Bästa Discord-alternativen att chatta medan du spelar

0 Shares

Att prata med vänner under onlinespel har blivit nästan nödvändigt för varje bra spelare som använder sin fritid för att spela spel på nätet. Oavsett om det är för att prata om vilket ämne som helst eller att planera grupptaktik innan spelet, är sanningen att plattformar som Discord och andra hjälper oss att hålla kontakten för free.

Bästa Discord-alternativen att chatta medan du spelar

Discord, chatta och kommunicera med dina vänner medan du spelar

Discord anses vara en social plattform, en mötesplats för spelare att chatta via VoIP under sina onlinespel. Mjukvaran ansvarar för att koppla ihop de olika användarna via deras egna privata servrar, varifrån vi kan skicka meddelanden både via text och röst. För detta kan vi använda oss av videokonferenser, med både mikrofonen och högtalarna anslutna till datorn.

Trots att det är en plattform avsedd för spelare , den kan användas av alla typer av användare för att prata om vilket ämne som helst, vara möjligt att njuta av det för att utföra karaoke, göra affärer, hålla möten eller till och med dra i en grupp eftersom applikationen tillåter oss att dela vår datorskärm. Dess funktion är mycket lik andra populära VoIP-plattformar som Skype, med syftet att bli mötesplatsen med våra vänner.

Men om Discord alltid har präglats av något så är det att det har utformats så att vi kan prata medan vi spelar tack vare dess låga latens. Applikationen låter oss skapa servrar och inom dem skapa olika kanaler där vi kan utföra vilken aktivitet som helst. Vi kan skapa en server för att spela med vänner, en annan för att prata med familjen etc. Dessutom är det en multiplattformsmjukvara, så den är tillgänglig för alla typer av användare, oavsett vilket operativsystem vi använder på vår dator eller mobil.

Men trots hur intressant applikationen är, är inte allt perfekt i den. Och det är att det inte är få användare som visar sina klagomål på nätverket som rapporterar anslutningsproblem som plattformen ofta har. Det finns även problem med att servrar eller användare som pratade tyst med sina vänner försvinner och plötsligt tappas kommunikationen, de kan inte ansluta eller visa olika felmeddelanden som gör det omöjligt att få en helt tillfredsställande användarupplevelse.

Alternativ till Discord

Om vi ​​letar efter en applikation med vilken vi kan chatta och ringa VoIP-samtal medan vi spelar, erbjuder vi dig de bästa alternativen till Discord som vi kan hitta på Internet.

TeamSpeak, speciellt dedikerat för spelare

Det är en röstchattapplikation som låter oss kommunicera med våra vänner via en kanal. Vi kan bli tydliga och släpa-free kommunikation, med brusreducering implementerad. Den har även olika möjligheter att justera mikrofoninställningarna för bästa ljudkvalitet. Allt detta placerar TeamSpeak som ett av de fantastiska alternativen till Discord och en av de främsta mjukvarorna för röstkommunikation för Voice over IP.

TeamSpeak

Säkerhet är en annan grundläggande sektion eftersom den har en militär kategori integrerad som standard. Den har kryptering baserad på AES-standarden för både hela servern och specifika kanaler. Om vi ​​är oroliga för integritet måste vi veta att applikationen inte har tillgång till data från våra röst- eller sms-konversationer och att registrering inte krävs för att kunna använda den.

TeamSpeak är en multiplattformsapplikation, så den kan användas på Windows-, macOS- och Linux-datorer för free. Vi kan ladda ner det från deras hemsida.


Mumla, chatta via klient-server-anslutning

Det är en multiplattform, VoIP-kommunikationsapplikation specialiserad på multikonferenser och speciellt lämplig för spelare, vilket gör den till ett utmärkt alternativ till Discord. Den är byggd genom en klient-serverstruktur, tack vare vilken den gör det möjligt för oss att ha en röstkonversation med alla deltagare i spelet. För att utföra kommunikationen är det nödvändigt att ansluta till en applikationsserver, antingen offentlig eller skapa din egen.

mumla

Vi behöver inte oroa oss för vår integritet eftersom Mumble inkluderar krypterad kommunikation. Den har också hög ljudkvalitet, låg latens och förmågan att alltid veta vem som talar. Var och en av dess kanaler har associerat en uppsättning grupper och en lista med åtkomstbehörigheter för användare. Dess största nackdel är att det är en applikation som riktar sig till avancerade användare eftersom både dess gränssnitt och dess konfiguration kan vara komplicerat för alla nybörjare.

Vi kan ladda ner Mumble för Windows, Linux och macOS för free från denna länk.


Ventrilo, chatta med upp till 8 personer samtidigt

Det är en VoIP-mjukvara som inkluderar textchatt och är känd för sin höga ljudkvalitet och låga CPU-resursförbrukning för att inte störa den normala användningen av vår dator eller under onlinespel. Det är därför det är positionerat som ett bra alternativ till Discord. Både Ventrilo-klienten och servern är tillgängliga som free programvara att använda med upp till 8 personer på samma server. De hyrda servrarna rymmer upp till 400 personer.

Ventrilo

Programmet tar hand om klient-serverbaserade anslutningar så att de alltid är krypterade. Dessutom samlas eller lagras aldrig användardata. På samma sätt lagras all textchattkommunikation och ljudinspelningar lokalt på användarens dator. Dessutom har den en annan intressant funktion genom sin text till tal-funktion via Windows. Genom den kan vi återge både smeknamnen på andra användare och de mottagna textmeddelandena.

Ventrilo är kompatibel med Windows- och macOS-datorer och kan laddas ner från dess webbplats.


Element, med säkerhet som primärt element

Tidigare känd som Riot.im. Det är en snabbmeddelandeklient med öppen källkod baserad på Matrix-protokollet och distribuerad under Apache2-licensen. Vi kommer att kunna chatta säkert med vår familj och vänner eftersom det har krypteringsskydd från ände till ände, enhetsverifiering med flera signaturer och decentralisering för att välja vem vi litar på vår data.

Element

Utan tvekan, ett idealiskt verktyg för att hålla kontakten och prata inom vilken videospelsgemenskap som helst. Något som vi kan göra utan att behöva oroa oss för plattformen eller enheten som vi kör den från. Applikationen är kompatibel med Windows, macOS och Linux på datorer, samt mobila enheter med Android och iOS.

Element har en free version som vi kan ladda ner från denna länk. Alternativt kan vi välja några av deras prisplaner, som börjar på $ 2 per månad, och som tillåter oss att få ytterligare funktioner och funktioner.


Tox, för användare som älskar integritet och säkerhet

Vi står inför en applikation för att ringa röst- och videosamtal, samt skriva textmeddelanden via chatt. Det är inte programvara speciellt designad för spelare men den kan uppfylla det uppdraget. Framför allt är det ett program speciellt rekommenderat för användare som älskar integritet och säkerhet, eftersom det erbjuder end-to-end-kryptering. Dess mål är att tillhandahålla säker och enkel kommunikation, men utan att någon har tillgång till våra konversationer.

Tox

Tox har inga centrala servrar som kan attackeras, stängas av eller tvingas leverera data, eftersom nätverket består av användarna själva. Vi kan dela vår skrivbordsskärm med vänner och utbyta filer utan begränsningar. Om vi ​​vill ha kontakt med våra lagkamrater kan vi chatta, ringa och dela videor och filer med våra vänner genom deras gruppchattar. Tvärtom är det en applikation som har ett något föråldrat och oattraktivt gränssnitt, vilket blir priset att betala för att använda det för free.

Vi kan ladda ner Tox från utvecklarsidan. Applikationen är multi-enhet så vi kan använda den både på Windows, macOS och Linux-datorer, såväl som på mobila enheter med Android och iOS.


Twitch, Amazons plattform för videospelälskare

Det är en plattform som ägs av Amazon som gör det möjligt för oss att utföra livesändningar. Dess huvudsakliga uppdrag är livesändning av videospel. Det är utan tvekan ett bra alternativ till Discord att ringa VoIP-samtal, att kunna ringa röstsamtal upp till max 5 personer i HD-kvalitet. Vi kommer att kunna ringa samtal både med vänner och med andra Twitch-prenumeranter eller våra medspelare.

Rycka till

Twitch kan användas för free, även om det också har betalningsalternativ för att få större fördelar inom plattformen. Vi kan ladda ner den från denna länk.


Skype, den mest populära appen för videosamtal

Vi står inför en av de mest populära applikationerna för att ringa videosamtal, men den kan också användas som ett bra alternativ till Discord. Genom att vara integrerad i Windows kan vi enkelt ansluta och kommunicera med andra användare. Den låter dig ringa videosamtal med upp till 25 personer, vilket gör den idealisk för massiva möten och strategisk planering för våra spel. Dess funktioner inkluderar också möjligheten att dela skärm och text och videochatt.

Konfigurera mikrowebbkamera Skype - 1

Dess största nackdel är att den bara fungerar med systemresurser. Därför gör den en stor förbrukning av data, vilket kan orsaka hinder i spelen och överföring i våra behov när vi spelar samtidigt. Till dess fördel, säg att den erbjuder en fantastisk kvalitet på både HD-video och ljud under videosamtal, och dessa är mycket säkra.

Att använda Skype är free och vi kan ladda ner det från dess officiella webbplats. Med free version kan vi ringa videosamtal med upp till 10 personer samtidigt.


Hangout, Googles verktyg för att chatta

Det är ett program skapat av Google för att chatta och ringa gruppsamtal. Det är ett mycket mångsidigt program, och detta gör det till ett alternativ till Discord, även om vi också kan använda det för att ringa jobb eller familjesamtal. Med denna applikation kan vi upprätta konversationer med en eller flera kontakter samtidigt med grupper på upp till 10 personer. Den sticker ut för synkroniseringen av samtal eftersom den låter oss starta en konversation på datorn och avsluta på en mobil eller surfplatta.

Videollamadas Google Hangout

Dess mångsidighet gör att vi kan använda röstchatt för att spela online med våra vänner. Men också att sända våra spel live och dela reaktionerna med våra vänner. En intressant funktion är att varje gång en av deltagarna börjar prata ändras Hangouts-fönstret till den användare som talar.

Webbversionen av Hangout tillåter oss att använda applikationen för free utan att installera plugins. Att ringa ett videosamtal med Hangouts genom att gå till deras webbplats och komma åt varje deltagare med sitt Gmail-konto.


Slack, alternativet till Discord för icke-spelare

Utan tvekan har Slack blivit ett tydligare alternativ till Discord för de som inte vill använda applikationen för att spela. Vi kan använda denna applikation tillsammans med en annan uppsättning verktyg från andra utvecklare eftersom den är kompatibel med bland annat GitHub eller MailChimp. Men om den här applikationen sticker ut för något så är det för dess underbara gränssnitt som gör att den sticker ut från andra applikationer på marknaden. Det möjliggör skapandet av rum där vi kan skapa olika kanaler för att ha allt välorganiserat.

Slak

Det är främst tänkt att erbjuda textchatt, för även om det har en möjlighet att ringa samtal och videosamtal för att prata med flera personer genom samma samtal, är det en ganska begränsad funktion med avseende på Discord. Applikationen kan nås för free från denna länk.


0 Shares