Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Audio-Technica ATH-CKS50TW recension

En minuts recension

Hur kan du möjligen skilja ett par äkta trådlösa hörsnäckor från alla andra äkta trådlösa hörsnäckor med liknande priser som redan finns på marknaden? Tja, om du är Audio-Technica och hörlurarna i fråga är ATH-CKS50TW, kommer du att peka på a) enorm batteritid, b) omfattande specifikationer och c) vältaligt, avslöjande ljud.

Punkterna a), b) och c) är alla rättvisa. ATH-CKS50TW är ganska små och lätta, vilket betyder att de är bekväma. Batteritiden är bättre än de flesta alternativa konstruktioner. Specifikationernas höjdpunkter – Bluetooth 5.2 med aptX Adaptive, 9 mm full-range drivrutiner, en fullfunktionskontrollapp – är inte att nosa på. Och ljudet de gör, alla skyhöga detaljnivåer och stensäker ljudbild, är aldrig mindre än njutbart.

Naturligtvis kommer du antagligen att skingra över den aktiva brusreduceringen, som inte är tyst klassledande, och det ganska korniga rytmiska uttrycket som ATH-CKS50TW serverar. När allt kommer omkring är ingenting perfekt – speciellt inte när det gäller äkta trådlösa hörlurar för den här typen av pengar. Läs vidare för vår fullständiga Audio-Technica ATH-CKS50TW recension.

Audio-Technica ATH-CKS50TW: pris och releasedatum

  • Tillgänglig nu
  • $199 / £149 / AU$249

Audio-Technica ATH-CKS50TW (snurrar av tungan, eller hur?) finns till rea nu för $199 / £149 / AU$249.

Du vet lika väl som vi att världen är full av äkta trådlösa in-ear-hörlurar för den här typen av pengar. Vissa är av märken med ett bättre rykte än Audio-Technicas, andra kommer från märken som du kanske aldrig har hört talas om – men alla vill att du ska lägga dina pengar på deras sätt. Så – som om det skulle behöva anges – Audio-Technica har sitt arbete slut om det ska göra ett övertygande argument för ATH-CKS50TW.

Audio-Technica ATH-CKS50TW: design och funktioner

  • Betydande batteritid
  • Omfattande kontrollapp
  • Kompakt och bekväm

Audio-Technica är sugtablettformade trådlösa öronsnäckor (i motsats till alternativet med skaft dinglande), och de använder den sedan länge etablerade “vrid-till-lås”-metoden för montering. De är hyfsat kompakta, ganska lätta och de lever i ett diskret och snyggt kurvformigt laddningsfodral. Ingenting om hur de ser ut eller passar kommer att skrämma någon.

På insidan är CKS50 utrustade med stora (9 mm) dynamiska drivrutiner med full räckvidd, matade av trådlös Bluetooth 5.2-anslutning som är kompatibel med Qualcomms aptX Adaptive codec. Den högkvalitativa anslutningen kan också bibehållas under en jäkla lång tid mellan laddningarna – Audio-Technica-öronsnäckorna är bra för 20 timmars uppspelning (15 med aktiv brusreducering påslagen) och laddningsfodralet rymmer ytterligare 30 timmar eller så.

Så när den lilla rösten tillkännager “batterinivå: hög” när du tar öronsnäckorna från fodralet och trycker in dem i öronen, kan du vara säker på att höra det meddelandet väldigt länge innan du använder USB-C eller Qi -certifierad trådlös pad för att ladda dem. Om det värsta skulle hända är bara 10 minuters laddning bra för 90 minuters uppspelning.

CKS50 är IPX4-certifierade mot fuktinträngning, och deras flerpunktsanslutning gör att de kan ansluta till exempelvis en smartphone och en bärbar dator samtidigt.

Styrning är tillgänglig antingen via själva öronsnäckorna eller Audio-Technicas extremt grundliga ‘Connect’-app. Appen har fyra EQ-förinställningar, tillsammans med möjligheten för användaren att definiera sina egna med hjälp av fembandsjusteringen. Den låter dig också välja mellan ‘brusreducerande på/av/genomhörning’, justera volymnivåer (samt välja mellan 16-, 32- eller 64-stegs volymsteg), ändra vänster/högerbalansen, växla ‘ sidoton (som låter dig höra dig själv när du ringer eller tar emot ett samtal) på eller av, och ställ in öronsnäckorna för att fungera med Sonys 360 Reality Audio spatiala ljudalgoritm.

Appen låter också bäraren definiera funktionen för kontrollknapparna på varje öronsnäcka. Istället för den mer vanliga kapacitiva pekytan använder Audio-Technica faktiska tryckknappar – det finns en på den övre kanten av varje hörsnäcka. Det positiva i handlingen är betryggande, men det råder ingen tvekan om att öronsnäckornas placering och passform (vilket är så avgörande för det slutliga ljudet) kan äventyras genom att trycka på knapparna.

Audio-Technica ATH-CKS50TW: ljudprestanda

  • Balanserat, balanserat och informativt ljud
  • Bra detaljnivåer och gott om dynamiskt takhöjd
  • Brusreducering skulle kunna vara effektivare

Som med alla hörlurar som ger användaren en viss grad av kontroll över hur de låter, är det möjligt att skeva ljudet på CKS50 ganska omfattande via EQ-justeringen. Men som med nästan alla par hörlurar med den här funktionen är de platta inställningarna som ljudteknikerna bestämde sig för det bästa sättet att höra Audio-Technica. Du kan säkert få dem att låta annorlunda, men du kan inte få dem att låta bättre.

Så med EQ-inställningarna lämnade väl ifred och en TIDAL-ström av The Raincoats’ Fairytale i snabbköpet, CKS50 är ett livligt, informativt och engagerande lyssnande. Den rudimentära musikaliteten och den enkla kraften i framförandet kommer till fullo uttryck, och känslan av enhet mellan framförande och musiker som interagerar är påtaglig. Varje område av frekvensområdet får sin framträdande plats, och Audio-Technica varken överdriver eller underspelar någon del av det.

Basnoterna är snyggt formade, packade med information om ton och klang, och är hyggligt raka när det gäller attack och förfall. Den motsatta änden är så här nära till övermod, men når aldrig riktigt dit – istället har diskantljud ungefär acceptabla nivåer av bett och glans. Däremellan gör mellanregistret som CKS50 kan göra att varje vacklande ton och ungefärlig tonhöjd av röstlinjerna i den här låten låter omedelbart och ganska förtjusande.

Byt till vad som mycket väl kan vara denna inspelnings motsvarighet från 2000-talet (Being in Love av Wet Leg) och Audio-Technica får visa upp sin dynamiska styrka, sin förmåga att skapa en övertygande ljudbild och, återigen, sin glada förmåga att sätta mest övergående detaljerna i rätt sammanhang. Men det lyfter också fram ett litet, men bestämt, antydan om klumpighet till hur CKS50 hanterar rytmer – de är ingen katastrof i detta avseende, men de är inte heller de mest slingriga eller uttrycksfulla öronsnäckorna som den här typen av pengar kan köpa.

De är på samma sätt inte dåliga, antar vi när det gäller brusreducering. För att vara rättvis måste du spendera lite mer än så här om du helt vill ta bort ljud utifrån från ekvationen – men ändå kan CKS50 bara gå så långt när det kommer till att negera omgivande ljud. Föreställ dig inte att tågets drönare (eller dess passagerares drönare) inte kommer att synas runt kanterna av musiken du lyssnar på.

Ska jag köpa Audio-Technica ATH-CKS50TW?

Köp dem om…

Köp dem inte om…

Överväg också

Inte övertygad av vår Audio-Technica ATH-CKS50TW recension? Vi har valt ut ytterligare tre par äkta trådlösa hörsnäckor som du också kan överväga.

Första granskning: april 2022

Audio-Technica ATH-CKS50TW: Prisjämförelse