Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bästa alternativen till GarageBand för enheter som inte kommer från Apple

Vad är närmast GarageBand på Windows och webben? Kolla in några av de bästa free GarageBand-alternativ för nybörjare.

GarageBand är ett förvånansvärt kraftfullt sätt att skapa musik, för nybörjare och andra producenter. Programmets popularitet ligger i dess lättanvända format. GarageBand är ett fullt fungerande free DAW (digital audio workstation) – men det finns en hake. Den legitima versionen är endast tillgänglig på Apple-enheter.

Letar du efter ett annat enkelt sätt att komma in i musikproduktion, utan den förvirrande inlärningskurvan för en professionell DAW? Tur att det finns massor av bra free alternativ till GarageBand för Mac tillgängliga för andra enheter, och förhoppningsvis hittar du ett som passar ditt nya arbetsflöde.

Oavsett om du är ute efter det närmaste GarageBand på Windows, en mobilapp GarageBand-alternativ eller en liknande webbplats för musikproduktion, kolla in våra bästa förslag nedan.

Vågform Free

Ett obegränsat free DAW, Tracktions vågform Free har ett tydligt, inbjudande gränssnitt som är välkomnande för alla nybörjarproducenter. Dess mönstergenerator gör det enkelt att skapa ackordsekvenser och baslinjer, och stegsekvensern låter dig slå in beats snabbt och enkelt.

När du växer som producent, Waveform Free är kraftfull nog att fortsätta vara ett användbart och intuitivt sätt att göra musik.

Ljudfälla

För nybörjare som letar efter en free DAW, prova Soundtrap. Den Spotify-ägda online-DAW är kompatibel med både Windows och Mac. Enkel att använda, med 430 instrument och ljud, och tillgängliga effekter, och inget att ladda ner.

LMMS

LMMS gör det enkelt och roligt att komma igång med att göra beats, ungefär som GarageBand, men till skillnad från GarageBand tillåter DAW inte liveinspelning. Effekterna är förinstallerade med en trumsequencer i samma stil som FL Studio.

LMMS blandar tillgängligheten för GarageBand med arbetsflödet i FL Studio, för free – väl värt ett försök.

BandLab

Superenkelt och perfekt för nybörjare, BandLab är en webbläsarbaserad DAW, även tillgänglig som iOS- och Android-app, som spelar in till molnet. Oavsett om du är en Windows- eller Mac-användare, är allt du behöver internet.

BandLab är fast för dig att göra musik direkt – inga komplicerade tutorials att följa – använd helt enkelt tangentbordet på skärmen, koppla in en MIDI-kontroller eller spela in sång och gitarr. Den har ett stort bibliotek – BandLab Sounds och lättillgängliga effekter. Det finns också ett stort socialt element i BandLab, nästan som sociala medier för musiker, som låter dig dela dina låtar och samarbeta på spår.

Lätt gjort

Mer bra free musikprogramvara från BandLab. Cakewalk är en otroligt mångsidig DAW. I en tidigare existens var den känd som den betalda DAW SONAR, men BandLab gör den nu tillgänglig för nedladdning för free.

Detta obegränsat free DAW är förvånansvärt kraftfullt och professionellt. Cakewalk vänder på steken på GarageBand genom att bara vara tillgänglig på Windows – och du kan göra ännu mer än på GarageBand. Hela nybörjare till musikproduktion kan dock tycka att upplägget är lite svårt att få grepp om till en början.

AKAI MPC Beats

MPC Beats får dig att börja göra musik direkt, med fantastiska demos som kickar igång dina första steg i musikproduktion. Funktioner som Notes Mode hjälper dig om du inte har kunskap om musikteori. Inkluderad med AKAI-enheter fungerar den även med alla andra MIDI-enheter.

Roland Zenbeats

För de som letar efter ett alternativ till GarageBand-appen, kolla in free version av Zenbeats-appen för musikskapande från Roland. Zenbeats syftar till att få dig att börja göra musik utan en nedslående inlärningskurva. Appen är optimerad för beröring och fungerar på alla enheter och vilken plattform som helst.

Spara till molnet för att inte täppa till din enhet med dina första försök när du tar tag i musikproduktion. Den har anständiga beatmaking- och MIDI-redigeringsverktyg. De free version ger dig grunderna och du kan köpa klassiska Roland-förinställningar och loopar, eller gå upp till den betalda versionen från $2,99 i månaden.

När du är helt nybörjare inom musikproduktion vill du ha något enkelt och inbjudande som låter dig få dina idéer på skärmen utan att behöva titta på timmar av YouTube-tutorials först. Det är ingen idé att vara snobbig om vilken musikproduktionsprogram du väljer – att fastna i och skapa musik är det viktigaste.

Det finns många fler free DAWs där ute som är mer än en match för vad GarageBand erbjuder Apple-användare. Prova några tills du hittar ett arbetsflöde som klickar, och ha kul att vara kreativ och skapa musik.