Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Avinstallera det nu: detta populära program är ett virus för fler än 20 antivirus

Och det är precis vad vi är här för att prata om idag. Vid detta tillfälle har ett specifikt program återigen betraktats som ett virus av mer än 20 antivirusprogram. Vi upptäcker inte bara att antivirus blockerar oss från att installera program på datorer, utan de varnar oss för möjliga verktyg som vi redan har installeratsom kan ha skadlig programvara.

detta populära program är ett virus

uTorrent är ett hot igen

Just det här programmet har funnits med oss ​​länge och fler än ett kommer att fortsätta ha det på sin dator. Mer än något annat, eftersom det är ett av de mest använda verktygen av användare för att kunna ladda ner Torrent-filer på sina datorer. Dessutom är det en klient som använder sig av P2P-nätverk så att vi kan få dela denna typ av fil med andra användare.

Det populära programmet har dock blivit ett hot eftersom det upptäcks som skadlig programvara med mer än 20 antivirus rätt nu. Mer än något annat, för det är något som vi snabbt kan kontrollera använder VirusTotal-webbplatsen . Inuti hittar vi en free tjänst som erbjuder oss en rad lösningar för att söka efter skadliga koder i filerna som vi laddar upp. Därför, när man gör testet, finns det mer än 20 program som har upptäckt någon form av hot i den uppladdade filen.

utorrent klassiker

Varför upptäcker de det som ett virus?

Specifikt, upp till 24 antivirusprogram har upptäckt denna populära programvara som skadlig programvara. Dessutom, från vad som har verifierats, har varje antivirus upptäckt ett annat hot. Och av denna anledning är det inte få som utesluter detta alternativ och bestämmer sig för att prova andra verktyg som är lika attraktiva eller ännu mer, som t.ex. qBittorrent . Men varför nu betrakta det som ett virus? Det är precis vad vi kommer att se härnäst.

VirusTotal uTorrent

Först och främst måste vi vara tydliga med att installationsprogrammet för denna Torrent-klient för med sig en rad bloatware som den försöker lägga till i vår PC i det ögonblick då vi utför installationen. Därför måste vi veta att detta är huvudfaktorn varför det anses vara en källa till skadlig programvara av dessa antivirusprogram.

Även om det inte är den enda anledningen till att detta har hänt nu. Specifikt måste vi också ta hänsyn till de olika reklam som vi kan se i detta verktyg. Och det är att vid mer än ett tillfälle, uTorrent har anklagats för att distribuera alla typer av skadlig programvara genom de olika reklambanners som finns i den. Av denna anledning är det bättre att avinstallera den här klienten och välja ett av de många alternativ som vi hittar på webben idag.