Att använda svett för att generera energi kommer att vara möjligt tack vare detta plåster

0 Shares

Det finns många enheter för många år sedan var ofattbara som skulle kunna göras, men som idag är en realitet.

En grupp i USA har skapat ett slags plåster som kan sättas på fingertoppen och det skulle samla energi hela dagen, även när bäraren sover. Det är inte nödvändigt att skapa rörelse för att börja producera energi eftersom detta system utnyttjar svetten som finns på huden.

En ny energikälla

Detta projekt genomförs på University of California , även om det inte är första gången som en enhet med egenskaper som liknar den senare har utvecklats. Detta gips är dock det första i sin modell, eftersom det är svårt att generera energi utan att röra på sig.

Genom att ständigt samla elektricitet kunde denna lilla enhet användas var som helst och när som helst som en kraftkälla.

Tirita

All ackumulerad energi stannar inuti en av de små komponenterna inuti och väntar på att den ska användas. Dessutom skulle denna typ av enhet vara ett bra verktyg sedan någon människa kunde köpa och använda den på grund av dess komfort.

Den har också en extra trycksystem som gör att enkla uppgifter som att skriva med en penna, spela ett instrument eller chatta med en smartphone genererar en extra mängd energi genom att trycka med fingrarna.

Experimenten, en framgång

Enligt forskarna, fingertopparna är det ideala området att placera den här enheten i eftersom det är den del av kroppen som genererar mest svett, eftersom den alltid är i kontakt med utsidan.

Det har redan gjorts flera tester som har utförts med enheten och det visade sig att enheten efter mer än nio timmars inaktivitet lyckades samla tillräckligt med energi för att köra en klocka för en hel dag. Att skriva en timme utan att stanna gav också en hel del energi.

Teamet har också försökt förse energi som samlats in från denna enhet med skärmar eller sensorer, in utöver andra tekniska produkter. Tonvikten läggs på att göra systemet mer effektivt och hålla längre, samt att skapa andra typer av enheter som får energi automatiskt.

0 Shares