Bästa kontroller att spela på iPad, iPhone, Mac och Apple TV

0 Shares

Är alla spel kompatibla?

Tyvärr är inte alla spel anpassade för att spelas via en handkontroll. Det finns dock en bred katalog med spel i App Store som vi kan hitta kompatibilitet med. Även de från Apple Arcade-plattformen stödjer möjligheten att spela med en kontroller på någon av Apples enheter, så utbudet av möjligheter är ganska brett. Varje typ av kontroller har sitt eget sätt att para ihop med enheterna, men alla går igenom Bluetooth-inställningarna som om de bara vore ytterligare ett tillbehör.

Bästa kontroller att spela på iPad, iPhone, Mac och Apple TV

PlayStation- och Xbox-kontroller som är kompatibla

Både Sony och Microsoft innehar tronen med sina respektive spelkonsoler och även om kontrollerna de designar är designade av och för dem, är sanningen att vissa av dem även kan användas på datorer som Apples. Oavsett om det kommer från äldre eller nyare generationer, alla kan användas. Även om det bör noteras att för att kunna använda de från PlayStaion 5 och Xbox Series X måste du ha åtminstone dessa programvaruversioner: iOS 14.5, iPadOS 14.5, macOS 11.3 och tvOS 14.5.

DualSense, samma som PS5

Om du har en PlayStation 5 har du redan denna fjärrkontroll som standard, annars kan du hitta originalfjärrkontrollen eller en av dess varianter i många butiker som Amazon. Originalmodellen har en omdesign jämfört med sina föregångare, med haptisk feedback och adaptiva triggers som även kan användas i spel för Mac, iPad och företag.

De har även en integrerad högtalare och möjlighet att koppla in trådbundna hörlurar om så önskas. Fördelningen av knapparna är den klassiska Sony, med krysshuvudet på vänster sida, joysticken på mitten och den nu legendariska triangeln, kvadraten, X och cirkeln på höger sida. Och givetvis med de även klassiska L1, L2, R1 och R2 ovanpå varje sida.

dualsense

DualShock 4, ett annat intressant alternativ

Om du inte har PlayStation 5 och om 4:an eller av någon annan anledning gillar kontrollern som följde med den generationen bättre, bör du veta att denna DualShock 4 också är kompatibel. Det är inte så avancerat som DualSense är, men du kan fortfarande njuta av dina favoritspel på Apple-datorer med denna klassiska design där haptiska sensorer eller ljuseffekter införlivades för första gången. Den finns också i en mängd olika färger, så du kan anpassa den efter eget tycke.

dualshok 4

Xboxs mest rekommenderade alternativ

Xbox Elite Series 2 Wireless Controller är ett av de bästa alternativen om du är ett fan av kontrollerna som Microsoft gör till sin Xbox. Den har den renaste designen av det amerikanska företaget, med sin klassiska distribution av knappar och joysticks, samt en design där vi kan hitta svarta, vita, röda eller blå färger. Dess anslutningsmetod till Apple-utrustning är lika enkel som alla andra, bara genom att trycka på parningsknappen och komma åt Bluetooth-inställningarna. Dess batteri räcker ganska länge, så du kan spela i timmar utan att behöva oroa dig för att behöva ladda den.

mando xbox

Andra kontroller som kan användas för att spela

Som vi sa tidigare finns det en annan bred katalog av kontroller som är kvalificerade som MFi. Dessa är förkortningarna för “Made For iPhone”, men de är också utbyggbara till iPad, Mac och Apple TV för detta fodral, eftersom de också har full kompatibilitet med dem.

SteelSeries Nimbus +, Apples favorit

Apple-företaget säljer själv detta kommando i sina fysiska och online Apple Stores, så dess funktion är utom tvivel. Priset kanske inte gör den till den billigaste, men vi hittar en perfekt fusion mellan PlayStation- och Xbox-kontrollerna med en jämnare design till den senare, men en distribution som påminner om Sony. Den har en autonomi på upp till 30 timmars oavbrutet spelande och har beröringskänsliga knappar och haptiska svar som avsevärt förbättrar upplevelsen medan du spelar.

stålserien nimbus+

GameSir T4, alternativet till Xbox

Om du gillar Xbox-kontrollerstilen, men vill ha en annan design och till och med spara pengar, är detta ett av de bästa alternativen. Den har en design som liknar Microsofts, men med intressanta tillägg som dess utbud av lampor som kommer att variera medan du spelar. Den har även en vibrationsmotor för att göra upplevelsen bättre, samt andra intressanta funktioner som ett 600 mAh batteri eller snabbladdning via USB-C-porten. Den är också kompatibel med andra operativsystem än Apple, vilket gör den till en fantastisk multifunktionsenhet.

gamesir t4 pro

DarkWalker Wireless har till och med iPhone-stöd

Även om den också är kompatibel med iPad, Mac och Apple TV, älskar vi den här fjärrkontrollen för att erbjuda i samma kropp ett stöd där du kan placera iPhone för att spela utan att behöva distansera den. På så sätt kan spel spelas på ett bekvämare sätt. Dess anslutning är väldigt enkel och dess konstruktion ger oss en oerhört ergonomisk och funktionell kontroll som på ett sätt emulerar PlayStations stil, med en identisk knappsats. Dess 600 mAh batteri kommer också att ge för många spel och alla med ett ganska överkomligt pris med hänsyn till det genomsnittliga priset för denna typ av tillbehör.

darkwalker trådlös

Den mest banbrytande av alla: SHAKS S5i

Om de tidigare designerna inte passar dig kanske det här är den som valts på grund av dess helt annorlunda design än de tidigare. Antingen älskar du det eller så hatar du det, men det kommer inte att lämna dig likgiltig. Den stöder en bred kompatibilitet, bland annat Apple-enheter, med intressanta specifikationer som en extremt låg latens på endast 14 millisekunder, samt ett mycket kraftfullt batteri för att spela mer än 30 timmar utan avbrott. Långt ifrån vad det kan verka är dess greppändar mjuka och gör den väldigt ergonomisk.

skakar s5i

Och var kan du hålla dessa kontroller?

Du har redan valt din favoritkontroll, du har till och med kunnat spela några spel redan, men… Vad gör du nu med handkontrollen? Du har säkert många lådor eller skåp att förvara den i, samt ryggsäckar att bära den med. Det är dock bekvämt att det är väl skyddat och det är därför vi föreslår en rad fall som skulle kunna användas för detta.

USA GEAR universalhölster

Även om det är designat för kontrollerna till PlayStation 3, 4 och 5, är detta USA GEAR-fodral perfekt kompatibelt med andra kontroller. Dess vadderade insida garanterar skyddet av kontrollerna och erbjuder även utrymme för att förvara andra föremål såsom kablar. Och även om dess externa material också är av god kvalitet, förses användaren med en 3-års garanti för att lösa eventuella olägenheter som kan uppstå.

usa redskap

Megafodral från QIMEI-SHOP

Kanske är detta den mest skrymmande på grund av dess dimensioner, men sanningen är att på så sätt garanteras dess användbarhet genom att kunna lagra olika tillbehör i den, bland vilka uppenbarligen är kontrollerna. Den har en interiör uppdelad i olika sektioner både på insidan och på locket, förvandlas till en bekväm portfölj när den är stängd. Dess material gör den också motståndskraftig mot slitage och smuts, eftersom den är lätt att rengöra. Den är också vattentät, så om en vätska spills i närheten kan du vara lugn.

qimei-butik

BONUS: Controller Organizer

Om du vill organisera om alla dina kontroller på ett ställe är det mycket möjligt att du är intresserad av att känna till ett sådant tillbehör. Den är designad för att placeras på soffans armstöd, är mycket lättillgänglig och låter dig förvara allt från TV-kontrollerna till spelkontrollern i dess största utrymme. Dess material är läderimitation, men av mycket bra kvalitet. Den finns i brunt eller grått och följer “3B”-regeln: bra, snygg och billig.

maoxintek

0 Shares