Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Avinstallera Apple Watch Apps

Inte alla iPhone-appar som du har installerat behöver också installeras på din Apple Watch. Så här avinstallerar du Apple Watch-appar.

Släppet av WatchOS 2 förde en ny funktion till Apples smartwatch som kallas infödda appar, som är appar som kan köras av sig själva direkt på Apple Watch utan att behöva din iPhone i närheten. Till exempel kan RunKeeper-appen spåra din körning direkt på din Apple Watch utan att behöva ta din iPhone med dig. Även om det inte kommer att vara så exakt som att ha din iPhone på din person, är det åtminstone ett alternativ som du har.

Det finns många Apple Watch-appar tillgängliga, och du kan faktiskt låta din Apple Watch automatiskt installera Apple Watch-appen för vilken iPhone-app du laddar ner och installerar (om iPhone-appen har en Apple Watch-version, det vill säga).

Läs: Apple Watch Review

Medan du kanske tycker att en iPhone-app är ganska användbar, kanske du inte använder den så mycket (om alls) på din Apple Watch, varför det förmodligen bara är bäst att avinstallera den och göra plats för andra Apple Watch-appar .

Så här avinstallerar du Apple Watch-appar.

Hur Apple Watch-appar fungerar

Först, innan du avinstallerar Apple Watch-appar, är det viktigt att veta exakt hur Apple Watch-appar fungerar med avseende på både din iPhone och Apple Watch.

apple-watch-settings-4

Om det inte är en inbyggd Apple Watch-app som kan köras av sig själv, är Apple Watch-appar i huvudsak bara tillägg av sina respektive Apple Watch-appar.

Så Apple Watch-appen är egentligen bara en del av iPhone-appen, och saker som aviseringar, blickar, komplikationer etc. är från din iPhone som skickar informationen till din Apple Watch via Bluetooth-anslutningen.

Emellertid kan inbyggda appar köras på egen hand, och med RunKeeper Apple Watch-appen använder den M8 Motion-data för att spåra avstånd och sådant, men återigen används den fortfarande bäst med din iPhone bunden.

Avinstallera Apple Watch Apps

Om det finns en Apple Watch-app på din smartwatch som inte vill vara där längre är det väldigt enkelt att avinstallera.

Allt du behöver göra är att öppna Apple Watch-appen på din iPhone, bläddra ner till appen som du vill avinstallera och välja den.

avinstallera-apple-watch-apps-1

På nästa sida trycker du på vippomkopplaren bredvid Visa appen på Apple Watch.

avinstallera-apple-watch-apps-2

Detta avinstallerar appen och du ser en liten avinstallationsprompt visas. När den försvinner avinstalleras Apple Watch-appen officiellt från din enhet.

avinstallera-apple-watch-apps-3

Tänk dock på att om du installerade appen från din Apple Watch kommer den fortfarande att finnas kvar på din iPhone. Om du också vill avinstallera appen från din iPhone, tryck bara på och håll kvar på skärmen tills appikonerna skakar. Tryck sedan på den lilla X-ikonen i iPhone-appen som du vill avinstallera.

Som nämnts ovan behöver du verkligen inte alla Apple Watch-versionerna av dina iPhone-appar, eftersom många av dem egentligen inte är så användbara på Apple Watch. Naturligtvis är det helt subjektivt, men till exempel: Fandango-appen är användbar på iPhone för att leta upp visningstider och köpa filmbiljetter, men du skulle inte vilja göra det på Apple Watch, eftersom skärmen bara är för liten för det .

Andra iPhone-appar, som WhatsApp och Facebook Messenger, är dock bra för Apple Watch, eftersom du enkelt kan svara på meddelanden direkt från din handled.

Gå igenom din lista med Apple Watch-appar som du har installerat och se om det finns några som du kan avinstallera för att spara lagringsutrymme, särskilt eftersom Apple Watch bara har 8 GB lagringsutrymme tillgängligt.

65 Spännande saker du kan göra med Apple Watch

Svara samtal på Apple Watch

Svara samtal på Apple Watch

Du kan svara på ett samtal på din Apple Watch med den som en liten Bluetooth-högtalartelefon. Du vill bara använda detta för kortare samtal eftersom ljudkvaliteten inte är lika bra som när du pratar i högtalartelefonen på din iPhone.

Apple Watch låter dig bara svara på dina samtal på högtalartelefonen, så du vill inte använda det hela tiden. Det är mycket praktiskt när du arbetar med ett projekt eller är upptagen med händerna. Var definitivt medveten om var du tar samtal. Om du inte skulle prata i högtalartelefonen borde du inte prata på din Apple Watch.

Om du köper den nya Apple Watch med LTE kan du till och med ringa på Apple Watch utan din iPhone i närheten. Detta kräver att du lägger till klockan i din plan för 10 USD i månaden. Du kan inte svara på ett FaceTime-videosamtal på Apple Watch.