Avatar: Frontiers of Pandora kommer att testa din PS5 eller Xbox Series X

0 Shares

Ubisoft Massive, utvecklaren av den kommande Avatar: Frontiers of Pandora, har beskrivit hur spelet kommer att sätta PS5- och Xbox Series X-konsoler genom sina steg i en intervju som beskriver den senaste tekniken som hälls in i spelet.

Med IGN förklarade teknisk chef för programmering Nikolay Stefanov varför PS4- och Xbox One-konsolerna inte kunde underlätta utvecklarens tekniska ambition för Avatar. “[New consoles allowed] oss att ha mycket bättre objektdetaljer nära dig, men också när du flyger högt upp i luften – att ha en härlig utsikt och fjärråtergivning, där vi till och med kan använda strålspårningen för att göra skuggor super långt borta , du vet, tre eller fyra kilometer från dig. “

När det gäller kartdesign drog Avatars kreativa chef Magnus Jansén gränsen mellan den senaste generationen och den nya och förklarade: “Det är inte bara det gamla” Jag tar denna långsamma promenad när jag går in på platsen för vi måste strömma allt in ‘, det är små subtila saker som människor inte tänker på, vilket är hur nära varandra alla platser i världen är.

“Om du tittar på, med de gamla hårddiskarna, måste de placeras mycket långt, eftersom du var tvungen att strömma ut det gamla och strömma i det nya, så det skapade bara en formell värld. Så, det finns massor av grejer sådär.”

Pandoras sandlåda

När du läser igenom intervjun kan du få en känsla av att Ubisoft Massive tar nuvarande teknik ganska seriöst. PS5 och Xbox Series X SSD-enheter är betydligt snabbare för att ladda scener än förra generationens åldrande hårddiskar, vilket skulle vara till fördel för den öppna världssandlådan som visas i Avatar: Frontiers of Pandora.

Om du är bekant med Avatar-franchisen, inser du att Pandoras värld saknar brist på täta djungler, skog och liknande. Rika mängder lövverk har alltid varit relativt beskattande att bearbeta, vilket kommer ner till den stora mängden föremål som behöver återges till scenen. Detta kan ofta påverka bildhastigheter och övergripande grafisk kvalitet negativt, och vi föreställer oss att både PS5 och Xbox Series X sannolikt fortfarande kommer att se några ramtdroppar här och där som ett resultat.

Vi är verkligen nyfikna på att se resultaten av Ubisoft Massives ansträngningar med Avatar: Frontiers of Pandora. Som Ubisofts första exklusivt nuvarande titel har den möjlighet att sätta en hög bar för vad PS5 och Xbox Series X verkligen kan när de inte hålls tillbaka av tidigare generationens försiktighetsåtgärder.

0 Shares