Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Att sätta en WiFi-repeater är inte alltid bra, i dessa fall är det värre

Internet är värre när du ansluter repeatern

Att sätta en WiFi-repeater är inte alltid bra

Om detta händer finns det uppenbarligen ett problem. Uppdraget med trådlösa repeaters är att förbättra signalen och tillåta oss att navigera snabbare och med mer stabilitet. Därför skulle det vara nödvändigt att se vad orsaken kan vara och så snart som möjligt vidta åtgärder för att förbättra det.

En av anledningarna är det denna repeater är inte bra. Det är kanske det vanligaste. Vi har lite problem med internethastigheten, anslutningen är svag i ett specifikt rum och vi köpte en repeater. Vi tittar dock inte så bra på specifikationerna och vi köper en billig och då ser vi att det verkligen inte fungerar bra. Det kommer inte att förbättra hastigheten och kvaliteten på den anslutning vi redan har.

Det kan också hända att denna Wi-Fi-repeater inte är dålig, utan bara fungerar i 2,4 GHz-bandet . Detta kommer att göra att internethastigheten aldrig blir särskilt bra. Även om vi har stabilitet, även om signalen kan nå längre, om det vi letar efter är hastighet, kommer vi inte att uppnå det på detta sätt.

Dessutom är en annan orsak att vi har repeatern mycket dåligt beläget . Till exempel om vi sätter den bredvid en apparat som en mikrovågsugn eller nära en tv. Dessa enheter kan generera störningar och det kommer att betyda att när du ansluter till repeatern kommer Wi-Fi-signalen sämre och vi kommer att få problem.

Därför kan användning av Wi-Fi-repeatern i dessa fall göra anslutningen sämre än att ansluta direkt till routern. Vissa åtgärder bör vidtas för att vända situationen och få den att fungera bättre.

Repetidor för Ethernet

Hur man undviker detta problem

Det första du bör göra är att se till att du köper en bra Wi-Fi-repeater . Ta en ordentlig titt på egenskaperna, som maxhastigheten, om det är dualband eller inte, etc. Detta kommer att undvika problem med den trådlösa repeatern och vi kommer att kunna ha en bra internetuppkoppling eller åtminstone bättre än ansluta direkt till routern.

Det är också viktigt att lokalisera den väl . Undvik att placera den på platser där den kan ta emot dålig signal och placera den inte nära andra enheter som kan störa. Försök alltid att hålla den på en isolerad plats, varifrån den kan distribuera signalen bra till de områden i huset där vi verkligen behöver ha en anslutning.

Det är också en bra idé att Wi-Fi-repeatern är inte särskilt mättad . Undvik att ansluta många enheter till den, eftersom vissa modeller kan ha problem så fort vi ansluter flera enheter samtidigt. Koncentrera anslutningen på de enheter du kommer att använda mest.

Kort sagt, med dessa tips kan du få anslutningen att gå bättre när du använder en Wi-Fi-repeater än utan den. Lokalisera den på rätt sätt och undvik problem som de vi har förklarat som kan hindra dess korrekta funktion.