Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bäst free appar för att lära sig kinesiska hemifrån utan ansträngning

Kina

En av de mest mångsidiga språkinlärningsresurserna är Busuu, ett exceptionellt verktyg inte bara för att behärska kinesiska utan också för olika andra språk. Denna app erbjuder flexibilitet, så att du kan välja när och var du vill slutföra dina lektioner. Det bästa är att Busuu är tillgängligt på flera plattformar, vilket gör det tillgängligt på Android, iOS, surfplattor, smartphones och till och med via sin webbversion.

Busuu Lär dig språkBusuu Lär dig språk

Utöver kinesiska erbjuder Busuu kurser i franska, engelska, spanska, tyska, italienska, japanska, portugisiska, turkiska, polska, ryska och arabiska. Med ett premiumabonnemang får du tillgång till alla dessa språk, vilket gör det till ett idealiskt val om du är intresserad av att lära dig flera språk samtidigt.

Busuu tillhandahåller tusentals expertskapade lektioner skräddarsydda för ditt val av språk. Den använder en adaptiv inlärningsmetod som anpassar läroplanen för att passa dina behov. Du kan också skapa en personlig studieplan, och modersmålstalare från hela världen är tillgängliga för att erbjuda korrigeringar och hjälp, vilket hjälper dig att förfina både din skriftliga och talade kommunikationsförmåga.

Medan Busuu erbjuder free kurser för utforskning, den erbjuder också betalversioner med en rad prenumerationsalternativ, inklusive en-månaders, tolv-månaders och 24-månaders planer. Om du bestämmer dig för att det inte är rätt passform inom 14 dagar kan du avbryta och få en återbetalning, inga frågor.

Lär dig kinesiska med Busuu

HiNative

HiNative har en distinkt inställning till språkinlärning. Istället för strukturerade lektioner ger det en plattform där du kan ställa frågor och modersmålstalare erbjuder svar i realtid. Processen är enkel: du kan fråga om uttal, söka översättningar för tecken, menyer eller etiketter eller ställa grammatikrelaterade frågor.

Med en global community på fyra miljoner användare täcker HiNative ett brett spektrum av språk, inklusive franska, italienska, tyska, japanska, koreanska, polska, portugisiska, ryska, turkiska, vietnamesiska, spanska och, naturligtvis, kinesiska. Gränssnittet är flerspråkigt och stöder totalt 113 språk.

HiNative Lär dig språkHiNative - Lär dig språk

HiNative är tillgänglig via sina iOS- och Android-appar eller via sin webbaserade sökmotor. Det är en värdefull resurs för att få insikter och förtydliganden om olika språkrelaterade frågor, vilket gör din språkresa interaktiv och engagerande.

Lär dig kinesiska med HInative

Duolingo

Duolingo framstår som en av de mest kända språkinlärningsapplikationerna globalt och erbjuder en upplevelse med flera plattformar helt och hållet free av laddning. Duolingo har miljontals användare över hela världen och låter dig ge dig ut på din språkresa utan begränsningar. För att komma igång, skapa bara ett konto och välj det språk du vill lära dig. Även om Duolingo inte erbjuder kinesisk undervisning från spanska, tillhandahåller den kurser från engelska. Det betyder att du kan delta i lektioner på engelska så länge du har grundläggande kunskaper i språket.

duolingo lära sig språkDuolingo

Duolingo är känt för sin snabbhet, anpassningsförmåga till din färdighetsnivå och noggrannhet i att granska utmanande ämnen. Med engagerande spel kommer du att förbättra ditt ordförråd och ditt uttal i olika ämnen. När du startar ditt Duolingo-konto kommer du att genomgå en första bedömning för att bedöma din befintliga kunskap. För kinesiska elever är att börja från början ett alternativ. Duolingo täcker ett brett spektrum och omfattar ordförråd, översättning, verb, uttalsövningar och mer.

Denna applikation är visuellt tilltalande och lämplig för att lära sig alla språk. Duolingo uppmuntrar daglig träning under bara några minuter och erbjuder kurser inte bara på kinesiska utan även på engelska, franska, italienska, ryska, katalanska, esperanto, guarani, portugisiska och mer.

Medan Duolingo erbjuder free kurser, presenterar den också Duolingo Plus – ett prenumerationsalternativ som inkluderar fördelar som offlinelektioner, en annons-free erfarenhet, obegränsade liv, återställning av streak och framstegsbedömningar. Om du väljer att prenumerera får du tillgång till den här funktionen via fliken “Shop”. Observera att användningen av Duolingo kvarstår free även utan Duolingo Plus.

Duolingo

Memrise är en annan exceptionell språkinlärningsapp tillgänglig på olika plattformar. Det är erkänt som ett av Googles bästa språkinlärningsapplikationer. Efter att du har registrerat dig för ett konto kan du komma åt Memrise via både webb- och mobilapplikationer (med offlinefunktioner). Plattformen erbjuder ett brett utbud av specialiserade kurser för att lära sig många språk, inklusive kinesiska.

Memrise Lär dig engelskaMemrise Talar språk

För att använda Memrise för kinesisk inlärning behöver du kunskaper i engelska eller ett annat språk som stöds. För närvarande finns det inga spanska-kinesiska kurser, men det finns engelska-kinesiska kurser. För att komma åt lektioner, välj ditt talade språk och ditt målspråk. En grundläggande förståelse av engelska kommer att räcka för kinesiska elever. Memrise introducerar kontinuerligt nya kurser, så spansk-kinesiska alternativ kan bli tillgängliga i framtiden.

Memrise erbjuder olika abonnemangsplaner, inklusive månatliga, årliga och livstidsalternativ, prissatta till 8,99 € per månad, 5,83 € per månad för en årlig plan och en engångsbetalning på 139,99 € för en livstidsprenumeration.

memriseapp

Hej kinesiska

HelloChinese påminner mycket om Duolingo när det gäller utseende men är skräddarsytt specifikt för omfattande kinesiska språkinlärning. Appen täcker talflytande, teckenskrivning med streckvägledning på skärmen, förbättring av uttal och meningskonstruktion med hjälp av nyinlärda ord. Det erbjuder en intuitiv, njutbar och effektiv metod för språkinlärning, som bara kräver några minuters daglig träning för att göra betydande framsteg.

HelloChinese Lär dig kinesiskaHelloChinese - Lär dig kinesiska

HelloChinese uppmuntrar upprepning för att förbättra retention, erbjuder röstigenkänning för uttalsutvärdering och låter användare lyssna på modersmålstalare för att imitera korrekt uttal. Appen stöder både mandarinkinesiska och traditionell kinesiska och är särskilt användbar för nybörjare.

Hej kinesiska för att lära sig kinesiska

FunEasyLearn

FunEasyLearn specialiserar sig på att utöka ordförrådet och erbjuder mer än 6 000 ord för free på tre olika kompetensnivåer. Appen har ett interaktivt gränssnitt med bilder där användare kan öva på uttal och välja rätt svar. Det omfattar olika spel, såsom ordmatchning och bild-till-ord-associationer, grupperade i 15 tematiska kategorier, inklusive transport, djur, familj och mat.

6000 ord - Lär dig kinesiska ordförrådlära sig kinesiska

FunEasyLearn är idealiskt för språkinlärare som vill förbättra sitt ordförråd utan att behöva en internetanslutning. Användare kan återvända till tidigare inlärda ord för att förstärka sina kunskaper.

FunEasyLearn-kinesiska

Utöver den specifika “6000 ord”-appen erbjuder FunEasyLearn en huvudapp som erbjuder ett varierat urval av roliga spel, fungerar offline och erbjuder stöd för 34 språk, inklusive både kinesiska och traditionell kinesiska. Dessutom stöder den 54 modersmål för att underlätta inlärning.

Lär dig språk - FunEasyLearnFunEasyLearn - Lär dig språk

FunEasy Lär dig kinesiska

Skritter

Skritter har specialiserat sig på att lära ut skriftsystem för både traditionell och förenklad kinesiska, såväl som japanska. Appen använder teknik för handskriftsigenkänning för att vägleda användare steg för steg genom processen att rita varje tecken eller ord. Den erbjuder över 300 listor med kinesiska och japanska läroböcker, tillåter användare att skapa anpassade listor och tillhandahåller “smarta” flashkort för förbättrad slagnoggrannhet och memorering.

Skritter Skriv kinesiska

Appen har ett åtskilt upprepningssystem för att hjälpa till att behålla lärt innehåll och erbjuder personlig framstegsstatistik för att övervaka din utveckling.

Skritter för att lära sig kinesiska

Kinesisk skicklighet

ChineseSkill antar ett spelcentrerat tillvägagångssätt för kinesisk språkinlärning. Appen är designad för att göra lärande roligt och engagerande, och täcker alla aspekter av språket. Användare kan lära sig att tala flytande, skriva tecken för hand, bemästra uttal och konstruera meningar med hjälp av nyvunnen ordförråd.

ChineseSkills mycket intuitiva gränssnitt uppmuntrar daglig övning med röstigenkänning för uttalsfeedback. Det erbjuder stöd för både förenklad mandarinkinesiska och traditionell kinesiska.

Ladda ner ChineseSkill för Android | Ladda ner ChineseSkill för iOS

Kinesisk skicklighet

Pleco

Pleco fungerar främst som en kinesisk-engelsk ordbok, som ger omfattande stöd till elever som studerar språket. Appen har teckenigenkänning genom kamerainmatning, handskriftsinmatning, flashcards och uttalshjälp. Det är en ovärderlig resurs för språkinlärare som söker ytterligare stöd när de studerar kinesiska.

Pleco kinesisk ordbokPleco kinesisk ordbok

Pleco

Hellotalk

HelloTalk avviker från traditionella språkinlärningsappar genom att betona språkutbyte med modersmålstalare över hela världen. Appen förbinder användare med språkpartners från över 160 länder, vilket underlättar övning och konversation. Du kan söka efter partners baserat på faktorer som plats, språk och ålder. Appen erbjuder chattfunktioner som liknar WhatsApp, så att användare kan ställa frågor och få korrigeringar från sina språkpartners samtidigt som de deltar i konversationer.

Oavsett din språkkunskapsnivå eller inlärningsmål erbjuder HelloTalk en plattform för uppslukande språkövningar och kulturellt utbyte.

HelloTalk - Lär dig språkHelloTalk - Lär dig språk