Bang och Olufsen lanserar rymdåldern Beolab 28 trådlös högtalare | Betrodda recensioner

0 Shares

Det danska ljudvarumärket Bang & Olufsen har tagit omslaget från sin senaste uppfinning – den trådlösa högtalaren Beolab 28, som kan anpassas för att placeras var som helst i hemmet.

Det är inte ofta en produkt avslöjas för oss genom AR (Alternate Reality) underverk, men det är den “plats” som Bang & Olufsen valde att visa upp sin senaste skapelse i den trådlösa Beolab 28-högtalaren (£ 9750 / € 10.750 / $ 14 , 750 / CAD $ 18 500). B&O hänvisar till det som en ‘adaptiv’ trådlös högtalare, som hänvisar till hur den kan placeras i ett rum. Du kan låta den stå fritt, eller om du vill hålla golvet fritt kan det monteras på väggen.

Bang & Olufsen Beolab 28 väggmonterad

Högtalaren ser lite ut som den typ av raketfartyg som lanserade astronauter i rymden på 60-talet med sin höga, koniska silhuett. För inredningsfanatiker finns den i naturligt silver, svart antracit eller bronsfärgad aluminium, med högtalaröverdrag i ”högkvalitativt stickat tyg eller massivt trä”. Det finns valet av grå eller grå melange för tygöverdrag, eller ljusa ek-, ek-, rökt- och valnötytor för träalternativet.

Längst ner på högtalaren finns en glödlampa – ledsen, böjd – konisk form som innehåller en nedåtriktad 6,5-tums anpassad bashögtalare, som B&O hävdar tar bort behovet av en extern sub, så är basprestanda. På andra håll finns tre 3-tums drivrutiner med full räckvidd (en på framsidan och en på varje sida), med en 1-tums diskant också placerad på framsidan för “optimal diskant”. Full-range-drivrutinerna och diskanthögtalaren sägs ha ‘exceptionellt’ hög känslighet och utvecklades speciellt för Beolab 28 för att producera tydlig mellanklassprestanda vid höga nivåer och dynamisk diskantåtergivning.

Bang & Olufsen Beolab 28

Beolab 28 har också gardiner som öppnas när högtalaren slås på, eller rör sig när ljudstrålen justeras för att indikera om den är i smalt eller brett läge. “Smalt” -läge anses bäst som högtalarens mest direkta presentation, vilket minimerar sidoväggsreflektioner och pinglar ljudet direkt till lyssnaren. ‘Bred’ -läge diffunderar ljudet runt i rummet och utvidgar den söta fläcken samtidigt som den syftar till att upprätthålla en naturlig tonbalans oavsett hur nära du är. Active Room Compensation anpassar den trådlösa högtalarens basrespons till omgivningen.

Trådlös anslutning uppgår till ett urval av Airplay 2, Chromecast och Bluetooth 5.0. Om du har turen att köpa mer än en Beolab 28 kan högtalarna synkroniseras med 24-bit / 48 kHz för högupplöst ljudfunktion. Multi-room med andra B&O-produkter kommer att möjliggöras när Beolink Multiroom-uppdateringen avfyras hösten 2021. Om du är Mr eller Mrs ‘Big Bucks’ kan Beolab 28 paras ihop med en B&O TV med Powerlink eller Wireless Powerlink förbindelse.

Bang & Olufsen Beolab 28-gränssnitt

Det fysiska gränssnittet motsvarar uppspelning, spårhoppning och volymkontroller ovanpå högtalaren som tänds när någon är nära tack vare närhetssensorer. Med fyra favoritknappar uppmanas användarna att lägga till sina föredragna radiostationer via den inbyggda B&O Radio- eller Spotify-spellistan. Med tanke på att det är en B&O-produkt finns det valet att interagera genom de ovannämnda fysiska kontrollerna, eller genom att använda antingen Beoremote eller appen.

Beolab 28 är byggd för att hålla också med sin utbytbara anslutningsmodul. Den har packats med tillräckligt med processorkraft och anslutningsmöjligheter för att hålla i flera år, men skulle den bli föråldrad kan modulen bytas ut och framtidssäkra högtalaren.

Du behöver stora pengar för att ha råd med Bang & Olufsen Beolab 28, oavsett vilken version som väljs. Tygversionen kommer att sätta tillbaka alla potentiella ägare £ 9750 / € 10 750 / $ 14, 750 / CAD $ 18 500 / DKK 80 000, medan träversionen kostar £ 10 750 / € 12 000 / $ 16 500 / CAD $ 20 500 / DKK 90 000.

0 Shares