Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bästa Apple Ecosystem-funktioner på iPhone, iPad och Mac

1. Handoff är inte magi, men det verkar som det

Om det är aktiverat i inställningarna för varje enhet är det möjligt att utföra vissa åtgärder på en enhet och fortsätta dem på en annan. Skriv till exempel ett e-postmeddelande från Mail-appen eller surfa på en webbsida i Safari. Föreställ dig att du läser en nyhet på din iPhone och dina ögon blir trötta, eftersom du kan öppna Safari på iPad och trycka bara på en knapp för att öppna samma sida som du hade på den andra enheten och fortsätta läsa mer bekvämt på skärmen . stor. Samma sak händer med universell urklipp som låter dig kopiera en text från en enhet och klistra in den på den andra. Det låter enkelt och det är det verkligen för alla som är vana vid det, men om du tänker kallt på det är det fantastiskt.

bort med tassarna

2. AirDrop och AirPlay transporterar ditt innehåll

Att skicka foton, videor eller andra filer till en annan Apple-enhet i närheten (oavsett om din eller någon annans) kan göras mycket mer omedelbart genom AirDrop-systemet, som drar fördel av WiFi-anslutningen för att överföra dessa filer bekvämt och enkelt. högsta kvalitet utan kompression. Å andra sidan hittar vi AirPlay-standarden som gör att du kan skicka multimediainnehåll till andra kompatibla enheter, även att ha Smart-TV från andra märken med kompatibilitet. Det sistnämnda är mycket användbart om du tittar på en serie eller film på iPhone eller iPad och du vill gå och se den på tv, även om du också kan dela skärmen på din iPhone, iPad eller Mac på den tv:n som sådan.

AirDrop

3. Konfigurera nya enheter utan att göra något

Om du köper en ny Apple-enhet och vill konfigurera den med samma konto så går det givetvis att göra det manuellt, men det är mycket snabbare och bekvämare att allt länkas automatiskt så att ditt innehåll automatiskt synkroniseras och de valda inställningarna gör det också. . För att göra detta räcker det att flytta en enhet närmare en annan under konfigurationstiden så att ett fönster visas på skärmen på den som redan är konfigurerad där du får möjlighet att utföra den snabba konfigurationen.

Konfigurera iPhone 1

4. Allt säkert tack vare iCloud

Uppenbarligen är Apple inte det enda företaget med en lagringstjänst i molnet eller med synkronisering mellan enheter, men det är ett av de som gör det bäst (för att inte säga att det är bäst). Även om du manuellt konfigurerar varje enhet och till och med återställer dem från grunden, kommer du att kunna ha vissa element alltid synkroniserade, såsom foton, videor, anteckningar, kalendrar och många fler, bland vilka även tredjepartsappar sticker ut. För att inte tala om hur kompletta dina säkerhetskopior är, som kan lämna din nya iPhone exakt samma som den gamla, från de installerade programmen till de justeringar du har gjort.

appar sincronizacion icloud iphone ipad

5. Appar är alltid optimerade

Det finns många appar i världen tillgängliga på flera plattformar, men utvecklare inser att det är mer praktiskt för dem att skapa appar för Apple eftersom de alltid måste fokusera på samma standarder. Detta innebär att medan en Android-app måste utformas tillsammans för telefoner från en mängd olika märken med olika skärmupplösningar och andra detaljer, är det allt enklare i Apple eftersom de alltid är väldigt lika standarder. Det betyder att, trots att det finns vissa undantag, är de flesta applikationer helt optimerade för hela skärmen och funktioner som Apple tillåter. Även estetiskt följs alltid ett mönster för gränssnitten som inte gör bytet från en app till en annan abrupt.

mac app store

Uppenbarligen finns det mycket mer i Apple-enheter än dessa fem punkter som i slutändan inte ens är en sammanfattning utan en liten bild av allt det erbjuder. Android och Windows är oerhört mogna operativsystem och de är ett utmärkt alternativ för många, men om du är trött på dem eller bara är nyfiken på att se deras konkurrent så kommer den här artikeln ha hjälpt dig att kika in i äpplets mörka sida.