Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Avtäcker iPhone 15 och 15 Pro batteriprestanda 2023

En av de ständiga kontroverserna som följer med varje ny iPhone-utgåva är utan tvekan dess batteriprestanda. IPhone 15 och 15 Pro, sedan deras första dagar, stött på prestandaproblem, vilket gör många användare frustrerade över sin batteritid. Den stora frågan är, hur länge håller dessa batterier egentligen?

Efter att ha gjort en omfattande utvärdering av de fyra Apple-telefoner som introducerades 2023 och jämfört dem med sina föregångare, har vi nu upplysande data om deras autonomi.

iphone 15 batteritid

Det är viktigt att klargöra att våra iPhone-batteritester inte enbart förlitar sig på tidpunkten för skärmens påslag; de omfattar olika uppgifter som kräver olika prestandanivåer, såsom spel, streaming och användning av sociala medier – allt för att hantera potentiella köpares praktiska problem.

Base iPhone 15: Uppfyller förväntningarna

Standardmodellen av iPhone 15 kommer inte med några överraskningar, vare sig det är på gott och ont. Den levererar exakt vad Apple lovat när det gäller batteritid. Den här modellen har ett 3877 mAh batteri, som enligt Apples specifikationer ska ge 16 timmars skärmtid – en siffra som, som vi har noterat tidigare, inte riktigt stämmer överens med verkligheten.

I verkliga tester från olika mediekällor och YouTube-kanaler utmärker sig iPhone 15 inte i batteritid, men den presterar inte heller dåligt jämfört med tidigare generationer. Dess autonomi är särskilt berömvärt och når ofta upp till 10 timmar i de flesta fall.

iphone 15 batteritest

iPhone 15 Pro: Den nedslående utmanaren

iPhone 15 Pro, modellen som höll mest lovande, har slutat vara den mest nedslående när det gäller batteritid. Trots Apples påstående om upp till 23 timmars skärmtid med ett 3650 mAh-batteri, är det betydligt lägre än förväntningarna.

Faktum är att iPhone 15 Pro sticker ut som att ha den kortaste batteritiden bland 2023 års iPhone-sortiment. Den hade i genomsnitt endast 9 timmar och 20 minuters skärmtid i tester, ett otillräckligt resultat med tanke på dess höga pris och kraftfulla chip.

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Plus: Battery Champion

Det är ingen överraskning att större smartphones tenderar att skryta med större batterikapacitet. iPhone 15 Plus, med ett 4912 mAh batteri, lovar 20 timmars skärmtid. Samtidigt lovar iPhone 15 Pro 29 timmar, men i praktiken misslyckas den.

I verkliga tester har iPhone 15 Pro Max i genomsnitt cirka 11 timmars batteritid. Den enastående prestanda inom batteriavdelningen är iPhone 15 Plus, som erbjuder en anmärkningsvärd autonomi på över 13 timmar, även under krävande uppgifter som spel, GPS-navigering och fotografering.

För dem som söker en premiumtelefon med exceptionell batteritid står iPhone 15 Plus, trots sin premiumprislapp, som det perfekta valet i Apples ekosystem.