Aukey-öronproppar hittades listade på Amazon trots förbud mot bedrägliga recensioner

0 Shares

I sammanhanget: Nyligen har Amazon börjat mata ut återförsäljare som misstänks ha publicerat falska recensioner från sitt säljarprogram. De två första som gick var Aukey och Mpow. Båda är hörlurar tillverkare. Men åtminstone en av dem säljer fortfarande sina produkter på Amazon, vilket tycks kringgå embargot.

Både Aukey och Mpow hittades nyligen och sålde fortfarande olika öronproppar på Amazon trots att de hade förbjudits i maj. The Verge konstaterar att det meddelade företaget och att Mpows notering togs bort, men från och med två dagar sedan hade Aukey fortfarande minst tre uppsättningar hörlurar listade under märket “Key Series”.

Det verkade som att Aukey betalade Amazon för “sponsrade” sökresultat på de produkter som de hade listat. Det kan vara så att Amazon var villig att förbise Aukeys förbud så länge det kunde ficka några sidokontanter. Amazon avböjde dock att kommentera situationen, så vi kanske aldrig vet om det fanns en annan anledning till det.

Någon gång efter att The Verge publicerat sina resultat tog Amazon bort nyckelserien som visuellt kunde knytas till Aukey genom deras logotypmärkning eller i produktbeskrivningen. Från och med nu finns det fortfarande en uppsättning Key Series-öronsnäckor i Amazons skyltfönster.

Modellen T18NC har en misstänkt säljlista av “Brand: Key Series.” Dess fodral är prydd med företagets nyckelliknande logotyp snarare än Aukey-namnet. Så å ena sidan kan det handla om förvirring. Å andra sidan indikerar videorecensioner som läggs upp i produktlistan att det är en Aukey-produkt. Det är inte heller en sponsrad lista.

Recensioner för T18NC är blandade, och de flesta av de bästa recensionerna är dåliga till mediokra, så att manipulering av recensioner inte verkar vara närvarande. Det kan vara en modell som säljs via en tredjepartsleverantör. Om det är en oberoende säljare verkar det som om Amazon har tagit hand om gärningsmannen. Det är dock oroande att se att det bara hände efter att The Verge fångade Amazon med handen i den ordspråkiga kakburken.

Skärmdump: The Verge

0 Shares