Bästa apparna för att visa foton på Mac som ett alternativ till förhandsgranskning

0 Shares

Free bildvisare för din Mac

Det finns många alternativ som kan hittas utan att behöva betala pengar för dem utan att njuta av en bra upplevelse. Därefter föreslår vi vilka som är de mest rekommenderade.

ApolloOne

apolloone

Detta är ett program som har designats med fokus enbart på Mac. På så sätt utnyttjar den det stora antalet verktyg som finns som t.ex multi-reading, bland andra. Med ett enkelt klick kommer du att kunna visualisera alla bilder som du har lagrat i en mapp eller undermapp.

Men det som verkligen är intressant med den här applikationen är kompatibiliteten med bilder i en RAW-format . Detta är formatet som kan erhållas från en helt professionell kamera såväl som från den senaste generationens Apple-enheter med denna teknik. Det är därför vi står inför en applikation som vilken fotograf som helst borde ha installerat, eftersom en överladdad EXIF-inspektör också ingår.

Phiewer lite

phiewer lite

Phiewer i sin free version är en ganska enkel redigerare att använda för att snabbt visa alla bilder du har lagrat på din Mac. Den har en ganska enkel kontrollpanel för att navigera mellan bilder, rotera bilder eller växla med hela skärmen.

Om du behöver extra information har den integration med EXIF att ha data som kameran som den gjordes med. Den är också kompatibel med många fotoformat, både vanliga som .png till de mest professionella som .raw. Det är därför det är indicerat för alla typer av proffs, även om det är sant att du kommer att hitta några viktiga begränsningar som du kan lösa genom att skaffa Pro-versionen som har ett pris på 4,99 euro och som lägger till fler redigeringsverktyg.

Förvåna foton

fantastiska bilder

Bild- och videovisare som erbjuder en hög visualiseringskvalitet, samt snabb inläsning av allt multimediainnehåll som du vill se. Du kommer att kunna lägg till de mappar som du använder mest för att lagra fotografierna i programmet för att känna igen alla bilder som finns i den för att spara mycket mer tid. I själva appen kan du också redigera viss information som namnet eller helt enkelt duplicera dem.

Bilderna kommer att visas i denna viewer på ett ordnat sätt så att du med dina egna anpassningsbara filter kan identifiera vad du vill se på din datorskärm. Du kan snabbt importera bilder från iPhone eller kamera genom att helt enkelt ansluta din dator till den externa enheten i fråga. Allt detta kommer att göra upplevelsen ganska tillfredsställande.

ImageOne

fotovisare

Denna applikation integrerar olika verktyg för att kunna hantera och navigera genom alla dina multimediafiler som finns lagrade på din Mac. Med ett enda klick kan du komma åt förhandsgranskningen och till och med projicera den till andra människor tack vare dess presentationsläge för bildspel i skärmläge komplett. Du kommer att kunna eliminera alla typer av distraktion om du vill att den bara ska ha den bild som du ska visualisera på skärmen.

Du kan enkelt organisera och hantera alla dina bilder tack vare verktygen för att ställa in favoritbilder eller byta namn på så kommer allt att vara helt organiserat. När du väljer den bild du vill se kan du göra det med hjälp av de tillgängliga filtren, samt möjligheten att ha miniatyrbilder tillgängliga.

Bättre alternativ, men betalt

Men när något mer kvalitet behövs, free program kan komma lite kort. Det är här du bör fråga dig själv om du vill leta efter ett alternativ som innebär en liten ekonomisk kostnad som kan vara värt det så länge du får ut av din dag med många fotografiska filer.

Xee

Xee

Xee är en ganska enkel bildvisare och webbläsare som ger en fantastisk ersättning för Preview . Även om den har några viktiga förbättringar som att kunna navigera genom allt innehåll som finns lagrat i samma mapp samt att snabbt kunna flytta eller kopiera filer. Dessutom är du också redo att se animationerna av bilderna som har denna möjlighet.

Hur kunde det vara annorlunda, det synkroniseras perfekt med gesterna från styrplattan eller Magic Mouse . Det är därför foton kan roteras eller snabbt navigeras för att bli mycket mer produktiva. Och om du vill undvika att bli distraherad kan du alltid välja mellan de olika visningslägena som är integrerade medan du klassificerar allt innehåll.

Lyn

Lyn

Extremt lätt och snabb bildvisningsapplikation speciellt designad för fotografer och grafiker. Den integrerar ett mycket mångsidigt gränssnitt med geotaggningsteknik som också förenar olika bildredigeringsverktyg samt ett enkelt sätt att dela bilder.

Den stöder alla populära bildformat som kan användas på en Mac. Detta inkluderar även RAW- och HDR-format och om du behöver se en video som du har tagit med kameran kan du också göra det med den inbyggda spelaren. Och om du vill modifiera dina bilder kan du göra det genom att ändra huvudvärdena som exponering eller färgbalans utan att behöva välja andra program. Om du vill prova denna applikation, du har 15 dagar på dig free provperiod och då får du betala priset på 26 euro.


XnView MP

XNView MP

Denna bildvisare som används flitigt i Windows-ekosystemet har också nått macOS. Den har stöd för mer än 500 olika bildformat, att när som helst kunna ändra utformningen av själva applikationen. När du har bilderna öppna kan du välja sätt att visa dem och klassificera dem efter dina behov.

En annan funktion den har är möjligheten att redigera designen av dessa bilder, ändra storlek, rotera dem, beskära dem … På så sätt kan de enklaste redigeringarna göras i samma Mac-program utan att byta till ett annat program som kan vara mycket mer professionellt och som du inte får prestanda till.


qVisa

qVisa

Om du letar efter något enkelt i bildvisaren är detta din idealiska applikation. Den integrerar inte någon typ av verktygsfält för att undvika distraktioner. Det är därför om du hatar gränssnitt som är totalt röriga just nu, är qView det bästa alternativet du kan hitta. På grund av denna enkelhet är det möjligt att ha en mer än bra prestanda genom att inte förbruka minne eller CPU överdrivet som om det kan hända med andra applikationer som den inbyggda förhandsvisningen själv.

Även om det är väldigt enkelt låter det dig kontrollera animerade GIF-filer och inkluderar en filhistorik. Om du vill göra små redigeringar ger qView dig möjligheten att tillämpa rotation eller använda en spegeleffekt för att kunna rotera själva bilden internt.


Adobe bridge

Adobe Bridge

Adobe Professional Suite innehåller också en tjänst som uteslutande är dedikerad till att hantera digitala filer. Alla typer av bilder som du kan ha på din Mac ingår här, att kunna utföra spårningen inbyggt på ett riktigt enkelt sätt . Detta kan säkert vara riskabelt eftersom många föredrar att ha ett komplett gränssnitt men det kan vara bäst att fokusera på alla detaljer i en bild. På så sätt kan du se varje del av fotografiet i fråga utan att behöva distraktion.

Som vi säger är den väldigt designad för den professionella sektorn eftersom den innehåller en ganska bred visning av metadata för en bild. Det är därför för att komma åt det här programmet måste du ha en prenumeration på Adobe-sviten som inkluderar Bridge såväl som andra applikationer även för Mac designade för proffs inom sektorn som Photoshop bland annat.


WidsMob

WidsMob

Denna applikation låter dig enkelt se vilken typ av bild som helst oavsett om den är tagen med en mobil enhet eller med en professionell kamera. Du slipper använda externa program för att kunna koda om filer i förväg eftersom du med WidsMob har möjlighet att enkelt se vilken typ av innehåll som helst oavsett i vilket format det är. kompatibel med JPEG, PNG, TIFF och mer än 50 format RAW-format .

Du kan utforska filer ganska snabbt tack vare den gemensamma exporten av alla filer du behöver ha till hands. Dessa filer behöver inte nödvändigtvis finnas på din dator, men du kan också välja att ladda ner via minneskort tack vare dess kompatibilitet med de allra flesta professionella format inklusive .raw. Och om du vill göra lite retuschering har den en enkel bildredigerare som, även om den inte fungerar som professionella program, kan tjäna dig på inhemsk nivå.

0 Shares