Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bakom AnandTech – 2002 Server Upgrade

Även om AMD Athlon lanserades i slutet av 1999, tog det flera månader för politiken och osäkerheten kring antagandet av CPU:n att ta sin kurs. I juni 2000 och lanseringen av Thunderbird hade situationen förändrats dramatiskt. Det tog oss inte mer än två månader att inse att med Thunderbird hade AMD en mycket kapabel server-CPU på sina händer; det enda som saknades var en riktig serverplattform.

Trots avsaknaden av en riktig serverplattform att köra dessa processorer på byggde vi i augusti 2000 fyra helt nya webbservrar, alla baserade på 1GHz AMD Athlon (Thunderbird)-plattformar.

Moderkortets tillförlitlighetsproblem plågade våra ursprungliga fyra servrar, vilket fick oss att utföra ytterligare en ganska massiv serveruppgradering bara 8 månader senare. Denna uppgradering ledde till introduktionen av AMD760-baserade DDR-plattformar till AnandTech Server Farm.

Den senaste uppgraderingen vi publicerade var migreringen av en av våra åldrande Pentium II Xeon-databasserverplattformar till en dubbel Athlon MP/760MP-installation. Den här uppgraderingen skedde i augusti förra året och har kunnat hålla jämna steg med den otroliga tillväxt som våra forum har sett under de senaste månaderna. En mindre uppgradering som vi inte publicerade så mycket gjordes för några månader sedan som tog den ursprungliga dubbla Athlon MP 1.2GHz-installationen till dubbla Athlon MP 1800+-processorer och ökade det installerade minnesstorleken från 2GB till 3GB.

Våra två återstående databasservrar (en för AnandTechs huvudsajt och den andra för vår annonsserver) finns kvar i sina konfigurationer från och med januari 2001. Dessa kommer med största sannolikhet att inkluderas i nästa lista över serveruppgraderingar vi utför, men för nu hade vi en annan uppgift.