Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Att köpa en PS5 kan förbli uppdrag omöjligt fram till 2023

En epidemi som fortsätter

Hur man ansluter PS5 Bluetooth -headset

Enligt information publicerad av Bloomberg kommer Toshiba att fortsätta att ha problem med att leverera energiregulatorchips, och situationen verkar ta minst ett år och kan förlängas till slutet av 2022. Detta utgör ett stort problem för tillverkare av konsumentelektronik, fordon och industrimaskiner, som har sett sin produktion bromsas och ibland kollapsar på grund av bristen på komponenter.

Bland dessa branscher finns uppenbarligen Sony och Microsoft som med sina Xbox Series X, Series S och PS5 har drabbats av förseningar i sitt eget kött när det gäller att tillverka sina konsoler för att distribuera runt om i världen. Tja, det verkar som att saker och ting pågår länge, eftersom Toshibas problem direkt skulle påverka dem eftersom de är mycket viktiga kunder och kan försena leveranser igen till slutet av 2022.

Toshibas egen regissör, ​​Takeshi Kamebuchi, har bekräftat att materialbristen är sådan att de inte kommer att kunna tjäna några kunder fram till 2023, så det skulle ta oss tills dess att vi fick en av de nya konsolerna. I de bästa fallen skulle september 2022 vara den tid då krav skulle kunna mötas med vissa tillverkare så snabbt som möjligt, så situationen är verkligen kritisk, eftersom de i princip säger till oss att vi kommer att fortsätta så och som vi är på minst ett år till.

Konsolernas betydelse

PS5 -storlek

Toshiba har särskilt nämnt Sony och Microsoft som en av företagets viktigaste kunder och har uppriktigt beklagat sin frustration över en sådan situation. Som sagt, vi kunde förstå att konsolerna skulle ha en privilegierad position i ordningen med materialförsändelser, men detta skulle göra oss lite om Toshiba pekar på september som närmaste leveransdatum.

Med tanke på att bristen på konsoler påverkar alla, är det mycket möjligt att en sådan kommer att fortsätta vara ett omöjligt uppdrag när de träffar butikerna igen, eftersom dessa beräknade datum bara får oss att tänka på det värsta.

Naturligtvis är de som redan gnider sina händer de som är dedikerade till att fånga tillgängliga enheter från köpcentrum och distributionswebbplatser för att sälja dem till astronomiska priser. Det verkar som om 2022 kan bli ännu ett bra år för den här typen av åtslor.

Kan du inte göra något annat?

Situationen som Toshiba lider är mycket komplicerad. Problemet ligger i summan av två nyckelfaktorer: bristen på material och den extremt höga efterfrågan som finns. Detta har fått komponenttillverkare att finna sig med en betydande plugg i sin arbetskö, vilket har gjort det mycket svårt att komma vidare och återfå den vanliga produktionsrytmen.