Back Bay Duet 50 Pro Review: Budgetunder | Betrodda recensioner

0 Shares

Om du vill ha ett billigt par äkta trådlösa öronsnäckor borde Duet 50 Pro vara på din lista. Med sitt solida ljud (när du väl har hittat rätt öronspets), generös batteritid plus funktioner som ger dem träningskänsla, erbjuder de ett enormt värde för priset.

Back Bay är ett Boston-baserat ljudmärke som jag har spenderat lite tid på att lära känna – jag granskade dess EQ 40-hörlurar med nackband 2020.

Dessa hörlurar levererar tillfredsställande prestanda till ett överkomligt pris, och Back Bay hoppas kunna upprepa tricket med Duet 50 Pro. Med en supergenerös batteritid på 130 timmar – den överlägset längsta jag har stött på – och aptX-kompatibilitet, kommer de till ett pris som får dig att gnugga ögonen i misstro.

  • Snygg passform
  • Solida uppspelningskontroller
  • Stort laddningsfodral

Med verkliga trådlösa standarder är Duet 50 Pro mindre. De blir inte en billig estetik, utan presenterar istället en attraktiv blank yta. Området för knapptryckningar är tydligt skyltat med sin blanka yta och den glänsande Back Bay-logotypen. Att ta ut dem ur fodralet är som att ta ut en pärla från en ostron.

De finns bara i en färg (svart) och de glider snyggt i örat. Jag har inte upplevt några problem med komfort eller passform, plus Back Bay ger ett antal öronproppar som du kan experimentera med. Du vill leka med dessa eftersom de kan påverka Duet 50 Pro sista ljud. Ljudisolering är bra, eftersom höger öronspets kan minska externa ljud med en stor mängd.

Knapptryckningar är klickiga och kräver inte mycket tryck för dem som inte vill trycka in öronsnäckorna. Allt täcks från volym, spårhoppning, uppspelning och samtal till att aktivera en röstassistent.

Laddningsfodralet är stort, men det ska fortfarande glida i en tunn ficka. Precis som öronsnäckorna är det färdigt bra, men att extrahera öronsnäckorna från fodralet känns som att jag behöver en miniatyr kofot.

  • Laddningsfallet kan fungera som en kraftbank
  • AptX Bluetooth-stöd
  • IPX5-klassificering för vatten- / svettbeständighet

Höjdpunkten i Duet 50 Pro är den enastående batteritiden. Det finns cirka åtta timmar per öronsnäckor med 122 tillgängliga i fodralet: mer än JLab Air Sports 40 timmar, EOZ Air’s 90 och Mifo O5 Plus ‘100.’ Pro ‘-versionen har den mest batteritiden med Slim och standardversion (samma öronsnäckor, olika fodral) som erbjuder 30 respektive 40 timmar.

Laddningsfodralet kan fungera som en kraftbank för att ladda en annan enhet, och Back Bay har med eftertanke inkluderat en USB-C-omvandlingskabel. Det finns inget utrymme för trådlös Qi-laddning, så det tar 2,5 timmar att ladda om fodralet igen till fullo via en USB-C.

Annars finns det inte mycket att prata om, vilket speglar deras pris. Duet 50 Pro är enkelt i det avseendet, utan brusreducerande eller transparensläge. Bluetooth-anslutning är 5.0 och codec-stödet sträcker sig till SBC, AAC och aptX. Närvaron av aptX bör ge dem ett steg upp i ljudkvalitet.

Om du är en ivrig löpare / fitnessfanatiker kommer du gärna att veta att Duet 50 Pro har IPX5-betyg, tillräckligt bra för att motstå vatten och svett. Det enda andra inslaget är att inkludera riktningar av MEMS-mikrofoner för samtal.

  • Öronspetsstorleken påverkar ljudet
  • Kan stor basprestanda

När jag lyssnade på Duet 50 Pro för första gången blev jag besviken över hur tunn och hård de lät. Som första intrycket går, blev jag inte förälskad.

Men du skulle nog ha lagt märke till poängen – så vad förändrades? Öronpropparna. Öronproppar kan påverka passformen, tätningen och ljudet, och med Duet 50 Pro uttalas den effekten. Att gå efter det större alternativet resulterade i en tjockare, tyngre, basigare ton som gjorde standardalternativet ogräsigare i jämförelse. Denna recension kommer på Duet 50 Pro ur den större öronspetsens perspektiv.

Duet 50 Pro: s lågfrekventa prestanda är inte vad jag skulle kalla den mest detaljerade, men det finns tillräckligt med variation för att den inte ska bli en anteckning. Det finns en tillfredsställande köttighet och kraft till baslinjerna i The Prodigy’s Invaders Must Die och Parisian Goldfish’s Flying Lotus, medan det i Brian Bennett’s Image finns tillräckligt med detaljer för att ge den närvaro utan att åsidosätta mellanklassen. Med andra spår som involverar sång kan basen känna att den tävlar med texterna.

Vokal definieras smidigt när bas inte är lika framträdande; det undviker siblerande toner som snubblar upp dyrare äkta trådlösa knoppar. Medan mellanklassen för det mesta är fin och tydlig, är den inte den mest detaljerade – men med tanke på priset är det acceptabelt.

Back Bay Duet 50 Pro fodral och öronsnäckor

En lyssning på träspärren i början av Hans Zimmer’s Mountains, och jämfört med Lypertek SoundFree S20, kommer Duet 50 Pro upp lite kort när det gäller fin detalj, och spåret är organiserat på ett lite plattare sätt. Avvägningen är ett ljud som är lite mer framåt och har mer av en dragkraft.

Höga frekvenser är den ena aspekten av Duet 50 Pro övergripande prestanda som jag tycker saknas. Det finns mer definition i Lyperteks återgivning av Rick Smiths Bullet Cut, och även om du kan byta till standard öronspetsen låter det för tunt att verkligen njuta av det. Det finns bra ljud i Duet 50 Pro, men jag tror att experiment behövs. Åtminstone Back Bay ger dig möjlighet att hitta din väg.

Det är mycket med Duet 50 Pro som imponerar. De kan producera ett mycket bra ljud när du har hittat en öronpropp efter eget tycke; batteriets livslängd är superlång; plus att de är ett bra alternativ för löpning och träningspass. För ett överkomligt par öronsnäckor erbjuder Duet 50 Pro konkurrens med liknande produkter som kostar dubbelt så mycket.

Bluetooth-codec SBC, AAC, aptX
Anslutning Bluetooth 5.0
Förare 6 mm förare
Färger Svart
Frekvensomfång 20Hz – 20kHz
Känslighet 95dB
Stöd för röstassistent Ja
Touch / fysiska knappar? Fysisk
0 Shares