BÀsta apparna för att visa foton pÄ Mac som ett alternativ till förhandsgranskning

0 Shares

Free bildvisare för din Mac

Det finns mÄnga alternativ som kan hittas utan att behöva betala pengar för dem utan att njuta av en bra upplevelse. DÀrefter föreslÄr vi vilka som Àr de mest rekommenderade.

ApolloOne

apolloone

Detta Àr ett program som har designats med fokus enbart pÄ Mac. PÄ sÄ sÀtt utnyttjar den det stora antalet verktyg som finns som t.ex multi-reading, bland andra. Med ett enkelt klick kommer du att kunna visualisera alla bilder som du har lagrat i en mapp eller undermapp.

Men det som verkligen Àr intressant med den hÀr applikationen Àr kompatibiliteten med bilder i en RAW-format . Detta Àr formatet som kan erhÄllas frÄn en helt professionell kamera sÄvÀl som frÄn den senaste generationens Apple-enheter med denna teknik. Det Àr dÀrför vi stÄr inför en applikation som vilken fotograf som helst borde ha installerat, eftersom en överladdad EXIF-inspektör ocksÄ ingÄr.

Phiewer lite

phiewer lite

Phiewer i sin free version Àr en ganska enkel redigerare att anvÀnda för att snabbt visa alla bilder du har lagrat pÄ din Mac. Den har en ganska enkel kontrollpanel för att navigera mellan bilder, rotera bilder eller vÀxla med hela skÀrmen.

Om du behöver extra information har den integration med EXIF att ha data som kameran som den gjordes med. Den Àr ocksÄ kompatibel med mÄnga fotoformat, bÄde vanliga som .png till de mest professionella som .raw. Det Àr dÀrför det Àr indicerat för alla typer av proffs, Àven om det Àr sant att du kommer att hitta nÄgra viktiga begrÀnsningar som du kan lösa genom att skaffa Pro-versionen som har ett pris pÄ 4,99 euro och som lÀgger till fler redigeringsverktyg.

FörvÄna foton

fantastiska bilder

Bild- och videovisare som erbjuder en hög visualiseringskvalitet, samt snabb inlÀsning av allt multimediainnehÄll som du vill se. Du kommer att kunna lÀgg till de mappar som du anvÀnder mest för att lagra fotografierna i programmet för att kÀnna igen alla bilder som finns i den för att spara mycket mer tid. I sjÀlva appen kan du ocksÄ redigera viss information som namnet eller helt enkelt duplicera dem.

Bilderna kommer att visas i denna viewer pÄ ett ordnat sÀtt sÄ att du med dina egna anpassningsbara filter kan identifiera vad du vill se pÄ din datorskÀrm. Du kan snabbt importera bilder frÄn iPhone eller kamera genom att helt enkelt ansluta din dator till den externa enheten i frÄga. Allt detta kommer att göra upplevelsen ganska tillfredsstÀllande.

ImageOne

fotovisare

Denna applikation integrerar olika verktyg för att kunna hantera och navigera genom alla dina multimediafiler som finns lagrade pÄ din Mac. Med ett enda klick kan du komma Ät förhandsgranskningen och till och med projicera den till andra mÀnniskor tack vare dess presentationslÀge för bildspel i skÀrmlÀge komplett. Du kommer att kunna eliminera alla typer av distraktion om du vill att den bara ska ha den bild som du ska visualisera pÄ skÀrmen.

Du kan enkelt organisera och hantera alla dina bilder tack vare verktygen för att stÀlla in favoritbilder eller byta namn pÄ sÄ kommer allt att vara helt organiserat. NÀr du vÀljer den bild du vill se kan du göra det med hjÀlp av de tillgÀngliga filtren, samt möjligheten att ha miniatyrbilder tillgÀngliga.

BĂ€ttre alternativ, men betalt

Men nÀr nÄgot mer kvalitet behövs, free program kan komma lite kort. Det Àr hÀr du bör frÄga dig sjÀlv om du vill leta efter ett alternativ som innebÀr en liten ekonomisk kostnad som kan vara vÀrt det sÄ lÀnge du fÄr ut av din dag med mÄnga fotografiska filer.

Xee

Xee

Xee Ă€r en ganska enkel bildvisare och webblĂ€sare som ger en fantastisk ersĂ€ttning för Preview . Även om den har nĂ„gra viktiga förbĂ€ttringar som att kunna navigera genom allt innehĂ„ll som finns lagrat i samma mapp samt att snabbt kunna flytta eller kopiera filer. Dessutom Ă€r du ocksĂ„ redo att se animationerna av bilderna som har denna möjlighet.

Hur kunde det vara annorlunda, det synkroniseras perfekt med gesterna frÄn styrplattan eller Magic Mouse . Det Àr dÀrför foton kan roteras eller snabbt navigeras för att bli mycket mer produktiva. Och om du vill undvika att bli distraherad kan du alltid vÀlja mellan de olika visningslÀgena som Àr integrerade medan du klassificerar allt innehÄll.

Lyn

Lyn

Extremt lÀtt och snabb bildvisningsapplikation speciellt designad för fotografer och grafiker. Den integrerar ett mycket mÄngsidigt grÀnssnitt med geotaggningsteknik som ocksÄ förenar olika bildredigeringsverktyg samt ett enkelt sÀtt att dela bilder.

Den stöder alla populÀra bildformat som kan anvÀndas pÄ en Mac. Detta inkluderar Àven RAW- och HDR-format och om du behöver se en video som du har tagit med kameran kan du ocksÄ göra det med den inbyggda spelaren. Och om du vill modifiera dina bilder kan du göra det genom att Àndra huvudvÀrdena som exponering eller fÀrgbalans utan att behöva vÀlja andra program. Om du vill prova denna applikation, du har 15 dagar pÄ dig free provperiod och dÄ fÄr du betala priset pÄ 26 euro.


XnView MP

XNView MP

Denna bildvisare som anvÀnds flitigt i Windows-ekosystemet har ocksÄ nÄtt macOS. Den har stöd för mer Àn 500 olika bildformat, att nÀr som helst kunna Àndra utformningen av sjÀlva applikationen. NÀr du har bilderna öppna kan du vÀlja sÀtt att visa dem och klassificera dem efter dina behov.

En annan funktion den har Ă€r möjligheten att redigera designen av dessa bilder, Ă€ndra storlek, rotera dem, beskĂ€ra dem … PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan de enklaste redigeringarna göras i samma Mac-program utan att byta till ett annat program som kan vara mycket mer professionellt och som du inte fĂ„r prestanda till.


qVisa

qVisa

Om du letar efter nÄgot enkelt i bildvisaren Àr detta din idealiska applikation. Den integrerar inte nÄgon typ av verktygsfÀlt för att undvika distraktioner. Det Àr dÀrför om du hatar grÀnssnitt som Àr totalt röriga just nu, Àr qView det bÀsta alternativet du kan hitta. PÄ grund av denna enkelhet Àr det möjligt att ha en mer Àn bra prestanda genom att inte förbruka minne eller CPU överdrivet som om det kan hÀnda med andra applikationer som den inbyggda förhandsvisningen sjÀlv.

Även om det Ă€r vĂ€ldigt enkelt lĂ„ter det dig kontrollera animerade GIF-filer och inkluderar en filhistorik. Om du vill göra smĂ„ redigeringar ger qView dig möjligheten att tillĂ€mpa rotation eller anvĂ€nda en spegeleffekt för att kunna rotera sjĂ€lva bilden internt.


Adobe bridge

Adobe Bridge

Adobe Professional Suite innehÄller ocksÄ en tjÀnst som uteslutande Àr dedikerad till att hantera digitala filer. Alla typer av bilder som du kan ha pÄ din Mac ingÄr hÀr, att kunna utföra spÄrningen inbyggt pÄ ett riktigt enkelt sÀtt . Detta kan sÀkert vara riskabelt eftersom mÄnga föredrar att ha ett komplett grÀnssnitt men det kan vara bÀst att fokusera pÄ alla detaljer i en bild. PÄ sÄ sÀtt kan du se varje del av fotografiet i frÄga utan att behöva distraktion.

Som vi sÀger Àr den vÀldigt designad för den professionella sektorn eftersom den innehÄller en ganska bred visning av metadata för en bild. Det Àr dÀrför för att komma Ät det hÀr programmet mÄste du ha en prenumeration pÄ Adobe-sviten som inkluderar Bridge sÄvÀl som andra applikationer Àven för Mac designade för proffs inom sektorn som Photoshop bland annat.


WidsMob

WidsMob

Denna applikation lÄter dig enkelt se vilken typ av bild som helst oavsett om den Àr tagen med en mobil enhet eller med en professionell kamera. Du slipper anvÀnda externa program för att kunna koda om filer i förvÀg eftersom du med WidsMob har möjlighet att enkelt se vilken typ av innehÄll som helst oavsett i vilket format det Àr. kompatibel med JPEG, PNG, TIFF och mer Àn 50 format RAW-format .

Du kan utforska filer ganska snabbt tack vare den gemensamma exporten av alla filer du behöver ha till hands. Dessa filer behöver inte nödvÀndigtvis finnas pÄ din dator, men du kan ocksÄ vÀlja att ladda ner via minneskort tack vare dess kompatibilitet med de allra flesta professionella format inklusive .raw. Och om du vill göra lite retuschering har den en enkel bildredigerare som, Àven om den inte fungerar som professionella program, kan tjÀna dig pÄ inhemsk nivÄ.

0 Shares