Avast Driver Updater: Fel vid installation av SATA-drivrutin

Avast Driver Updater installerar fel SATA-drivrutin

För flera dagar sedan, en Reddit-användare, Galna superpicbollar , rapporterade ett problem inom Avasts Reddit som tvingade honom att formatera sin dator . Denna användare, som påstår sig vara en utvecklare (inte en nybörjare) med erfarenhet av Windows-system, påstår sig ha gett detta program en chans att automatiskt uppdatera drivrutiner i Windows och, genom att göra det, har han tappat operativsystemet.

Avast Driver Updater: Fel vid installation av SATA-drivrutin

Det som har hänt är att programmet har upptäckt det när du passerade Avast Driver Updater en föråldrad SATA-drivrutin installerat i systemet. I databasen med drivrutiner hittade programmet en modernare version av den och installerade den, utan att göra några andra kontroller.

Avast Driver Updater lista över aktualiserade kontroller

Efter att ha startat om datorn för att slutföra uppdateringen av PC-drivrutinerna insåg den här användaren att Windows inte skulle starta. SATA-drivrutinen som installerades av Avast Driver Updater var inkompatibel med din dator. Sålunda, när användaren försökte starta datorn, hittade användaren en blå skärm som hindrade honom från att fortsätta. Och eftersom drivrutinen förmodligen hade en Microsoft-signatur, ersatte Windows den ursprungliga drivrutinen med den som tillhandahålls av detta program, så det var inte möjligt att starta i felsäkert läge för att reparera datorn.

I teorin borde programmet ha skapat en återställningspunkt innan drivrutinerna uppdaterades, precis som andra program som IObit Driver Booster gör. Användaren hävdar dock att det inte var fallet den här gången. Utan en återställningspunkt och utan möjlighet att gå in i felsäkert läge är den enda lösningen att formatera datorn, förlorar data lagrade på hårddisken .

Se upp för program för att uppdatera drivrutiner

Att använda program som Avast Driver Updater eller IObit Driver Booster kan vara frestande. Dessa program låter oss spara tid på att uppdatera vår dator . Till och med vi själva har rekommenderat vid mer än ett tillfälle att använda IObit-alternativet, eller Snappy Driver Installer Origin, för att uppdatera systemet. Dessa program skapar systemåterställningspunkter, en kopia av gamla drivrutiner som tas bort, och distribuerar även bara de som har klarat Microsoft WHQL-tester för att säkerställa korrekt funktion.

Avast-programmet borde ha gjort en återställningspunkt (även om användaren försäkrar att den inte gjorde det) för att kunna återställa datorn från Windows RE vid fel. Men vad det inte indikerar någonstans på programmets webb är att det använder certifierade WHQL-drivrutiner. Och problemet kan bero på denna anledning.

Men om vi vill undvika problem bör vi inte vara besatta av förare. För att hålla datorn uppdaterad räcker det att uppdatera grafikdrivrutinerna (NVIDIA eller AMD) manuellt, och resten av systemet via Windows Update.

Relaterade Artiklar

Back to top button