Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Barometer: vad det är och vad det är för mobiltelefoner

Idag vet vi att mobiltelefoner klarar allt. Från att ta bilder till att beställa saker, förvandlar han också till verktyg som en kompass och till och med en barometer. Så låt oss prata om ett av dessa olika verktyg, barometern. I den här guiden kommer vi att ta reda på vad det är och vad det är till för.

I den här artikeln hittar du:

Vad är en barometer?

använd en barometer

I grund och botten är det ett verktyg som används för att testa atmosfärstryck. Skapat 1643, det finns två typer av barometrar, kolla in dem nedan.

  • Vattenbaserat: Detta är närmast originalet, en förseglad glasbehållare med en smal pip som är halvfylld med vätska.
  • Aneroid: Den här andra modellen använder en liten cell gjord av beryllium eller kopparlegering, som expanderar baserat på atmosfärstryck.

Dessa modeller är de äldsta, för närvarande är de mer moderna, digitala och mindre. De finns vanligtvis i GPS-enheter och även några mer robusta klockor. Digitala och mer moderna måste alltid kalibreras för att ha en korrekt och enkel avläsning. Fungerar de korrekt på mobiltelefoner? Låt oss se mer om detta.

Vad kan barometern göra på mobilen?

Att ha en barometer på mobilen är vanligtvis kopplat till GPS:en. Det kan vara användbart för löpare och cyklister att veta hur många meter de har klättrat. Det är också bra för nyfikna personer som är på resande fot och vill veta tryckförändringen. I länder med naturkatastrofer är det möjligt att veta om en orkan sannolikt kommer.

På mobilen använder den GPS-data, använder höjdmätningar exakt, så baserat på höjden och höjdmätaren kan du mäta allt. Men eftersom det är en mobiltelefon har den vissa begränsningar, och den är inte så perfekt, så det finns vissa saker du inte kan göra på den. Låt oss se vad du inte kan göra.

Vad kan barometern inte göra på mobilen?

Barometrar kan inte användas för att förutsäga perfekt väder. Så tro inte att om du använder en sådan blir du meteorolog. Atmosfärstrycket är olika i geografiska områden, dvs det är inte möjligt att veta om temperaturfallet eller -stegringen.

Dessutom kan trycket vara olika, på olika kilometer och på olika höjder. Väderprognosen baserad på en mobiltelefonbarometer är med andra ord inte alls effektiv och korrekt. Förutom den användningen kan du använda barometern för att ta reda på din höjd eller hur långt du har gått, det är allt. Nu när vi förstår vad en barometer är och varför man använder den, låt oss titta på hur man använder den på din mobiltelefon.

Hur man använder barometern på iPhone

använd barometern på ios

Om du har en iPhone är den bästa appen du kan använda Barometer & Altimeter Pro, den är gratis och den gör sitt jobb väldigt bra. Appliceringsnålen rör sig upp och ner, vilket indikerar atmosfärstryckstrenden. Detta kan återspegla din höjd och den aktuella väderperioden.

Du kan använda appen genom att ladda ner den genom att klicka här. Förutom iPhone-appen kan du använda den på Android, läs mer om den nedan.

Hur man använder barometern på Android

använd barometern på Android

Du kan ladda ner Android-alternativet genom att klicka här. Barometer-appen har flera användbara funktioner som du kan använda dagligen med din mobil, se funktionerna nedan:

  • Hur långt är du över eller under havet
  • Beräkna massan på landet du befinner dig på för att få den totala höjden.
  • Vart är du på väg om du är på ett plan.

Med dessa praktiska verktyg kan du använda en barometer och ta reda på mer information om havsnivå, höjd och till och med hur många meter du har gått. Definitivt en bra funktion för din vardag.

Slutsats

Vi hoppas att du med den här guiden har lärt dig om detta fantastiska verktyg och vet hur du använder det. Tvivlade du på allt vi sa? Har du haft några problem eller stött på några fel? Låt oss veta i kommentarerna.