Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Att förvisa “Fortsätt med Google” krångel: Hur man väljer bort för gott

Googles ihärdiga insisterande på att låta användare använda sina konton för registreringar och inloggningar på olika webbplatser kan vara en tröttsam upplevelse. Lyckligtvis finns det ett sätt att ta farväl av det allestädes närvarande alternativet “Fortsätt med Google” för alltid. Är du redo att befria dig från detta krångel?

I svunnen tid innebar registrering på en webbplats helt enkelt att ange din e-post, utan sammanslagning av konton från olika tjänster. Googles ständiga framträdande plats, ofta tillsammans med meddelanden som “Använd Google” eller “Fortsätt med Google”, kan verkligen bli lite tröttsamt. Ibland kan Apple eller Facebook också kliva in i rampljuset, men Googles överväldigande närvaro tenderar att stå i centrum.

macbook

Lösningen ligger i att justera ditt konto

Du kanske har antagit att den här funktionen är länkad till din webbläsare eller att en webbläsarbaserad lösning skulle kunna rätta till situationen. Men kärnan i saken är direkt kopplad till ditt Google-konto, snarare än externa element. Därför måste ändringen du söker utföras i dina Google-kontoinställningar. Så här kan du göra det:

Det som är bra med att behöva redigera dina Google-kontoinställningar och inte ett alternativ i webbläsaren är att ändringen du gör kommer att återspeglas över hela linjen . Från det ögonblicket spelar det ingen roll om du använder en dator eller en mobiltelefon eller om du rör dig på webben med en eller annan webbläsare, eftersom du i alla fall har tagit bort alternativet i fråga.

Hur man gör det

Steg 1: Börja med att besöka avsnittet Google-konto genom den här länken. Detta är navet för att hantera ditt Google-konto, ett utrymme som du kanske inte har vågat dig in på ofta, eftersom Google inte aktivt marknadsför det. Icke desto mindre döljer den en rad funktioner, inklusive konfigurationen vi adresserar och insikter i de uppgifter som Google har om dig. Om du redan är inloggad, fortsätt för att hitta avsnittet “Säkerhet”. Om inte, logga in med dina referenser.

Steg 2: I det övre navigeringsfältet hittar du knappen för säkerhet. Den är placerad omedelbart efter “Data och integritet” och föregår “Kontakter och delning.” Inom avsnittet Säkerhet kommer du att stöta på många alternativ som kan väcka ditt intresse. Vårt specifika mål är dock att navigera till avsnittet “Dina kontakter med tredjepartsapplikationer och tjänster”. Klicka på “Se alla anslutningar” och på den efterföljande sidan klickar du på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet.

Steg 3: Du kommer nu att stöta på en tydligt märkt knapp som är designad exakt för den aktuella funktionen: “Google-kontoinloggningsförfrågningar.” Genom att avmarkera det här alternativet och lämna det grått, kommer du att förvisa utseendet på “Fortsätt med Google”-prompten när du registrerar dig eller loggar in på webbplatser.

Varningen: Flera Google-konton

Tyvärr, men förståeligt nog, om du har flera Google-konton måste du replikera denna process för vart och ett. Logga ut och logga in med varje konto och upprepa sedan stegen som beskrivs i den här artikeln. På så sätt kan du säga hejdå till funktionen “Fortsätt med Google” som i verkligheten kanske inte är så allmänt omfamnad som Google kan föreställa sig. Ändå måste vi berömma företaget för att det ger användarna valet att koppla från det och free sig från denna återkommande olägenhet. Det är en tankeväckande detalj.