör genom vår tv.

Men hur lyckas de få ljudet att omsluta i en enda bar? Nyckeln är att de olika högtalare är ligger med olika orienteringar för att uppnå detta. Utöver detta finns det olika tekniker som gör att du kan få det 3D-ljud till dessa soundbars. Till exempel är den mest populära tekniken användningen av algoritmer som genererar virtuell 3D-positionering genom ljud.

Med den här typen av teknik, ljudbarer, som i hemmabio, kan vara 2.1, 5.1 eller 7.1 utrustning beroende på antalet högtalare de innehåller och deras orientering. Baserat på detta, ju fler högtalare, desto mer åtskilda blir ljudkanalerna och desto fler nyanser kan vi höra. Därför blir kvaliteten högre och priset kommer därför också att gå upp.

Dessa lag placeras vanligtvis framför tv:n eller precis under den, antingen hängande på väggen eller på möblerna där vi har den. Denna placering beror på utformningen av dina högtalare, som vanligtvis är fokuserade direkt mot fronten, vilket är där tittaren normalt sett lyssnar.

Dessutom innehåller vissa soundbars en subwoofer , som inte är något annat än en mer eller mindre stor högtalare, med en stor ljudlåda till återge basen korrekt , som vanligtvis placeras på golvet bredvid tv:n. På grund av sin estetik/design lyckas inte soundbars uppnå bas med bra kraft, därför läggs subwoofern till i de som vill ge maximal ljudkvalitet.

Viktig information innan köp

Som med många andra utrustningar, speciellt de som är dedikerade till bild och ljud, finns det olika mycket viktiga avsnitt innan man bestämmer sig för en eller annan modell. Nedan listar vi alla dessa egenskaper som du bör känna till för att välja den bästa soundbaren för dig:

  • Antal talare : detta är kanske en av de grundläggande aspekterna när man väljer det ena eller det andra. Som vi har nämnt tidigare så påverkar detta direkt ljudkvaliteten och, naturligtvis, den där omslutande känslan som vi alla tycker om att känna när vi ser en bra film. Så om du vill ha det bästa av det bästa bör du överväga att köpa en 5.1 eller 7.1 högtalare .
  • Ljudkraft : den här parametern kommer säkert att låta för dig, det är den som mäts i watt (W) och representerar hur “stark” eller “svag” vår högtalare kommer att låta. Power är ett värde som vi måste vara uppmärksamma på beroende på hur långt vi är från soundbaren. Tillverkarens rekommendation för detta avstånd för att placera produkten är vanligtvis anges på själva produktförpackningen. Så om vi vill att ljudet ska höras bra och kraftfullt måste kraften vara tillräckligt hög.
  • Kopplingstyp : dessa produkter har olika sätt att ansluta till TV:n och bland annat utrustning för att spela upp innehåll. De mest typiska är HDMI, optisk kabel, jack eller , i fallet att vara trådlös, Blåtand . Alternativet som kommer att ge oss bättre kvalitet enligt tillverkarna kommer att vara HDMI men om vi vill använda annan utrustning som Blu-ray-spelare eller en konsol vore det viktigt att både TV:n och baren var kompatibla med HDMI ARC . Denna teknik gör att en enda kabel kan användas för att mata ut och ta emot ljud. Å andra sidan, i fallet med trådlös signal , du ska veta att det kanske är det bekvämaste men det med minst kvalitet.
  • Ljudformat/codecs : en annan intressant parameter att ta hänsyn till är den för format eller codecs. Det är mycket viktigt att du försäkrar dig om att codecs för innehållet som du vanligtvis spelar är kompatibla med baren innan du köper den. För närvarande kan du hitta från Dolby Digital, Dolby Atmos, DTS och en lång etcetera.
  • Subwoofer : som vi nämnde tidigare är närvaron av denna extra högtalare viktig om du vill njuta av bra bas . Så även om det är “en sak till”, är det något som du bör värdera baserat på den vikt du ger ljud.

Bästa soundbars att ta med hem

Med allt detta sagt, nu när du känner till all relevant information när du köper ett av dessa team, är det dags att välja vilken du ska köpa . På marknaden finns det många olika utrustningar så för att göra din uppgift lite enklare har vi gjort ett urval av de mest intressanta modellerna som du kan hitta på Amazon.

Sony HTSF150

Den första modellen som ingår i denna kollektion, och den mest ekonomiska, är denna Sony HTSF150 soundbar . Det är en kompakt modell från denna tillverkare som har vant oss vid bra ljudkvalitet. Vi kan ansluta den till TV:n via HDMI ARC, optisk kabel eller Bluetooth-anslutning. Det är ett 2.1-lag, med en effekt på 30 W, vilket kanske inte är för mycket men för mindre än 100 euro kan lite mer begäras.

Samsung HW-T430 / ZF

Bland de ekonomiska modellerna av dessa enheter finner vi också detta Samsung HW-T430 / ZF . En 100W 2.1 soundbar som även inkluderar en egen subwoofer för att förstärka basen. Den har Bluetooth 4.2-anslutning, men glöm HDMI ARC-porten. Dess pris är cirka 159 euro.

LG SN6Y

Vi fortsätter att höja priset lite, även om det för tillfället inte går upp, och vi befinner oss på LG soundbar. Det här är SN6Y modell, en 3.1-enhet med en effekt på 420 W och en egen subwoofer. Denna modell är kompatibel med DTS Virtual: X för att dra fördel av det där surroundljudet. Den har optisk ingång, Bluetooth 4.0 och HDMI. Om du vill köpa denna soundbar måste du betala lite mindre än 300 euro.

Philips B8405/10

I det här fallet är Philips en annan av de tillverkare som satsar på bra ljudkvalitet och vi kan kontrollera det med detta Philips B8405/10 . Det är en 240 W soundbar, kompatibel med Solby Atmos, DTS Play-Fi och ett 2.1 ljudsystem med tillhörande subwoofer. Som ett tillägg har denna bar kompatibilitet med Amazons röstassistent: Alexa. Även om den också fungerar med AirPlay 2. När det gäller anslutning kan du vara säker på att du kan använda den med HDMI ARC. Dess pris kretsar kring 400 euro.

Bose Smart Soundbar 300

De Bose företaget behöver inte mycket introduktion när det kommer till stereo. Det här är din Smart Soundbar 300 , en enhet som också har Amazon Alexas smarta assistenter och Google Assistant. Den har Bluetooth-anslutning, optisk port och HDMI ARC. Kostnaden för denna enhet når 424 euro.

Sonos Beam

De Sonos Beam bar är en av de mest populära på marknaden om du vill ha ett välljudande, kompakt alternativ. Denna modell är AirPlay-kompatibel och innehåller även Alexa som en smart assistent. Den har HDMI ARC och optiska portar. Detta är en 5.1 soundbar som erbjuder totalt 8 högtalare för att göra innehållet mer uppslukande.

JBL Bar 5.1

Ett annat av de välkända varumärkena inom denna sektor är JBL . Det här är Stapel 5.1 modell som, som namnet antyder, är ett 5.1-högtalarsystem med en egen subwoofer för att förstärka basen. Även om det finns en modell som når 9,1 från samma tillverkare, men den skulle gå från 600 euro varav vi pratar till 999 euro. Dess effekt är 550W och den har HDMI, extra och optisk port, Bluetooth och AirPlay.

Samsung HW-Q950T

Slutligen, och eftersom den är den dyraste modellen av allt vi har visat dig i den här sammanställningen, finns det Samsung HW-Q950T , vilket når ett pris på 850 euro. Denna soundbar har ett 9.1-ljudsystem, med en egen subwoofer för basen och ytterligare två högtalare att placera bakom oss. Naturligtvis är den kompatibel med Dolby Atmos och DTS: X, förutom att den har en effekt på 546 W. Den innehåller kompatibilitet med Amazons assistenter och Samsungs egen Bixby. Den lägger också till Bluetooth, HDMI eARC, Ethernet, WiFi och NFC. Mycket komplett men, ja, till en hög kostnad.