Avinstallera Internet Explorer från Windows: Huvudorsaker

Vi måste komma ihåg att i takt med att våra anslutningar har ökat i hastighet och stabilitet, har Internet blivit en viktig del av våra liv. Samtidigt har programmen som hjälper oss att röra oss på nätet, webbläsarna, också blivit grundläggande i de flesta datorer. Men naturligtvis är det här program som, som Internet som sådan, på gott och ont sluta inte utvecklas.

Avinstallera Internet Explorer från Windows: Huvudorsaker

Idag har vi en branschledare som kommer från Googles hand med sin Krom , men Microsoft vill återvända för att inta en viktig plats. Det är därför den andra Edge lanserades, den här redan baserad på en Krom motor. På så sätt presenteras det som ett seriöst alternativ för miljontals användare runt om i världen. Vad mer, här talar vi inte bara om Windows- baserade stationära datorer, men till exempel mobiler spelar också en grundläggande roll.

Men i den här riktningen vill vi fokusera på ett program som på den tiden var riktmärket på denna marknad, även det ägt av Microsoft. Men trots att det är en nästan 100 % övergiven produkt, hittar vi den fortfarande i Windows 10 . Naturligtvis har vi alltid möjligheten att avinstallera Internet Explorer från Windows, något som till och med kommer väl till pass av vissa anledningar, som vi kommer att se.

Internet explorer

För att undvika konflikter med andra webbläsare

Som de flesta av er redan vet från första hand är Internet Explorer ett program som kan anses vara övergivet. Detta utökas till både dess utvecklare och användare runt om i världen. Det är därför de senare väljer att använda andra förslag som t.ex Firefox , Chrome, Kant eller Opera, bland annat.

Därför kan Internet Explorer under vissa omständigheter orsaka vissa kompatibilitetsproblem i nyare webbläsare. Detta skulle vara en bra anledning att bli av med den programvaran som vi inte längre använder.

Internet Explorer är bortkastat diskutrymme

För att inte tala om diskutrymmet som programmet tar upp i onödan. Det är sant att det inte kan sägas att besparingarna på hårddisk kommer att vara mycket hög, men säkert uppskattar användare av gamla eller något begränsade datorer det. Mer om vi tar med i beräkningen att det är några megabyte som vi kan använda i andra mer användbara uppgifter än att underhålla mjukvara som vi inte har öppnat på flera år.

Ta bort Internet Explorer av säkerhetsskäl

En av huvudorsakerna till att nedgången av detta särskilda program började vid den tiden var för dess säkerhet. Det började falla offer för otaliga sårbarheter som Microsoft inte kunde åtgärda helt. Därför letade miljontals användare efter andra alternativ, och de av Redmond så småningom övergav de projektet.

Så, om vi inte planerar att använda detta program någonsin igen i framtiden, för att förhindra andra nybörjare användare från att köra det på vår PC , är det bäst att avinstallera det.

Relaterade Artiklar

Back to top button