AV-jämförande tester: bästa antivirusprogram för Windows (juni 2021)

0 Shares

AV-Comparatives är en oberoende plattform dedikerad till testa de viktigaste säkerhetslösningarna och jämföra dem , både i laboratoriet och i den verkliga världen, för att ta reda på vilka som erbjuder bättre skydd mot alla typer av skadlig programvara, om ett antivirus har fler falska positiva av kontot eller om ett särskilt gör att vår dator går långsammare.

Bästa antivirusprogram för Windows (juni 2021)

Denna plattform publicerar vanligtvis nya rapporter med några månaders mellanrum så att vi enkelt kan veta hur de senaste versionerna av dessa säkerhetsprogram beter sig. Och nu kan vi veta resultaten av senaste säkerhetstester genomfördes mellan februari och maj 2021.

Endast Bitdefender 2021 skyddar oss till 100 %

AV-Comparatives ger vanligtvis 3 olika utmärkelser till antiviruset som det analyserar baserat på deras skydd: Avancerat + , Advanced och Standard. Det normala är att hitta flera av dem i den första kategorin, de flesta i den andra och några i den tredje. Men den här gången var endast en värdig AV Comparatives Advanced +-priset: Bitdefender .

Bitdefender Total Security 2021 - 1

Detta antivirus har varit det som har erbjudit det bästa skyddet för användarna, detekterat och blockerat 99,9% av hoten, och det har gjort det med minst antal falska positiva. De andra antivirusprogrammen har antingen missat fler hot på kontot (som Kaspersky eller ESET), eller så har de fått ett mycket stort antal falska positiva resultat, vilket har hänt med free Avast antivirus .

Intressant nog har den oberoende plattformen vid detta tillfälle inte analyserat och jämfört Windows Defender . Det skulle ha varit bra att veta prestandan för Microsofts antivirus i tester som är lika krävande som under den senaste perioden.

AV-Comparatives juni 2021

Avast, AVG och Panda: antivirusen med flest falska positiva

Ett bra antivirus måste inte bara upptäcka och blockera alla hot innan de når vår PC, utan de måste också göra det exakt. Och det här är något Avast, AVG, Panda och Trend Micro inte vet hur man gör särskilt bra.

Även om dessa antivirus har fått ett bra skyddsbetyg, är det i själva verket vad de gör “döda flugor med skott”. Om du betraktar allt som skadlig programvara som standard, kommer du i slutändan också att blockera skadlig programvara. Men du kommer också att blockera filer som inte är det.

Medan vissa antivirusprogram som Avira eller ESET har fått väldigt få (eller inga) falska positiva resultat, Panda och Trend Micro har ökat antalet falska hot. Men är inte de enda. Avast och AVG (som delar samma motor) har också varit två säkerhetslösningar som har uppnått ett stort antal falska positiva resultat. Och därför är alla antivirus som vi måste undvika att installera. Malwarebytes är naturligtvis sämst i detta avseende. Vi tar dock inte hänsyn till det eftersom det inte är antivirus som sådant, utan är specialiserat som “anti-malware”.

Om vi ​​vill ha en bra free antivirus, är det bättre att satsa på Avira eller Kaspersky Free, snarare än Avast eller free version av Panda. Din dator och din säkerhet kommer att tacka dig.

0 Shares