Att ändra webbläsaren i Windows 11 kommer att bli mer komplicerat

0 Shares

Microsoft har riskerat mycket tid, pengar och ansträngning Kant , dess nya webbläsare. Och sanningen är att det syns. Företagets nya webbläsare är modern, kompatibel och fungerar sömlöst. Dessutom har den funktioner och funktioner som dess rival, Chrome, ännu inte har implementerat. Så småningom tar det marknadsandelar och är ett steg ifrån att ta andraplatsen. Men för Microsoft räcker det inte.

Att ändra webbläsaren i Windows 11 kommer att bli mer komplicerat

Företaget vill att fler och fler användare ska välja att använda, eller åtminstone prova sin nya webbläsare. Och vilket bättre sätt att göra det än att inte bara tvinga dem att använda sin nya standardwebbläsare, utan genom att göra det svårt att ändra standardwebbläsaren.

Du måste välja typer av filer eller länkar för hand

Även om det fanns många kritik i vägen för att ändra standardwebbläsaren i Windows 10, kan vi inte förneka att processen är relativt okomplicerad. Vi behöver bara gå till Inställningar> Applikationer> Standardapplikationer och där välja vilken vi vill att standardwebbläsaren ska vara.

Tyvärr har inte Windows 11 det här alternativet. Om vi ​​går till standardapplikationssektionen kan vi se att det faktiskt tillåter oss att ändra associeringen av vissa filer. Dock, det finns inget avsnitt som sådant som är “webbläsare” , men vi måste ändra allt för hand.

Problemas cambiar navegador por defecto en Windows 11 - 1

Vi måste leta efter vilka typer av filer eller länkar som används av webbläsaren (som HTML, HTTP, HTTPS, FTP, PDF, etc.) och ändra ett efter ett standardprogram som vi vill använda.

Problemas cambiar navegador por defecto en Windows 11 - 2

Dessutom kommer Microsoft att bjuda in oss, igen, att prova sin Edge-webbläsare innan du ändrar standardwebbläsaren.

Problemas cambiar navegador por defecto en Windows 11 - 3

Om vi ​​ändå bestämmer oss för att ändra kan vi se det typiska fönstret från vilket vi kan välja den webbläsare vi vill använda bland alla de vi har installerat på datorn.

Problemas cambiar navegador por defecto en Windows 11 - 4

Ett onödigt sätt att komplicera processen, och det kommer att ge mycket att prata om.

Det kan fortfarande ändras innan den slutliga versionen av Windows 11

Vi minns det Windows 11 är fortfarande i utvecklingsfasen . Mycket kan fortfarande hända innan den slutliga versionen släpps i slutet av året. Det säkraste är att äntligen kommer Microsoft att tillåta byte av webbläsare (och andra program, som multimediaspelaren) på ett enkelt sätt från konfigurationen, eftersom kritik och problem annars kommer att regna över dig. Men för närvarande har företaget inte nämnts i detta avseende.

Det är också enkelt för webbläsare, och andra program, att implementera en funktion som gör att vi kan ändra alla associationer på en gång. Men för att ta reda på det måste vi fortfarande vänta. Samma vecka det andra Insiderbygget av detta operativsystem bör komma. Vilka nyheter kommer det att ge oss?

0 Shares