Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bästa ersättningsalternativen för xFi Gateway

Är du på jakt efter den bästa ersättningen för din Xfinity xFi Gateway?

Oavsett om du vill uppgradera ditt hemnätverks prestanda, få mer kontroll över dina internetinställningar eller helt enkelt spara på hyresavgifter, är det avgörande att välja rätt utrustning.

I den här artikeln kommer vi att guida dig genom de bästa utmanarna som kan fungera som den perfekta ersättningen för din xFi Gateway, vilket hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut för en förbättrad onlineupplevelse.

Bästa ersättningsalternativen för xFi Gateway

1. ARRIS G36

ARRIS G36 är ett enastående val för att ersätta Xfinity xFi Gateway, särskilt för användare som prenumererar på Xfinitys högre internetplaner.

Som en två-i-ett-enhet kombinerar den ett DOCSIS 3.1-kabelmodem med en AX3000 Wi-Fi 6-router, vilket översätts till banbrytande teknik för ditt hemnätverk.

DOCSIS 3.1-standarden är designad för höghastighetsinternet och är framtidssäker för nästa generations bredbandstjänster.

Wi-Fi 6, å andra sidan, erbjuder förbättrad effektivitet, särskilt i miljöer med många anslutna enheter.

ARRIS G36 kan leverera hastigheter på upp till 3000 Mbps, och den har även fyra 1 Gbps Ethernet-portar och en 2,5 Gbps-port, vilket ger gott om anslutningsmöjligheter för trådbundna enheter.

2. TP-Link Archer AX73

TP-Link Archer AX73 är en utmärkt fristående router som passar bra med ett separat modem för din Xfinity-tjänst.

Denna router stöder den senaste Wi-Fi 6-tekniken, vilket möjliggör högre hastigheter och bättre prestanda över flera enheter.

Det är ett idealiskt val för aktiviteter som kräver hög bandbredd, som 4K-videoströmning, onlinespel och stora filöverföringar.

AX73 har också sex högpresterande antenner med Beamforming-teknik, som fokuserar Wi-Fi-signalen mot dina enheter, förbättrar täckningen och minskar störningar.

3. Netgear Nighthawk C7000

Netgear Nighthawk C7000 är en kraftfull modem-router-kombo som är väl lämpad för Xfinity-prenumeranter som vill ha en höghastighets och pålitlig anslutning.

Den här enheten kombinerar ett 24×8 DOCSIS 3.0-kabelmodem med en AC1900 dual-band Wi-Fi-router, som erbjuder utmärkt hastighet och täckning.

C7000 kan stödja Xfinity-planer upp till 800 Mbps, vilket gör den perfekt för de flesta användare.

Den har också fyra Gigabit Ethernet-portar för trådbundna anslutningar och är utrustad med avancerade funktioner som föräldrakontroll och stöd för Netgear Genie-appen, vilket gör nätverkshanteringen enkel.

4. Netgear Nighthawk RAXE300

För användare som kräver det allra bästa inom nätverksprestanda är Netgear Nighthawk RAXE300 en förstklassig fristående router som lovar exceptionell hastighet och omfattande täckning.

Denna Wi-Fi 6E-router utökar funktionerna hos Wi-Fi 6 genom att lägga till åtkomst till 6 GHz-bandet, vilket innebär ännu mindre trafikstockningar och störningar.

RAXE300 är designad för att stödja internethastigheter med flera spelningar, vilket gör den till en framtidssäker investering för ditt hemnätverk.

Den innehåller också avancerade funktioner som OFDMA, MU-MIMO och Netgears cybersäkerhetsprogramvara Armour, som ger både hög prestanda och förbättrad säkerhet.

5. TP-Link Archer A8

För dem som har en budget erbjuder TP-Link Archer A8 en balans mellan kostnad och prestanda.

Trots sitt överkomliga pris stöder denna router viktiga funktioner som Beamforming, som hjälper till att rikta Wi-Fi-signalen dit den behövs som mest, och QoS, som låter dig prioritera bandbredd för de viktigaste enheterna eller applikationerna.

Archer A8 arbetar på AC1900-standarden, erbjuder dubbla bandhastigheter upp till 1900 Mbps, och inkluderar fyra Gigabit Ethernet-portar för trådbundna enheter.

Denna router är ett gediget val för dig som vill ha ett tillförlitligt hemnätverk utan att bryta banken.

Här är en jämförelsetabell som beskriver nyckelfunktionerna för varje enhet:

Funktion ARRIS G36 TP-Link Archer AX73 Netgear Nighthawk C7000 Netgear Nighthawk RAXE300 TP-Link Archer A8
Enhetstyp Modem-router kombination Fristående router Modem-router kombination Fristående router Fristående router
Modemteknik DOCSIS 3.1 N/A (endast router) 24×8 DOCSIS 3.0 N/A (endast router) N/A (endast router)
Wi-Fi-teknik AX3000 Wi-Fi 6 Wi-Fi 6 AC1900 Dual-Band Wi-Fi 6E AC1900 Dual-Band
Hastigheter Upp till 3000 Mbps Höga hastigheter för aktiviteter med hög bandbredd Upp till 800 Mbps (stöder Xfinity-planer) Designad för att stödja internethastigheter för flera spelningar Upp till 1900 Mbps
Ethernet-portar 4 x 1 Gbps, 1 x 2,5 Gbps 4 x 1 Gbps 4 x 1 Gbps Flera portar (specifikt nummer anges inte) 4 x 1 Gbps
Avancerade funktioner Framtidssäker för nästa generations bredbandstjänster Strålformningsteknik Föräldrakontroll, Netgear Genie-appstöd OFDMA, MU-MIMO, Netgear’s Armor cybersäkerhet Beamforming, Quality of Service (QoS)
Idealisk användning Xfinity-planer på hög nivå, flera enheter 4K-streaming, onlinespel Höghastighets, pålitlig anslutning Stora hem, krävande internetanvändning Budgetvänligt, pålitligt hemnätverk
Ytterligare egenskaper Fyra 1 Gbps Ethernet-portar, en 2,5 Gbps-port Sex högpresterande antenner Kombinerar modem med Wi-Fi-router Tillgång till 6 GHz-bandet, mindre trängsel Överkomligt pris, viktiga funktioner ingår