Bärbar inspelningsstudio designad för samarbete [Review]

Bärbar inspelningsstudio designad för samarbete [Review]

Precis som du, många av oss som barn sjöng i duschen, försökte spela något slags instrument på gymnasiet eller gick igenom otaliga lektioner med drömmen om att en dag faktiskt göra något med den musikaliska talangen.

Vid någon tidpunkt insåg vi alla att vi slags suger, och att en ko i förlossning troligen sjunger bättre än oss. Men för de få utvalda som fortsätter att faktiskt ha konstnärlig talang och musikaliska färdigheter sparar de sannolikt det för sin egen nöje på grund av brist på utrustning för att fånga allt. Okej, så det kan vara lite överdrivet, men låt oss bara anta att så är fallet så att det kan spela in i det vi granskar här idag, vilket är en enhet för att fånga, redigera och lättare distribuera både musik- och röstinspelningar .

Spire Studio, en produkt av iZotope, är en avancerad konsumentdesignad produkt som skapades för just den här typen av situationer. Hittills är de flesta inspelningsenheter mer eller mindre designade för studior och hemstudior, kräver en hel del tekniska färdigheter, kan vara ganska kostsamma och är i allmänhet stora klumpiga enheter. Spire Studio å andra sidan är betydligt prisvärd, har ett lättanvänt gränssnitt (både på enheten och i appen), kommer att fånga både röst- och musikinstrument och möjliggör både redigering och multispårinspelning.

När semestern snabbt närmar sig gav vi Spire en virvel för att se om det här skulle vara en idealisk gåva för den spirande eller väletablerade musiker i ditt liv. Och eftersom jag inte längre har musikalisk talang (sorry Rob), tog jag in min hippiga bror för att låna ut en hand.

Spire Studio första titt och granskning

Bli ansluten

Om du någonsin har anslutit en enhet via en Bluetooth- eller trådlös anslutning till din telefon följer Spire Studio-hårdvaran samma enkla process. Det är så enkelt som att ladda ner Spire-appen, trycka på Spire-ikonen längst upp till höger och sedan knyta din smartphone till den via dess inbyggda wifi. Och det är det, du är igång på bara några minuter. Inspelning av din första låt är också lika lätt som att slå på inspelningsikonen på hårdvaran.

Spela in din nästa träff

Spire Studio På

På ytan är Spire Studio utformad för att vara en super enkel, bärbar lösning för att spela in både musikinstrument och talat ord (sång). Det gör det verkligen bra, och faktiskt gör det processen ganska jävla lätt. Men där enheten verkligen lyser ligger i dess samarbetsfunktionalitet, och vi gräver i det på bara en minut.

För inspelning av musik hanterar Spire Studio det på några olika sätt: inspelning av röst eller musik med den inbyggda mikrofonen, direktingångar till instrument eller mikrofoner eller en kombination av båda dessa. Baserat på våra tester fann vi att Spire fungerar tillräckligt bra bara med mikrofonen, men om du verkligen planerar att göra någonting med spåret vill du använda direktingångar för instrumenten och mikrofonen. Det är grunderna, men inom varje projekt kan du bli mycket mer avancerad.

Till att börja med kan du naturligtvis justera nivåerna för vad du spelar in (instrument, röst, etc.) och göra det automatiskt via soundcheck-funktionen. Men om du vill bli lite extra, när hårdvaran är ansluten kan du också lägga till effekter som reverb, Tube 30, Bass, en akustisk shaper, ett rymligt ljud och några andra. Sammantaget nixar detta behovet av en pedal och ger dig lite mer att arbeta med ovanpå.

Du får också grundläggande redigeringskontroller som låter dig trimma ett spår i ett projekt, samt blanda spår tillsammans (justera nivåer och volym mellan spår). Och för de av er som vill hålla sig till en viss rytm, innehåller appen till och med en metronom, vilket kommer att vara till hjälp eftersom du vanligtvis använder hörlurar direkt anslutna till din telefon eller Spire-hårdvaran under inspelning.

Här är vad Spire Studio packar:

 • 2-in / 2-out, 24-bit / 48 kHz iOS-gränssnitt via Wi-Fi
 • 2 x kombination XLR-1/4 ″ ingångar
 • 2 x 3,5 mm hörlursuttag
 • Integrerat Wi-Fi-åtkomstpunkt och 4-timmars uppladdningsbart batteri för fullständig bärbarhet
 • Inbyggd rundstrålande mikrofon och ett par Grace Design-förförstärkare med fantommatning
 • Soundcheck-funktionen ställer automatiskt in dina nivåer
 • Spela in upp till åtta spår (två samtidigt)
 • Polera ditt ljud med inbyggda reverb, fördröjningar, förstärkarmodeller och mer
 • Ta kontroll över ditt projekt från den inbyggda LED-pekskärmen eller på distans med Spire-appen
 • Redigera och blanda dina spår med appen eller exportera dem till din DAW för vidare redigering
 • Dela din musik på sociala medier direkt från appen
 • Samarbeta direkt genom att skicka spår och projekt till dina bandkamrater
 • iZotope Algorithms for Sonic Modulation
 • Intern lagring: 6 timmars ljud

Sammantaget har Spire Studio mycket att erbjuda i ett litet paket, och mer eller mindre låter dig konsolidera annan hårdvara. Baserat på utgången är inspelningskvaliteten underbar, särskilt med direktingångar, men den inbyggda mikrofonen lämnar lite utrymme att önska. Men det tjänar sitt eget syfte för snabba inspelningar och live-sessioner. Det bör också noteras att det finns andra batteridrivna enheter på marknaden, och några av dem ger feedback när de drivs i det formatet. Spire Studio har absolut inga negativa återkopplings- eller latensproblem när de antingen drivs direkt eller via batteri.

Samarbetar var som helst

Spire Studio tillbaka

När min bror och jag spelade med Spire Studio var det uppenbart att det fångar både musik och sång otroligt bra. Det är vad den ska göra och låter det vara en konkurrerande lösning på några av de billigare enheterna på marknaden. Det som gör Spire ännu mer unikt är de inbyggda samarbetsverktygen. Visst, du kan fånga, redigera och skicka filer relativt enkelt på mobila enheter och via pro-utrustning nu, men det tar några steg, hårdvara och sedan skickar du filen i molnlagring eller e-post.

Med Spires app är allt du behöver göra att exportera projektet, skicka det genom vilken plattform du vill, och sedan importerar din bandkompis projektet. De kan sedan spela in ytterligare ett spår på projektet, trimma upp det och skicka tillbaka projektet. Om det fanns en massiv försäljningsargument för band skulle det vara detta.

Vad Spire Studio ersätter

Det finns gott om inspelningsenheter på marknaden, några på hobbynivå och mycket mer på proffsnivå. Spire Studio är ett slags hälsosamt medium mellan både genom att det har avancerade inspelningsfunktioner, fungerar som en förstärkare, har dubbla inspelningskanaler och innehåller några unika funktioner som till och med proffs sak inte har. Baserat på prissättning kan dessa enheter variera var som helst från $ 60 – $ 200 eller så, och sedan kan proutan studioutrustning ha några nollor till för de riktigt intensiva grejerna.

Även om det verkligen kan ersätta den moderna utrustningen du kan ha runt huset och har använt, ersätter den inte ditt hem eller din professionella studioutrustning. Tänk på Spire som din bärbara studio eller något perfekt utformat för samarbete långt ifrån.

Ta till exempel Forcusrite Scarlett 2i2, en relativt populär enhet för inspelning av instrument via direktingångar. Det kostar $ 150, men saknar klockor och visselpipor från Spire eller en inbyggd strömkälla eller mikrofon. Den här typen av enheter behöver vanligtvis också någon form av mixerbräda eller postinspelningsprogramvara för att justera den där du vill. Spire Studio hanterar typ av det mesta, med undantag för polering av spår vid redigering av postinspelning.

Design och användarvänlighet

Spire Studio Boxed

På utseendeavdelningen ser Spire Studio verkligen inte ut som annan inspelningsutrustning på marknaden. De flesta av de konkurrerande lösningarna finns på proffsnivå, kommer vanligtvis i något slags långt, boxigt utseende och är antingen utformade för att monteras i en stapel eller sitta på en bordsskiva för redigering.

Om jag skulle beskriva Spire Studio är det som om någon lobbade av den nedre delen av en dryckekopp med snabbmat fontän, gav den en fin metallfinish och toppade den med en pekskiva och några fysiska knappar. Ok, så det låter inte så tilltalande, men det är i grunden det och när man jämför det med andra enheter på marknaden är det mycket mindre, helt batteridrivet och är vansinnigt enkelt att förstå. Den här saken passar rätt in i var du än lagrar din musikutrustning. Nu till den viktigare aspekten, hur lätt det är att använda.

Att vara den seriella kastaren av instruktioner, tänkte jag att Spire Studio kan bryta min vanliga sträcka. Efter cirka 20 minuters användning med min bror kunde vi dock snabbt navigera fullt ut och använda Spire Studio till sin fulla potential, allt för att det i allmänhet var väldigt enkelt att förstå. Enheten är superlätt, medan appen är lite mer komplicerad eftersom några av kontrollerna är dolda under olika grundläggande användningsfunktioner.

Lär dig hårdvaran

Under testperioden använde vi detta sex olika sätt: ljud, ljud med kraft, musikinspelning, musikinspelning med ström, direktinspelning av musikinspelning och direktinspelning av musikinspelning med ström. Det enda området vi inte lurade med var att ha en direkt mikrofonlinje in och linje in i gitarren samtidigt; dock stöder hårdvaran det, liksom att hörlurarna är inkopplade.

För att spela in någonting är det verkligen så enkelt som att slå på Spire Studio och sedan slå på rekord. För bästa användning är det alltid perfekt att använda ljudkontrollknappen först så att nivåerna automatiskt kan anpassas till din spel- eller sångstil. Och det är det, du är på väg och spelar in. För att höra exakt hur det låter när du är i session, koppla bara in ett vanligt par hörlurar.

För bättre ljudkvalitet vill du använda alternativet linje in på baksidan. Som du kan höra i recensionen låter ljudinspelningen med direktanslutning fantastiskt, men utan den är det mer fördelaktigt för dem som gör snabba inspelningar och lyssnar tillbaka på övningar.

Gränssnittskontroller

 • Inspelningsknapp
 • Spela upp-knappen
 • Ny Song-knapp
 • Soundcheck-knapp
 • Volymknapp
 • Pekskiva (volym)
Inuti appen

Spire Studio-hårdvaran är enkel och lätt att gripa, men kraften bakom den kommer ner till gratisappen. Nu behöver du inte själva maskinvaran för att få blandnings-, redigerings- och inspelningsfunktionaliteten som Spire har att erbjuda eftersom du kan göra det med din telefon, men det kommer inte ens att komma i närheten av samma kvalitet. Det låter dig dock leka med funktionerna för att se om det skulle vara en bra plattform. Med Spire Studio-enheten ansluten via wifi till appen får du mycket mer kontroll över vad du spelar in. På grundnivån ser du dina nivåer för alla anslutna ingångar, men du kan också justera nivåerna manuellt, justera effekterna, lägga till en metronom och stapla upp till åtta spår för blandning.

När ett projekt har trimmats, staplats med spår och är klart att gå, är det också otroligt enkelt att antingen exportera det eller ladda upp det direkt till SoundCloud. Den enda nackdelen jag hittade med appen är att du inte kan importera dina spår från andra projekt till olika projekt, så för det måste du blanda dem i en separat app eller ett separat program. Med detta sagt, gör delningsgränssnittet det också enkelt att porta spåren och projekten till andra appar, så det är inte ett stort problem.

Sammantaget är Spire Studio verkligen lättare att använda än de flesta inspelningsutrustningar jag har lekt med, och detta kommer från någon med mycket sändningsträning. Men om du spelar in och mixar färdigheter kommer ner till en grundläggande app, vill du ägna särskild uppmärksamhet åt tips och genomgångar, eller till och med – sätt in gasande ljud – läs instruktionerna. Det är definitivt bortom inspelning av leksaksstatus, men också utformat för att vara mer tillgängligt än pro-utrustning.

Fördelar och nackdelar

Högsta

 • Fantastisk inspelningskvalitet
 • Lättare att använda än pro-utrustning
 • Batteriet försämrar inte funktionaliteten

Lägsta nivåer

 • Stöder inte Android
 • Kan inte blanda i spår från andra projekt

Övergripande tankar

Ska du köpa Spire Studio? Om du vill göra mer än bara att fånga musik, absolut. Spire gör ganska mycket mer än din standardinspelning, varför det kanske inte tilltalar alla som bara vill ha några filer och ladda upp den. Men för människor som är seriösa om kvaliteten på sitt ljud, vill mixa spår, och särskilt de som vill samarbeta, är Spire Studio en fantastisk passform. Av dessa skäl, prispunkten och dess användarvänlighet, kan vi med säkerhet rekommendera Spire Studio. Detta kommer särskilt att göra en bra present under semestern.

Pris: $ 350

Var kan man köpa: Spire

Relaterade Artiklar

Back to top button