Bästa iPhone-appar för att kontrollera intermittent fasta

0 Shares

Varningar om intermittent fasta

Även om intermittent fasta är en kost som har blivit på modet de senaste åren, måste man ta hänsyn till att den kan medföra risker. Det är inte ett matsystem som är indicerat för alla människor, eftersom en grundlig näringsstudie måste göras i förväg. Även om dieter alltid ses som något överflödigt att de har en huvudsakligen estetisk komponent för att gå ner i vikt, är sanningen att viktiga metaboliska förändringar görs med dem som måste regleras internt, vilket orsakar en anpassningsprocess.

Med allt detta menar vi att du alltid måste gå till en professionell, vare sig det är en dietist, dietist eller endokrinolog för att påbörja denna diet. Man bör komma ihåg att de personer som har en historia av ätstörningar bör inte genomgå denna typ av diet samt de som har fysiologiska problem. Med intermittent fasta vad uppnås är att kroppen går in i ett tillstånd av mycket intensiv fettförbränning, vilket gör att levern spelar en ledande roll. Det innebär att det är nödvändigt att göra en uppföljning i form av analyser av hur organismen reagerar på en förändring i sin dygnsrytm och alltid göra det på ett lämpligt sätt.

ayunol intermitente

Men alla är inte negativa delar mot denna diet. Det finns flera studier som kan stödja de fördelar som kroppen har när man går in i ett tillstånd av långvarig fasta. Minskningen av oxidativ stress i celler är en av dessa faktorer som bromsar åldrandet. Om det är sant att denna diet fortfarande behöver studeras mycket noggrannare, eftersom även om man på kort sikt erhåller positiva resultat, följer i det långa loppet ett okänt scenario. Dessutom måste det tas med i beräkningen att varje organism är olika och arbetar i varierande takt, vilket gör det återigen tillrådligt att följa dieten med sjukvårdspersonal vid sidan av.

Välj det alternativ som passar dig bäst

Utövandet av intermittent fasta är en övning som alla faktiskt gör i större eller mindre utsträckning eftersom du under natten, medan du sover, går in i ett tillstånd av fasta i minst 6, 7 eller 8 timmar. Detta är en praxis som involverar kunskap och som, om inte, måste övervakas av professionella, särskilt de långvariga fastorna. Dessutom är utövandet av intermittent fasta inte en diet för att gå ner i vikt, det kan vara ett verktyg som gynnar det, men som så många andra som om det inte utförs i kombination med andra, på ett lämpligt och hälsosamt sätt för kroppen, det kommer inte att tjäna som ingenting.

När det gäller de punkter som du måste ta hänsyn till när du väljer en applikation som övervakar de intermittenta fastorna som du gör, rekommenderar vi följande, även om allt uppenbarligen kommer att bero på dina personliga avsikter och behov.

  • Välj tidsintervall du vill fasta, det vill säga den typ av fasta du ska göra.
  • Sändning meddelanden att veta när du har avslutat ditt fasteintervall utan att behöva gå in i applikationen.
  • Information relaterat till fasta för de användare som inte har så mycket kunskap om det.

Spela in dina fastor enkelt

Vi börjar denna sammanställning med de enklaste och enklaste applikationerna som du kan hitta för att registrera dina fastetimmar. Med dessa applikationer har du det som är nödvändigt och väsentligt för att kontrollera din dagliga fasta, men inget mer. De är idealiska för de användare som bara kräver denna funktionalitet och vill ha en lättanvänd och enkel app.

Intermittent fastespårning

Seguimiento Ayuno Intermitente

Denna applikation är en av enklast och mest bekväma att använda. Det är perfekt både för de användare som börjar med intermittent fasta och för de experter som har utövat det i flera år eftersom det har fantastiska verktyg för att kontrollera allt som har med denna praktik att göra.

Förutom att tillhandahålla information, främst inriktad på nybörjare, ger det dig också möjlighet att välja mellan olika planer för intermittent fasta . Du kan anpassa din plan så att den passar dig, justera fasta- och intagsperioden, samt konfigurera aviseringar så att iPhone meddelar dig när ditt fasteintervall har slutat eller börjar. Naturligtvis kan all denna information synkroniseras med Apple Health-appen.

BodyFast – Intermittent fasta

BodyFast

BodyFast är # 1 app för intermittent fasta på App Store med över 20 miljon Nedladdningar bakom det. Till att börja med kommer den här appen att ge dig mycket information om utövandet av intermittent fasta, något som är viktigt att veta för de användare som börjar i den här världen och som vill införliva det i sin dag till dag.

Det har mer än 10 fasteplaner , ett schema som guidar dig under veckorna. Dessutom kommer du också att kunna spåra din vikt såväl som dina kroppsmått , som är den sanna detektorn för framsteg. Något mycket viktigt är att även registrera vattenintaget, en grundläggande punkt under fastetiden. Möjligheten att ta emot aviseringar är en annan av funktionerna som BodyFast erbjuder.

Clear – Intermittent fasta

Klar

Om den här applikationen sticker ut för något är det på grund av dess minimalistisk gränssnitt , tillsammans med mycket mjuka färger som gör det mycket attraktivt för ögat. Med den kan du lära dig hur intermittent fasta fungerar, vilka variabler den har och vad du kan förvänta dig när du använder den i ditt liv.

Sättet att använda denna app är väldigt enkelt. Du behöver bara välja ett program som du gillar, ge det för att starta eller konfigurera ett meddelande för att meddela dig, efter detta kommer appen att övervaka dina fasta- och matningsintervall för att senare kunna mäta dina framsteg och själv kontrollera effekterna av intermittent fasta .

Fasta: Fasting Tracker-appen

Fasta

Det är en intermittent fasting tracker-app. Dess estetik göra det väldigt attraktiv , förutom att vara helt anpassningsbar. Sättet att använda det är väldigt intuitivt vilket gör att spåra dina fastor med denna app väldigt enkelt och bekvämt att göra. Utvecklarna av denna app är mycket engagerade i sina användares integritet, därför lagras all personlig information som du kan ge till applikationen i iCloud-kontot.

Den har en fastetimer med 3 olika former och mer än 50 färgteman, så du kan anpassa den efter dina önskemål . Du har upp till 15 fasteplaner tillgängliga, eller om du föredrar kan du till och med anpassa dina egna. Den är också kompatibel med Äpple Kolla på och har stöd för mörkt läge.

Fönster – intermittent fasta

Fönster

Vill du övervaka alla dina måltids- och fastetider? Med denna applikation kan du göra det utan några komplikationer och med alla funktioner du behöver för att göra det på bästa möjliga sätt. Den har ett riktigt attraktivt gränssnitt med den information du behöver hela tiden, vilket gör användningen till en intuitiv och mycket bekväm upplevelse.

Med Window kan du förutom övervaka dina måltider och fasta , schemalägg måltidstider i förväg, samt ställ in meddelanden för att påminna dig när både dina ät- och fasteperioder börjar. Naturligtvis kan all information den samlar in enkelt synkroniseras med Health-appen på din iPhone.

Lägg till funktioner för att leva ett hälsosammare liv

Med de applikationer som vi har pratat om tidigare kan du perfekt registrera dina perioder med intermittent fasta och matintag. Men om du vill gå ett steg längre eller helt enkelt behöver fler funktioner för att hjälpa dig att leva en hälsosam livsstil, kommer följande applikationer att vara användbara.

Enkelt: Intermittent fasta

Enkel- Ayuno Intermitente

Vad den här applikationen ger dig är ett enkelt och bekvämt sätt att styra vad din äter vanor är genom personlig information om din hälsa. Utan tvekan är det en av de bästa applikationerna om du vill etablera en grundläggande och hälsosam kostrutin.

Förutom att du kan spela in alla dina intermittenta fastor, är det du kan göra med den här applikationen att ha en matdagbok alltså mycket lätt och bekväm att använda. På så sätt kan du ha allt som rör din kost inom samma applikation, utan att behöva ha din information i olika appar.

Fastic – Fasting App

Fastic

Fastic är en av de mest värdefulla applikationerna inom hälso- och fitnessavdelningen av App Store tack vare alla funktioner som den ger användarna för att bibehålla ett gott formtillstånd och därför ett gott hälsotillstånd. Dels kan du hålla reda på alla steg du tar under dagen, samt räkna mängden vatten du dricker, något väldigt viktigt när du fastar intermittent.

Uppenbarligen är övervakningen av din fasta en annan av punkterna som måste lyftas fram i den här applikationen, men den är inte ensam, men för att hjälpa dig äta en korrekt diet ger den dig också olika friska recept , samt dagliga tips som hjälper dig att äta. perfekt. Applikationen har upp till 12 olika fasteplaner som du kan välja beroende på dina behov.

Intermittent fasta

Ayuno Intermitente

Applikationen kallas “Intermittent Fasting” men verkligen mängden funktioner som den gömmer inuti är väldigt intressanta och framför allt mycket användbara för alla användare som vill bibehålla en hälsosam kost och ett optimalt tillstånd genom att utöva intermittent fasta, bra näring och fysisk aktivitet.

Inte bara kommer du att kunna registrera alla dina fasteperioder , har du också möjlighet att göra en matdagbok enkelt och bekvämt. För att hjälpa dig med detta har det olika mycket välsmakande men hälsosamma recept , så att äta gott inte förutsätter en tristess. Dessutom, för att hålla alla sina användare väl motiverade, har du möjlighet att gå med i deras exklusiva Facebook-grupp där du kan upprätta den kopplingen med andra användare som är samtidigt som du.

Kaloriräknare och diet

Contador de Calorías y Dieta

Denna applikation, även känd som YAZIO, har en ett stort antal verktyg och funktioner som hjälper dig att vara i ett bra tillstånd av form och, naturligtvis, är det ett bra hälsotillstånd. Han har olika planer på att tappa men och utveckla muskler. Du kommer också att kunna se kalorier och näringsinformation för mer än 2 miljoner livsmedel när som helst.

Förutom att kontrollera allt som har med dina fasteintervaller att göra, kan du även hålla reda på alla dina måltider på ett riktigt exakt sätt, kontrollerar inte bara kalorierna utan även mängderna kolhydrater, proteiner och fetter som du äter. Rörelse- eller sportdelen är också mycket viktig i den här appen, där du kan spela in dina olika aktiviteter för att veta om du har kaloriunderskott eller inte.

DoFasting – Intermittent fasta

DoFasting

DoFasting är en applikation fokuserad på kontrollera din kost genom att utöva intermittent fasta. På så sätt kan du med den här appen enkelt övervaka dina fasteintervall och matintag. Den har olika typer av fasta som du kan välja beroende på dina behov eller preferenser.

Dessutom, vid intermittent fasta är fastan lika viktig som tiden för intag, och för detta ger den här appen dig också med olika recept som du kan utföra för att ha en balanserad och hälsosam kost. Kaloriräknaren är en annan funktion i den här appen, som hjälper dig att hålla dig i form.

Vilken är vi kvar med?

När vi gör denna typ av applikationssammanställning vill vi gärna berätta vilket som är det lämpligaste alternativet, alltid ur vår synvinkel, och med tanke på att detta är preferens för La Manzana Mordida-skrivarteamet och det behöver inte vara samma som ditt. Vi börjar med de enklaste applikationerna, fokuserade på de användare som bara vill räkna sin fastetid. I det här fallet, vi välj BodyFast , både för dess gränssnitt och för möjligheten att hålla koll på vikt och kroppsmått.

Om vi ​​fortsätter att prata om de applikationer som lägger till olika funktioner och som är fokuserade på att hålla en mycket mer uttömmande kontroll inom dem på mat och fysisk aktivitet, står vi kvar med YAZIO . Anledningen till detta val är hur omfattande denna applikation är och mängden verktyg som den lägger på bordet för att användaren ska kunna leda en hälsosam och aktiv livsstil.

0 Shares