Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bästa Google Analytics-alternativen

Google Analytics har överlägset varit det bästa webbanalysverktyget under lång tid. Det är svårt att hitta ett verktyg som är bättre än Google Analytics.

De effektiva webbanalyslösningarna och funktionerna som erbjuds av Google har redan över tio miljoner webbplatser som använder sitt verktyg för att övervaka och utvärdera deras trafik över hela världen.

Men vissa personer citerar verktyget för att vara lite mer komplext i design och användning, medan andra inte är helt nöjda med de begränsade funktionerna det erbjuder i free version.

Och de flesta av webbplatserna tvingas använda free version av Google Analytics eftersom premiumversionen kommer till ett orimligt pris på 150 000 USD per år.

Detta gör det oundvikligt för sajtägare att se bortom Google och välja Google Analytics-alternativ som erbjuder coolare eller anpassningsbara funktioner till ett rimligt pris för sin webbplatsanalys.

Bästa Google Analytics-alternativen

Följande är en lista med 6 bästa alternativen för Google Analytics.

1. Klickig

Clicky Analytics är ett av de mest kraftfulla alternativen till Google Analytics, eftersom det låter dig helt utvärdera trafiken på din webbplats i “realtid”.
Kom igång för Free

Det populära verktyget låter dig spåra det totala antalet besökare som för närvarande är på din sida, tillsammans med deras sessionsinformation och beteende.

Den erbjuder också flera unika funktioner som värmekarta, drifttidsövervakning, video- och twitterövervakning (för att arbeta med din sociala närvaro), e-postvarningar, splittestning och mycket mer.

Jämfört med Google, Klickigt har ett användarvänligt gränssnitt, enkel märkning och sammanhängande instrumentpaneler för såväl hemsida som webbplatssidor.

Det ger högnivåfiltrering för snabb och relevant datavisning som du kanske vill använda för att skapa konverteringsmål och vinster.

Clicky erbjuder en free premium provversion som varar i 21 dagar, medan de årliga prenumerationerna sträcker sig från $79,99 (Pro), $119,99 (Pro Plus) till $159,99 (Pro Platinum).

Detta är utan tvekan det bästa Google Analytics-alternativet på marknaden.

2. AFS Analytics

AFS Analytics är ett bra alternativ för Google Analytics. Den erbjuder en allt-i-ett webbanalyslösning, inklusive mätvärden, analys av användarbeteende och SEO-verktyg.

Alla rapporter är tillgängliga via en användarvänlig instrumentpanel som uppdateras med några sekunders mellanrum.
Kom igång för Free

Och, precis som i Google Analytics, finns en speciell “Just nu”-rapport tillgänglig för att i realtid övervaka besökarnas aktivitet på din webbplats.

AFS Analytics-plattformen tillhandahåller många avancerade funktioner, inklusive en annonsblockeringsdetektor, detaljerad zombietrafikstatistik, automatisk händelsespårning (klick, nedladdningar, formulärinlämningar, etc.)

Bland andra användbara verktyg är värmekartor, rullningsspårning, e-handelsanalys och anpassningsbara besökarprofiler.

En av de ovärderliga funktionerna som är specifika för AFS är användningen av artificiell intelligens för att återställa de “inte tillhandahållna” sökorden från Google.

Det är så du kommer att kunna veta i realtid vilken term en besökare använde för att hitta en specifik webbsida. Du kan också övervaka sökordspositionering i Googles sökmotorresultat.

Installationen är enkel. Det finns en free WordPress-plugin som gör det möjligt att implementera hela analyslösningen på ett bekvämt sätt.

För avancerade användare erbjuds möjligheten att lägga till en liten bit anpassningsbar JavaScript-kod till vilken webbsida som helst.

Som en effektiv och korrekt webbanalyslösning är AFS Analytics ett seriöst alternativ till Google Analytics. Och det kommer säkert att vara ett bra komplement till dina nuvarande analysverktyg.

3. Matomo (tidigare Piwik)

Matomo är ett annat alternativ till Google analytics.

Matomo hette Piwik tidigare. Det är en GPL-licensierad webbprogramvara med öppen källkod, som gör att du kan anpassa dina analyslösningar efter dina behov och på valfritt webbhotell.

Den har ett enkelt gränssnitt och en helt anpassningsbar instrumentpanel som låter dig övervaka flera webbplatser samtidigt från samma skärm.

Det erbjuder också obegränsad sidvisning och ett oändligt antal webbplatser som kan spåras, tillsammans med realtidsrapporter om besökare och deras sökningar.

Funktionerna liknar Google, men till skillnad från Google Analytics är Matomo det free kostnads- och webbanalyser med egen värd. Du kan dock välja värdalternativ för en premie. På så sätt får du fullständig kontroll över din webbplatsdata eftersom den inte delas av tredje part.

Det erbjuder tre planer – Essential – 19 EUR/månad, Business – 29 EUR/månad och Custom.

4. Öppna Web Analytics

Öppna Web Analytics är också en GPL-licensierad webbprogramvara med öppen källkod, som är självvärd och free av kostnaden.

Det möjliggör enkel installation av webbanalys på webbplatserna med enkla Javascript-, PHP- eller REST-baserade API:er; gör det möjligt för webbägarna att utvärdera trafiken och besökarna på sina respektive webbplatser för snabb reaktionstid och högre konverteringar.

Den erbjuder inga sidvisningsbegränsningar och spårar ett obegränsat antal webbplatser tillsammans med webbplatsanvändning och omvandlingsstatistik. Den har till och med inbyggda plugins för WordPress och MediaWiki. Den uppgraderas dock inte regelbundet.

Open Web Analytics rankas över Google på grund av dess egendom som är självvärd och ytterligare funktioner som Heatmap, DOM-klickspårning och spårning av musrörelser (inspelning och uppspelning).

Om du letar efter det bästa Google Analytics-alternativet är Open Web Analytics ett bra alternativ.

5. Mynta

Mynta webbanalys har en enkel layout och gränssnitt jämfört med andra analyser. Det är webbanalys som är självvärd, anpassningsbar och extremt kostnadseffektiv.

Den erbjuder några grundläggande funktioner som totala sidvisningar, senast besökta sidor eller innehåll, unika besökare, senaste och återkommande hänvisningar, sökfilter etc. Du kan dock behöva lägga till plugins eller “Peppers” för att hålla dig uppdaterad med det senaste.

Mint har också ytterligare funktioner som Bird feeder, som spårar prenumerationsutvecklingen under en period; Fastigheter, som identifierar typen och storleken på en besökares webbläsare för bättre placering av innehåll; User Agent 007, som skannar webbläsarens eller flash-pluginversioner, etc.

Det faktum att Mint är tillräckligt grundläggande för att låta dig installera allt du verkligen behöver gör det enkelt och mindre rörigt, till skillnad från det skrämmande Google.

Mint tar ut en engångsavgift på $30 per installation för den aktuella versionen. Däremot kan licensierade användare installera uppgraderingarna (om och när de är tillgängliga) till ett reducerat pris.

Verktyget är inte dyrt så det kan mycket väl tjäna dem som vill ha ett Google analytics-alternativ free alternativ.

6. Chartbeat

Chartbeat analytics är känt för sina unika mätvärden som går utöver bara klick och sidvisningar.

Förutom webbövervakning använder den Instant Audience Analysis för att fokusera mer på läsarens interaktion med innehållet.

Instrumentpanelen i realtid visar hur dina kunder ansluter till ditt innehåll på alla plattformar och enheter, medan instrumentpanelen för video fokuserar på hur dina videor fångar tittarens uppmärksamhet.

Det låter dig till och med integrera sig i sociala medier så att du kan spåra och rikta in dig på maximala målgruppsengagemang och därigenom öka din sociala närvaro.

Du kan göra redaktionella ändringar i realtid och optimera ditt innehåll och din layout genom att analysera mätvärden som In-page-analys och Berättande-feedback.

Med de robusta historiska rapporteringsverktygen kan du spåra specifika resultatmål för ett datumintervall, medan de automatiskt genererade insiktsmärkena används för att förstå trender och möjligheter.

Chartbeat analytics erbjuder free prövningar. Prenumerationspriserna är tillgängliga på begäran. De har också kärn- och paketerbjudanden som beror på antalet tittarvisningar.

Du kanske vill läsa : Bästa verktygen för din e-handelsverksamhet

Slutsats

Även om det finns flera verktyg för att mäta prestandan på din webbplats, men enligt oss är dessa några av de bästa alternativen till Google Analytics.

Namnen som listas här kan variera beroende på ditt företags behov och budgetbegränsningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer, begränsa dig inte bara till funktionerna i BI- och Analytic-programvaran.

Verktyget bör också erbjuda olika prenumerationsplaner som tillgodoser individuella och företags krav, olika integrationer och anpassningar, högkvalitativ kundsupport samt mobilkompatibilitet.

Identifiera nyckelprestandaindikatorn för ditt företag innan du undersöker och implementerar den bäst lämpade analysplattformen, för maximal nytta och högre konverteringar.