BĂ€sta Discord-alternativen att chatta medan du spelar

0 Shares

Att prata med vÀnner under onlinespel har blivit nÀstan nödvÀndigt för varje bra spelare som anvÀnder sin fritid för att spela spel pÄ nÀtet. Oavsett om det Àr för att prata om vilket Àmne som helst eller att planera grupptaktik innan spelet, Àr sanningen att plattformar som Discord och andra hjÀlper oss att hÄlla kontakten för free.

BĂ€sta Discord-alternativen att chatta medan du spelar

Discord, chatta och kommunicera med dina vÀnner medan du spelar

Discord anses vara en social plattform, en mötesplats för spelare att chatta via VoIP under sina onlinespel. Mjukvaran ansvarar för att koppla ihop de olika anvÀndarna via deras egna privata servrar, varifrÄn vi kan skicka meddelanden bÄde via text och röst. För detta kan vi anvÀnda oss av videokonferenser, med bÄde mikrofonen och högtalarna anslutna till datorn.

Trots att det Àr en plattform avsedd för spelare , den kan anvÀndas av alla typer av anvÀndare för att prata om vilket Àmne som helst, vara möjligt att njuta av det för att utföra karaoke, göra affÀrer, hÄlla möten eller till och med dra i en grupp eftersom applikationen tillÄter oss att dela vÄr datorskÀrm. Dess funktion Àr mycket lik andra populÀra VoIP-plattformar som Skype, med syftet att bli mötesplatsen med vÄra vÀnner.

Men om Discord alltid har prÀglats av nÄgot sÄ Àr det att det har utformats sÄ att vi kan prata medan vi spelar tack vare dess lÄga latens. Applikationen lÄter oss skapa servrar och inom dem skapa olika kanaler dÀr vi kan utföra vilken aktivitet som helst. Vi kan skapa en server för att spela med vÀnner, en annan för att prata med familjen etc. Dessutom Àr det en multiplattformsmjukvara, sÄ den Àr tillgÀnglig för alla typer av anvÀndare, oavsett vilket operativsystem vi anvÀnder pÄ vÄr dator eller mobil.

Men trots hur intressant applikationen Àr, Àr inte allt perfekt i den. Och det Àr att det inte Àr fÄ anvÀndare som visar sina klagomÄl pÄ nÀtverket som rapporterar anslutningsproblem som plattformen ofta har. Det finns Àven problem med att servrar eller anvÀndare som pratade tyst med sina vÀnner försvinner och plötsligt tappas kommunikationen, de kan inte ansluta eller visa olika felmeddelanden som gör det omöjligt att fÄ en helt tillfredsstÀllande anvÀndarupplevelse.

Alternativ till Discord

Om vi ​​letar efter en applikation med vilken vi kan chatta och ringa VoIP-samtal medan vi spelar, erbjuder vi dig de bĂ€sta alternativen till Discord som vi kan hitta pĂ„ Internet.

TeamSpeak, speciellt dedikerat för spelare

Det Àr en röstchattapplikation som lÄter oss kommunicera med vÄra vÀnner via en kanal. Vi kan bli tydliga och slÀpa-free kommunikation, med brusreducering implementerad. Den har Àven olika möjligheter att justera mikrofoninstÀllningarna för bÀsta ljudkvalitet. Allt detta placerar TeamSpeak som ett av de fantastiska alternativen till Discord och en av de frÀmsta mjukvarorna för röstkommunikation för Voice over IP.

TeamSpeak

SĂ€kerhet Ă€r en annan grundlĂ€ggande sektion eftersom den har en militĂ€r kategori integrerad som standard. Den har kryptering baserad pĂ„ AES-standarden för bĂ„de hela servern och specifika kanaler. Om vi ​​Àr oroliga för integritet mĂ„ste vi veta att applikationen inte har tillgĂ„ng till data frĂ„n vĂ„ra röst- eller sms-konversationer och att registrering inte krĂ€vs för att kunna anvĂ€nda den.

TeamSpeak Àr en multiplattformsapplikation, sÄ den kan anvÀndas pÄ Windows-, macOS- och Linux-datorer för free. Vi kan ladda ner det frÄn deras hemsida.


Mumla, chatta via klient-server-anslutning

Det Àr en multiplattform, VoIP-kommunikationsapplikation specialiserad pÄ multikonferenser och speciellt lÀmplig för spelare, vilket gör den till ett utmÀrkt alternativ till Discord. Den Àr byggd genom en klient-serverstruktur, tack vare vilken den gör det möjligt för oss att ha en röstkonversation med alla deltagare i spelet. För att utföra kommunikationen Àr det nödvÀndigt att ansluta till en applikationsserver, antingen offentlig eller skapa din egen.

mumla

Vi behöver inte oroa oss för vÄr integritet eftersom Mumble inkluderar krypterad kommunikation. Den har ocksÄ hög ljudkvalitet, lÄg latens och förmÄgan att alltid veta vem som talar. Var och en av dess kanaler har associerat en uppsÀttning grupper och en lista med Ätkomstbehörigheter för anvÀndare. Dess största nackdel Àr att det Àr en applikation som riktar sig till avancerade anvÀndare eftersom bÄde dess grÀnssnitt och dess konfiguration kan vara komplicerat för alla nybörjare.

Vi kan ladda ner Mumble för Windows, Linux och macOS för free frÄn denna lÀnk.


Ventrilo, chatta med upp till 8 personer samtidigt

Det Àr en VoIP-mjukvara som inkluderar textchatt och Àr kÀnd för sin höga ljudkvalitet och lÄga CPU-resursförbrukning för att inte störa den normala anvÀndningen av vÄr dator eller under onlinespel. Det Àr dÀrför det Àr positionerat som ett bra alternativ till Discord. BÄde Ventrilo-klienten och servern Àr tillgÀngliga som free programvara att anvÀnda med upp till 8 personer pÄ samma server. De hyrda servrarna rymmer upp till 400 personer.

Ventrilo

Programmet tar hand om klient-serverbaserade anslutningar sÄ att de alltid Àr krypterade. Dessutom samlas eller lagras aldrig anvÀndardata. PÄ samma sÀtt lagras all textchattkommunikation och ljudinspelningar lokalt pÄ anvÀndarens dator. Dessutom har den en annan intressant funktion genom sin text till tal-funktion via Windows. Genom den kan vi Äterge bÄde smeknamnen pÄ andra anvÀndare och de mottagna textmeddelandena.

Ventrilo Àr kompatibel med Windows- och macOS-datorer och kan laddas ner frÄn dess webbplats.


Element, med sÀkerhet som primÀrt element

Tidigare kÀnd som Riot.im. Det Àr en snabbmeddelandeklient med öppen kÀllkod baserad pÄ Matrix-protokollet och distribuerad under Apache2-licensen. Vi kommer att kunna chatta sÀkert med vÄr familj och vÀnner eftersom det har krypteringsskydd frÄn Ànde till Ànde, enhetsverifiering med flera signaturer och decentralisering för att vÀlja vem vi litar pÄ vÄr data.

Element

Utan tvekan, ett idealiskt verktyg för att hÄlla kontakten och prata inom vilken videospelsgemenskap som helst. NÄgot som vi kan göra utan att behöva oroa oss för plattformen eller enheten som vi kör den frÄn. Applikationen Àr kompatibel med Windows, macOS och Linux pÄ datorer, samt mobila enheter med Android och iOS.

Element har en free version som vi kan ladda ner frÄn denna lÀnk. Alternativt kan vi vÀlja nÄgra av deras prisplaner, som börjar pÄ $ 2 per mÄnad, och som tillÄter oss att fÄ ytterligare funktioner och funktioner.


Tox, för anvÀndare som Àlskar integritet och sÀkerhet

Vi stÄr inför en applikation för att ringa röst- och videosamtal, samt skriva textmeddelanden via chatt. Det Àr inte programvara speciellt designad för spelare men den kan uppfylla det uppdraget. Framför allt Àr det ett program speciellt rekommenderat för anvÀndare som Àlskar integritet och sÀkerhet, eftersom det erbjuder end-to-end-kryptering. Dess mÄl Àr att tillhandahÄlla sÀker och enkel kommunikation, men utan att nÄgon har tillgÄng till vÄra konversationer.

Tox

Tox har inga centrala servrar som kan attackeras, stĂ€ngas av eller tvingas leverera data, eftersom nĂ€tverket bestĂ„r av anvĂ€ndarna sjĂ€lva. Vi kan dela vĂ„r skrivbordsskĂ€rm med vĂ€nner och utbyta filer utan begrĂ€nsningar. Om vi ​​vill ha kontakt med vĂ„ra lagkamrater kan vi chatta, ringa och dela videor och filer med vĂ„ra vĂ€nner genom deras gruppchattar. TvĂ€rtom Ă€r det en applikation som har ett nĂ„got förĂ„ldrat och oattraktivt grĂ€nssnitt, vilket blir priset att betala för att anvĂ€nda det för free.

Vi kan ladda ner Tox frÄn utvecklarsidan. Applikationen Àr multi-enhet sÄ vi kan anvÀnda den bÄde pÄ Windows, macOS och Linux-datorer, sÄvÀl som pÄ mobila enheter med Android och iOS.


Twitch, Amazons plattform för videospelÀlskare

Det Àr en plattform som Àgs av Amazon som gör det möjligt för oss att utföra livesÀndningar. Dess huvudsakliga uppdrag Àr livesÀndning av videospel. Det Àr utan tvekan ett bra alternativ till Discord att ringa VoIP-samtal, att kunna ringa röstsamtal upp till max 5 personer i HD-kvalitet. Vi kommer att kunna ringa samtal bÄde med vÀnner och med andra Twitch-prenumeranter eller vÄra medspelare.

Rycka till

Twitch kan anvÀndas för free, Àven om det ocksÄ har betalningsalternativ för att fÄ större fördelar inom plattformen. Vi kan ladda ner den frÄn denna lÀnk.


Skype, den mest populÀra appen för videosamtal

Vi stÄr inför en av de mest populÀra applikationerna för att ringa videosamtal, men den kan ocksÄ anvÀndas som ett bra alternativ till Discord. Genom att vara integrerad i Windows kan vi enkelt ansluta och kommunicera med andra anvÀndare. Den lÄter dig ringa videosamtal med upp till 25 personer, vilket gör den idealisk för massiva möten och strategisk planering för vÄra spel. Dess funktioner inkluderar ocksÄ möjligheten att dela skÀrm och text och videochatt.

Konfigurera mikrowebbkamera Skype - 1

Dess största nackdel Àr att den bara fungerar med systemresurser. DÀrför gör den en stor förbrukning av data, vilket kan orsaka hinder i spelen och överföring i vÄra behov nÀr vi spelar samtidigt. Till dess fördel, sÀg att den erbjuder en fantastisk kvalitet pÄ bÄde HD-video och ljud under videosamtal, och dessa Àr mycket sÀkra.

Att anvÀnda Skype Àr free och vi kan ladda ner det frÄn dess officiella webbplats. Med free version kan vi ringa videosamtal med upp till 10 personer samtidigt.


Hangout, Googles verktyg för att chatta

Det Àr ett program skapat av Google för att chatta och ringa gruppsamtal. Det Àr ett mycket mÄngsidigt program, och detta gör det till ett alternativ till Discord, Àven om vi ocksÄ kan anvÀnda det för att ringa jobb eller familjesamtal. Med denna applikation kan vi upprÀtta konversationer med en eller flera kontakter samtidigt med grupper pÄ upp till 10 personer. Den sticker ut för synkroniseringen av samtal eftersom den lÄter oss starta en konversation pÄ datorn och avsluta pÄ en mobil eller surfplatta.

Videollamadas Google Hangout

Dess mÄngsidighet gör att vi kan anvÀnda röstchatt för att spela online med vÄra vÀnner. Men ocksÄ att sÀnda vÄra spel live och dela reaktionerna med vÄra vÀnner. En intressant funktion Àr att varje gÄng en av deltagarna börjar prata Àndras Hangouts-fönstret till den anvÀndare som talar.

Webbversionen av Hangout tillÄter oss att anvÀnda applikationen för free utan att installera plugins. Att ringa ett videosamtal med Hangouts genom att gÄ till deras webbplats och komma Ät varje deltagare med sitt Gmail-konto.


Slack, alternativet till Discord för icke-spelare

Utan tvekan har Slack blivit ett tydligare alternativ till Discord för de som inte vill anvÀnda applikationen för att spela. Vi kan anvÀnda denna applikation tillsammans med en annan uppsÀttning verktyg frÄn andra utvecklare eftersom den Àr kompatibel med bland annat GitHub eller MailChimp. Men om den hÀr applikationen sticker ut för nÄgot sÄ Àr det för dess underbara grÀnssnitt som gör att den sticker ut frÄn andra applikationer pÄ marknaden. Det möjliggör skapandet av rum dÀr vi kan skapa olika kanaler för att ha allt vÀlorganiserat.

Slak

Det Àr frÀmst tÀnkt att erbjuda textchatt, för Àven om det har en möjlighet att ringa samtal och videosamtal för att prata med flera personer genom samma samtal, Àr det en ganska begrÀnsad funktion med avseende pÄ Discord. Applikationen kan nÄs för free frÄn denna lÀnk.


0 Shares