AT&T Galaxy S5 Lollipop Release Breakdown

0 Shares

AT&T Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen förblir osläppt när vi drar oss längre och längre bort från den första versionen i USA. AT&T Galaxy S5 -användare blir oroliga och idag vill vi ta en titt på allt vi vet och tror att vi vet om den kommande Galaxy S5 Android 5.0 -uppgraderingen från AT&T.

I december började Samsung lansera sin Galaxy S5 Android 5.0 Lollipop -uppgradering. Uppdateringen, som började extremt långsamt, har tagit upp massor av ånga när vi går in i mars månad. I USA har vi sett att den träffade tre av de fem bästa Galaxy S5 -modellerna. Verizon var den första som drev ut uppdateringen. Verizon följdes av Sprint och Sprint följdes av T-Mobile. T-Mobile’s Galaxy S5 Lollipop-uppdatering rullades ut i februari.

Så här använder du-Galaxy-S5-kameran-620x361

T-Mobile lansering innebär att det nu bara finns två stora Galaxy S5-modeller i USA som fortfarande finns på Android 4.4 KitKat: US Cellular Galaxy S5 och AT&T Galaxy S5. Vi har inte sett många detaljer komma fram för någon enhet men tidigare i veckan började AT&T äntligen prata om dess saknade Galaxy S5 Lollipop -utgåva.

Med AT&T nu pratar med kunder, vill vi ta en titt på de viktigaste sakerna att veta om AT&T Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen innan den kommer.

Denna uppdelning tar en titt på vad vi vet om lanseringen, några av våra förväntningar, det nuvarande klimatet för Galaxy S5 Lollipop -användare i USA och några tips för dem som funderar på att byta från Android 4.4 KitKat. Vårt mål är att hjälpa dig att bli så förberedd som mänskligt möjligt inför AT & T: s oundvikliga utrullning.

AT&T Galaxy S5 Lollipop Update Bekräftad

I veckan fick användare av AT&T Galaxy S5 sin första goda nyhet. AT & T: s Twitter -konto bekräftade att operatören verkligen arbetar bakom kulisserna på Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen. Detta är enormt eftersom AT&T sällan bekräftar detaljer om Android -uppdateringar i förväg. Vår förhoppning är att denna trend kommer att fortsätta, även om transportören förblir oklar om lanseringsdatumet.

Galaxy-S5-Review-16-620x413

Bärare drar sig vanligtvis från att ställa in förväntningar på Android -uppdateringar i förväg. Amerikanska operatörer brukade vidarebefordra tidiga detaljer om mjukvaruuppdatering, bara för att se de släppdatum slockna i lågor på grund av testprocessen. Programvarutestprocessen kan vara extremt oförutsägbar och vi ser ofta att tillverkare och operatörer skjuter tillbaka sina ETA -värden på grund av testning.

AT&T Galaxy S5 släpps i mars?

Det faktum att AT & T: s bekräftade sitt arbete med uppdateringen när det är så oklart om ankomsten av andra viktiga Android -uppdateringar innebär att vi kan komma ner i hemmet.

AT & T: s Twitter -konto fortsätter att berätta för användarna att det arbetar med uppdateringen och att de som är intresserade av dess ankomst kommer att vilja hålla ett öga på sin konsumentblogg. Uppenbarligen är det där transportören kommer att meddela alla viktiga detaljer när de har dem. Återigen kan det faktum att det äntligen talar innebära att en release är nära. Det finns en annan teori som vi har att dela med oss ​​av.

AT&T har ett nära samarbete med Rogers Canada. Så nära faktiskt att vi har sett operatörerna erbjuda Android -uppdateringar i och ungefär samtidigt. Till exempel förra året rullades Samsungs Galaxy S4 Android 4.4.2 KitKat -uppdatering ut till AT & T -modellen bara några dagar innan uppdateringen landade för Galaxy S4 -användare i Kanada. Android 4.3 Jelly Bean träffade också AT&T och kanadensiska modeller med bara några dagars mellanrum. Deras Galaxy Note 3 Android 4.4 KitKat -uppdateringar rullades också ut med bara några dagars mellanrum i mars förra året.

Vi är verkligen inte säkra på varför detta händer men det gör det och med Rogers Galaxy S5 Lollipop -utgåva alla utom bekräftade för mars månad, tror vi att det finns en ganska bra chans att vi kommer att se AT&T leverera innan månaden är slut.

Android 5.0 Lollipop -funktioner

Det är klart att AT & T: s Galaxy S5 Lollipop-uppdatering kommer att spegla Galaxy S5 Lollipop-uppdateringarna som har landat för Verizon, Sprint och T-Mobile. Alla tre har varit ganska lika genom att de levererar viktiga Android 5.0 Lollipop -funktioner tillsammans med unika korrigeringar och förbättringar. Till exempel tog T-Mobile-uppdateringen Wi-Fi Calling 2.0 till Galaxy S5-ägare.

Det är svårt att säga vad AT & T: s uppdatering kommer att ge, speciellt eftersom bärarens senaste Android 4.4.4 KitKat -uppdatering för AT&T Galaxy S5 förde så mycket med sig.

Galaxys5-mac

En funktion som vi är nästan positiva till att den kommer att ha ombord är tyst läge. Av vilken anledning som helst tog Google bort tyst läge (även känt som tyst läge) från sitt Android 5.0 OS. Nexus -användare har klagat på avsaknaden av ett tyst alternativ och det ryktas att företaget kommer att ta tillbaka det med sin Android 5.1 Lollipop -uppdatering i mars.

Samsung väntade inte på Google. Det har rullat ut en ny Galaxy S5 Lollipop -uppdatering som ger tyst läge tillbaka till Galaxy S5 -användare. Vi förväntar oss fullt ut att Samsung och AT&T bara ska baka den funktionen i Android 5.0 -uppdateringen. Det är inte bekräftat men det skulle vara konstigt att se AT&T och Samsung ta bort funktionen bara för att returnera den några veckor senare i en ny buggfixare.

Nu är en bra tid att förbereda sig

Nu när AT&T börjar prata om sina framsteg med Galaxy S5 Lollipop -utgåvan tror vi att vi förmodligen kommer nära. Och eftersom vi närmar oss tycker vi att det just nu är en bra tid att förbereda din Galaxy S5 inför Lollipops ankomst.

Vi har beskrivit några steg som vi tycker att du bör ta innan du anländer. Du behöver inte följa dem alla men du skulle vara smart att ta en titt, särskilt om du inte känner till Android -uppdateringsprocessen. Android 5.0 Lollipop är en enorm uppdatering, det kommer att kräva mycket utrymme att installera, så du vill vara redo för det när AT&T bestämmer sig för att skjuta ut det.

Närma dig uppdateringen med försiktighet

Klagomål om Samsung Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen fortsätter i USA. Användare på Sprint, T-Mobile och Verizon har tagit sig till sina operatörsforum och Android-centrerade forum för att klaga på olika Galaxy S5 Lollipop-problem. Vi har också pratat med ett antal användare som har att göra med onormal batteriladdning, anslutningsproblem och mer.

AT & T: s Galaxy S5 Lollipop -utgåva blir förmodligen inte perfekt. Medan AT&T och Samsung kommer att arbeta för att bli av med de stora buggarna är vi nästan säkra på att problem kommer att glida igenom sprickorna. Det gör de alltid.

Galaxy-S5-Review-10-620x413

Så du vill närma dig det kommande AT&T Galaxy S5 Lollipop -utgivningsdatumet med en mängd försiktighet. Vi rekommenderar att du undersöker aktuella Galaxy S5 Lollipop -problem och korrigerar för dessa problem under uppbyggnaden till utgåvan. Detta hjälper dig om du stöter på problem med din uppgradering.

De flesta av er kommer förmodligen att bli bättre på att hoppa över uppgraderingen på dag ett. Vänta tills röken har lagt sig, absorbera massor av feedback och fatta sedan ett beslut om att uppgradera. AT&T tvingar dig inte att installera den här uppdateringen på dag ett, så du vill närma dig den kommande versionen med försiktighet.

Utgivningsdatumet för AT&T Galaxy S5 Lollipop är inte känt ännu men en release är bekräftad och det ser ut som att bäraren kan vara nära. Så snälla, var proaktiv innan den släpps.

0 Shares