Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bästa exempel på Facebook E-handelstratt

Femtiotre procent av amerikanerna använder Facebook minst flera gånger om dagen, 400 personer registrerar sig varje minut och 50 miljoner företag har Facebook-sidor (källa: WordStream).

Facebooks stora användarbas, tillsammans med dess fantastiska inriktningsmöjligheter, är en av anledningarna till att det är det viktigaste sociala medienätverket för annonsörer. Faktiskt, 67 procent av marknadsförarna välja den som sin viktigaste sociala medieplattform.

Att använda Facebook för att skapa kanaler genom vilka du samlar in leads och omvandlar dem till försäljning är en taktik som används av många av de främsta framgångsrika varumärkena. I den här artikeln undersöker vi åtta Facebook-trattar som du kan hämta inspiration från.

Varför skapa en Facebook-tratt?

Ett av de vanligaste sätten att annonsera på Facebook är att använda det för att skicka leads genom en tratt. Här är ett exempel på en trattuppdelning:

 1. Användaren klickar på en Facebook-annons som marknadsför en free erbjudande
 2. Användaren tas till en målsida där de anger sin e-post för att få det free erbjudande
 3. De skickas premiumerbjudanden och kampanjer via e-post
 4. De köper en lågprisprodukt eller ett provmedlemskap
 5. De erbjuds senare en merförsäljning till högre priser eller ett betalmedlemskap

Det finns många andra sätt att samla in leads och skicka dem genom en tratt, som vi kommer att se i exemplen nedan.

Det finns många fördelar med att skicka leads genom en tratt i motsats till att skicka dem direkt till en försäljningssida. Verkligheten är att många konsumenter inte känner sig bekväma med att spendera pengar på en produkt och/eller ett varumärke de hör talas om för första gången.

Många kommer att vilja höra mer om produkten eller göra sin egen research innan de förbinder sig att göra ett köp. De kan omvandlas till kunder, men det kommer att ta lite tid och tålamod att vinna dem.

Det är där trattar kommer in i bilden. Genom att först samla in deras information och skicka dem genom en tratt kan du få dem att göra ett onlineköp.

Bästa Facebook-trattexempel

Låt oss ta en titt på hur de främsta varumärkena använder Facebook-trattar för att sälja online.

Oavsett om du säljer en produkt eller tjänst är det här några av de bästa exemplen på e-handelstratt att hämta inspiration från.

1. SEMrush

SEMrush, ett sökverktyg för SEO, har ett antal Facebook-trattar. De samlar in leads genom att erbjuda free e-böcker, guider, SEO-plugins och mer.

I följande annons erbjuder de en free digital marknadsföringsguide.

De använder en videoannons för att få mer engagemang. Annonsen har en tydlig CTA (Hämta-knappen).

När användare klickar på annonsen för att få free e-bok, de är tagna till denna sida:

När användare klickar på “Ladda ner free”-knappen förs de till ett annat avsnitt på sidan som har ett kort formulär för insamling av potentiella kunder:

När användarna har angett sin e-postadress tas de direkt till PDF-filen. E-boken är en bra guide, men den länkar också till och hänvisar till SEMrushs forskningsverktyg:

Användare som klickar på länken kommer att tas till verktyget, där de kan analysera vilken webbplats som helst. Traffic Analytics är dock faktiskt en premiumfunktion, och följande kommer att visas:

Utöver kampanjer i e-boken kommer användarna att skickas ett introduktionsmail tillsammans med ytterligare e-postmeddelanden med tiden.

För att sammanfatta det, här är SEMrushs tratt:

 1. Erbjudande: Free E-bok
 2. Åtgärd: CTA-knapp och registreringsformulär
 3. Kampanjer: I e-bok och e-post

2. Klicka på Trattar

Om någon vet hur man skapar en lönsam tratt så är det ClickFunnels – hela deras affärsmodell är centrerad kring trattar. Låt oss ta en titt på deras Facebook-reklamkampanjer.

I den här annonsen inkluderar de en videorekommendation. Videorekommendationer som berättar om en mänsklig berättelse är superkraftiga, eftersom de engagerar tittaren, särskilt om du riktar dig mot rätt målgrupp.

Tittare som står inför samma problem – känner sig instängda i ett företag eller jobb – kommer att lockas att klicka på “Läs mer” för att hitta lösningar på det problemet. De tas till den här målsidan:

Det finns många fantastiska saker med den här målsidan. Först och främst har den en försäljningsvideo, som alltid är bra för konverteringar, liksom vittnesmålet precis under den.

Det finns en checklista över hur produkten kommer att gynna användaren.

Det finns två uppmaningar. En är för en kort frågesport, varefter användaren presenteras med ett e-postformulär så att en fallstudie kan skickas till dem. Den andra CTA tar användaren direkt till free rättegång.

För att sammanfatta det, här är deras strategi:

 1. Använd en videorekommendation för att få klick
 2. Erbjud dem en free prov eller frågesport
 3. Efter free testversion kan användare antingen avbryta eller fortsätta med det betalda medlemskapet

3. Trivs teman

Här är ytterligare ett exempel på en e-handelsförsäljningskanal på Facebook att ta ett tips eller två ifrån. Thrive Themes säljer digitala produkter i form av teman och plugins.

Blomstra teman kräver att du är medlem som ger tillgång till plugins, WordPress-teman och utbildningsresurser.

Deras Facebook-annons har ett ganska lovande erbjudande: 30+ free kurser som hjälper dig att växa din onlineverksamhet.

Om du klickar på annonsen blir du ombedd att skapa en free konto med Trivs universitet. Du kommer också automatiskt att läggas till i deras e-postlista.

Erbjudande free kurser är ett bra sätt att samla in leads. Inte bara får de som registrerar sig free utbildningsinnehåll, men du kan också marknadsföra dina betalda produkter och tjänster under dina kurser genom att använda dem som exempel.

Dessutom kan du skicka e-post och nyhetsbrev till prenumeranter.

4. Bing-annonser

Låt oss se hur annonsnätverken själva använder Facebook-annonser för att skapa kanaler med hög omvandling.

Se detta Facebook-annonstrattexempel av Bing Ads som nyligen kördes.

Den faktiska annonsen är inte den bästa, eftersom den refererar till ett erbjudande utan att vara tydlig med vad erbjudandet är. Men det som är tydligt är att det finns ett specialerbjudande inuti som kan hjälpa dig att växa ditt företag.

De landningssida är enkelt, men det gör susen:

Målsidan skapar brådska genom att varna läsarna vad de går miste om genom att inte registrera sig för ett Bing Ads-konto.

Allt användare behöver göra är att ange sin e-postadress för att skapa ett Bing Ads-konto. För att kvalificera sig till free 100 euro i reklamkredit, måste de faktiskt spendera 20 euro först.

5. Shopify

Ett av de lovande exemplen på Facebook-butiker är Shopify.

Shopifys Facebook-tratt är ganska enkel och okomplicerad. De erbjuder en free 14 dagars provperiod, och de gör det tydligt i sin annons.

Annonsen använder minimal text och nöjer sig istället med en video:

Registreringsprocessen på deras målsida är ganska enkelt också.

Den första begärda åtgärden är att bara ange din e-postadress. Det är först efter att det är klart som ytterligare fält kommer att visas; även efter det kommer det mesta av installationsprocessen att ske lite senare.

Det är bäst att få användare att engagera sig i små handlingar, ett steg i taget, när de samlar in leads istället för att skrämma iväg dem med långa formulär att fylla i.

Vad vi kan se härifrån är att provmedlemskap fungerar. Shopify kräver inte ens ett kreditkort, vilket visar att de är säkra på kvaliteten på sin produkt.

De har hållit det hela enkelt, vilket gör det till ett av de bästa exemplen på försäljningstratt för e-handel.

6. Pat Flynn

Fram till nu har vi fokuserat på stora varumärken och företag. Låt oss se hur du kan använda Facebook-trattar om du är en entreprenör fokuserad på att bygga ditt personliga varumärke.

Pat Flynn är en välkänd bloggare och podcastare. Hans blogg heter Smart passiv inkomst och fokuserar på att bygga upp passiva inkomstströmmar, bland andra finansiella ämnen.

Lägg märke till hur personlig annonsen är. Det är fokuserat på att skapa förtroende och relationer. Annonsen säger att Pat vill “personligen” hjälpa så många entreprenörer som möjligt, och han är själv med i annonsens video.

Det finns också lite sociala bevis blandat med raden “Gå med över 15 000 entreprenörer.”

Sid länk: https://courses.smartpassiveincome.com/p/build-your-own-brand

Denna tratt är ännu ett exempel på hur free kurser kan användas för att samla in leads. Om ditt fokus är att bygga ditt personliga varumärke, då är att skapa dina egna kurser ett bra sätt att bygga upp förtroende och auktoritet.

När du väl har auktoriteten kan du sedan marknadsföra premiumkurser och produkter, eller till och med rekommendera produkter som en affiliate, i nyhetsbrev via e-post som du skickar till dina leads.

7. Kaspersky Lab

Kaspersky Labs trattar har en intressant twist jämfört med de tidigare exemplen i den här artikeln. Deras annons främjar a free app.

De tjänar pengar på sin användarbas genom att begränsa mängden data du kan använda med free version. Dessutom har premiumversionen många andra funktioner som är användbara för dem som är intresserade av en kvalitets-VPN.

8. Skicklighetsdelning

Skillshare är ett annat e-handelsexempel på Facebooks försäljningstratt att lära av.

Skillshare är en medlemssida där medlemmar kan få tillgång till ett obegränsat antal utbildningskurser i alla sorters ämnen för en liten månadsavgift. I sina Facebook-annonser erbjuder de två månaders premiummedlemskap för free för att locka nya användare att registrera sig.

“Curiosity Drives Me” är en bra marknadsföringslinje, eftersom den väcker en strävan efter att avslöja mer information.

Ge bort en eller två månaders premiummedlemskap för free kan verka som att erbjuda en ganska lång provperiod, men om du ständigt erbjuder nya förmåner varje månad och du har en hög retentionsgrad kan det vara väl värt det.

Några tips för att göra dina Facebook-trattar framgångsrika

Som vi såg måste en Facebook-tratt innehålla vissa element. Den måste ha en blymagnet, vilket är något som uppmuntrar folk att registrera sig som leads.

Blymagneter kan vara allt som kunder skulle vara tillräckligt intresserade av för att ge bort sina kontaktuppgifter:

 1. A free e-bok eller guide
 2. A free kurs
 3. Ett webinar
 4. En speciell rabatt eller kampanjkod
 5. A free rättegång
 6. A free samråd
 7. Reklamkredit

Du behöver också en målsida för att samla in dessa leads. Slutligen behöver du ett sätt att marknadsföra dina betalda produkter så att du kan omvandla dessa leads till kunder. E-postmarknadsföring är ett bra ställe att börja.

Här är några ytterligare tips för att köra framgångsrika Facebook-trattar:

 • Inrikta dig på rätt målgrupp: Facebook ger dig många alternativ när det kommer till att välja din målgrupp. Du kan begränsa din publik baserat på saker som ålder, inkomst, intressen, civilstånd och så vidare.
 • Använd ominriktning: Med Facebooks pixel kan du rikta dig mot målgrupper som har någon form av tidigare relation till dig, som att läsa din blogg eller registrera dig på en annan e-postlista.
 • Spåra din data: Titta alltid på den data som Facebook ger dig. Se till att du får tillfredsställande klick-, omvandlings- och försäljningsfrekvens. Detta hjälper dig att förbättra dina annonser, målsidor och marknadsföringsstrategier.
 • Använd bilder, videor, vittnesmål och free erbjudanden.
 • Minska antalet steg som krävs för att registrera dig på dina målsidor.

Slår ihop det

Att använda Facebook-trattar är ett utmärkt sätt att samla in leads och sakta men säkert omvandla dem till betalande kunder.

Genom att titta på hur proffsen gör det kan du lära dig av dem och tillämpa deras strategier på dina egna reklamkampanjer med Facebook-tratt.